ΚΟΣΜΟΣ
Στο εξώφυλλο του περιοδικού TIME oι πόλεμοι του Τραμπ: Οκτώ χώρες «κοσμούν» αντίστοιχα κόκκινα MAGA καπέλα
Οκτώ κατακόκκινα καπέλα, με το χαρακτηριστικό σύνθημα του κινήματος MAGA («Make America Great Again») με τα ονόματα των χωρών όπου, σύμφωνα με τους επικριτές του, ο «ειρηνοποιός» Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε ή επέκτεινε στρατιωτικές επιχειρήσεις κοσμούν το νέο εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού Time.
Ιράν, Βενεζουέλα, Νιγηρία, Εκουαδόρ, Συρία, Ιράκ, Σομαλία, Υεμένη φιγουράρουν στα καπέλα τύπου τζόκεΐ τα οποία ο Αμερικανός πρόεδρος φοράει σχεδόν σε όλες τις εμφανίσεις του.
TIME’s new cover: Trump’s war.
After a strike that killed Iran’s supreme leader, President Trump tells TIME how he made the decision and what comes next. Read it here: https://t.co/lFiFz9y5L9 pic.twitter.com/imIIEuVFPA
— TIME (@TIME) March 5, 2026
Oι πόλεμοι του Τραμπ
«Ο Τραμπ υποσχέθηκε να τερματίσει τους πολέμους, όχι να τους ξεκινήσει. Αντ’ αυτού, έχει αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις με όλο και πιο συγκλονιστικούς τρόπους. Κανένας άλλος σύγχρονος Αμερικανός ηγέτης δεν έχει διευθύνει επιθέσεις σε τόσες πολλές χώρες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Από την επιστροφή του στο αξίωμα, ο Τραμπ έχει εγκρίνει επιθέσεις σε οκτώ χώρες, τρεις από τις οποίες δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν αποτελέσει άμεσο στόχο των αμερικανικών δυνάμεων. Μόνο το 2025, ενέκρινε περισσότερες μεμονωμένες αεροπορικές επιθέσεις από ό,τι ο προκάτοχός του σε τέσσερα χρόνια» αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.
Κάνοντας μια αποτίμηση της θητείας του Τραμπ στην ηγεσία των ΗΠΑ και ενώ ο πόλεμος στο Ιράνεισέρχεται στην 7η ημέρα το Τime Magazine αναφέρει: «Ο Τραμπ διέταξε μια μεγάλη εκστρατεία αεροπορικών επιθέσεων εναντίον περιοχών που ελέγχονται από τους Χούτι στη Υεμένη, ενέκρινε ναυτικές επιθέσεις εναντίον πλοίων από τη Βενεζουέλα που ήταν ύποπτα για διακίνηση ναρκωτικών και υπέγραψε την επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη του αυταρχικού προέδρου της χώρας, Νικολά Μαδούρο, με αποτέλεσμα περισσότερους από εκατό νεκρούς και τη δίκη του Βενεζουελάνου ηγέτη στη Νέα Υόρκη. Λίγες μόνο ημέρες μετά την επίθεση κατά της Τεχεράνης, οι ΗΠΑ συμμετείχαν σε κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στον Ισημερινό, με στόχο «καθορισμένες τρομοκρατικές οργανώσεις». Η κυβέρνησή του έχει επίσης στρέψει την προσοχή της στην Κούβα, όπου ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ έχει εντείνει τις στρατιωτικές ασκήσεις, εν μέσω αναφορών ότι ο Τραμπ έχει ζητήσει από τους συμβούλους του να καταρτίσουν σχέδια για τον τερματισμό της εξηντάχρονης κομμουνιστικής διακυβέρνησης του νησιού»
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες agoΚεφαλονιά: Ο διάλογος της 19χρονης με τον πατέρα της πριν το μοιραίο βράδυ και το τελευταίο μήνυμα που έστειλε στη μητέρα της
-
ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες agoΣυνελήφθη και τρίτο άτομο για τον θάνατο της 19χρονης στο Αργοστόλι
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ17 ώρες agoΚαταιγισμός πυρών από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για Λαζαρίδη – «Τι γραμμάτια ξεπληρώνει ο Μητσοτάκης και τον καλύπτει;»
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ12 ώρες agoΣύντομα θα έχει ολοκληρωθεί και θα δοθεί προς χρήση ο δρόμος Βόλου – Μακρινίτσας
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ώρες agoΝέο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης ο Μακάριος Λαζαρίδης – «Δεν υπάρχει ζήτημα για την παραμονή του στην κυβέρνηση» λέει ο Π. Μαρινάκης
-
ΒΟΛΟΣ21 ώρες agoΣοκ στον Βόλο- Πέθανε 19χρονο παλικάρι
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ15 ώρες agoΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει σαφώς το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες agoΜυστήριο με 19χρονη που βρέθηκε νεκρή στο Αργοστόλι









