ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μιλούν για «ομολογία ευθυνών» με αφορμή τη συνέντευξη Δημητριάδη για τις υποκλοπές

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Νέο μέτωπο πολιτικής αντιπαράθεσης άνοιξε με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Real News ο Γρηγόρης Δημητριάδης, για τις υποκλοπές, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να μιλούν για «έμμεση ομολογία πολιτικής ευθύνης» στο σκάνδαλο των υποκλοπών και να ζητούν άμεση απάντηση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «πλήρη δικαίωση» των θέσεών του, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης «έδειξε τον πρωθυπουργό» και «παραδέχθηκε ότι η συγκάλυψη έγινε για το κόμμα και την οικογένεια». Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι ο κ. Δημητριάδης «ομολογεί πως κινούσε τα νήματα ΕΥΠ‑Predator» και ότι «εκπροσωπεί την Ομερτά του παρακράτους», ενώ καλείται ο κ. Μητσοτάκης «να απαντήσει αν αποδέχεται όσα δηλώνει ο ανιψιός του».
Το ΠΑΣΟΚ‑ΚΙΝΑΛ, μέσω του εκπροσώπου Τύπου Κώστα Τσουκαλά, κατηγορεί τον κ. Δημητριάδη ότι επιχειρεί «πολιτική νεκρανάσταση» από θέση «αφ’ υψηλού», χάρη, όπως αναφέρει «στις μεθοδεύσεις συγκάλυψης του θείου του». Ο κ. Τσουκαλάς σημειώνει ότι ο πρώην στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού «ομολογεί πολιτική ευθύνη που προφανώς ανάγεται στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη» και θέτει σειρά ερωτημάτων για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, τις σχέσεις με τον Φ. Ντίλιαν και τη σύμπτωση στόχων ΕΥΠ‑Predator.
Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι «σε ένα κράτος δικαίου, οι μυστικές υπηρεσίες προστατεύονται από τη νομιμότητα και τον δημοκρατικό έλεγχο, όχι από τον κ. Δημητριάδη», ενώ χαρακτηρίζει «πολιτική υπεκφυγή» την προσπάθεια, όπως λέει, να εμφανιστούν όσοι ζητούν απαντήσεις ως «τοξικοί» ή «υποκινούμενα κέντρα».
Και τα δύο κόμματα ζητούν θεσμική λογοδοσία: ο ΣΥΡΙΖΑ‑ΠΣ καλεί τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί δημόσια, ενώ το ΠΑΣΟΚ‑ΚΙΝΑΛ ζητά ο κ. Δημητριάδης να είναι «το πρώτο πρόσωπο» που θα κληθεί στη νέα εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές, τονίζοντας ότι «η μάχη με το σκοτάδι είναι υπαρξιακή για τη δημοκρατία».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber

LIFESTYLE16 ώρες agoΔανάη Μπάρκα και Φάνης Μπότσης: Το pre wedding πάρτι δίπλα στη θάλασσα – Tο λευκό φόρεμα και το μυστικό του γάμου (Εικόνες)
ΒΟΛΟΣ17 ώρες agoΜετά την εκδήλωση της βροχής, άμεση επέμβαση από πυροσβέστες στην Αγριά, στο Ξουρίχτι και Βόλο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ6 ώρες agoΓιαννακόπουλος: «Καταφέραμε να δουν πλέον ακόμα και οι τυφλοί – Αξίζατε να είστε πρωταθλητές»!
VIDEO14 ώρες agoΜια ξεχωριστή παράσταση με τίτλο «9.000 Πρόβατα και 9.000 Γίδια» στον Βόλο
ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες agoΈνας νεκρός μετά από πυροβολισμούς στα Εξάρχεια
VIDEO15 ώρες agoΣτην κορυφή της αιμοδοσίας η Λάρισα σύμφωνα με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας
ΒΟΛΟΣ18 ώρες agoΣήμερα το τελευταίο αντίο στον άτυχο 54χρονο πατέρα δύο παιδιών από το Διμήνι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ16 ώρες agoΑποχαιρέτησε ο Φρανσίσκο την Ζαλγκίρις-Έντουαρντς ο αντικαταστάτης του













