ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Το LNG εγκαθίστανται στο Λιμάνι του Βόλου οι φορείς και η κοινωνία του Βόλου σε χειμερία νάρκη
LNG: Κληρώνει… για άλλα τέσσερα projects FSRU στην Ελλάδα μεταξύ αυτών και το λιμάνι του Βόλου
Οι συμφωνίες για τη μεταφορά στην Ευρώπη αμερικανικού LNG μέσω Ελλάδας, ξεκλειδώνουν τα FSRU «Διώρυγα Gas», «Θράκη», «ARGO» και «Thessaloniki»
Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο εγκατάστασης μονάδας LNG στο Λιμάνι του Βόλου μπαίνει σε εφαρμογή . Τις τελευταίες ημέρες η έντονη κινητικότητα που υπάρχει με το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη και την Ροδόπη αλλά και την υπογραφή συμφωνιών για το υγροποιημένο αέριο από Αμερική παρουσία της Αμερικανίδας Πρέσβη ,η παρουσία του Προέδρου της Ουκρανίας στην Ελλάδα για την υπαγραφή της συμφωνίας για την μεταφορά αερίου από την Ελλάδα πρός την Ουκρανία δίνουν την πραγματική εικόνα για την εγκατάσταση 5 σταθμών στην Ελλάδα μεταξύ αυτών και το λιμάνι του Βόλου με την επωνυμία
«FSRU ARGO» . Ο Βόλος θα γίνει ένας ενεργειακός κόμβος με πλωτές δεξαμενές υγροποιημένου αερίου για την Βόρειο Ελλάδα .
Το παράδοξο στην υπόθεση αυτή είναι οι πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς του Βόλου σφυρούν αδιάφορα στην εγκατάσταση μονάδας στο λιμάνι του Βόλου .Ο Δήμαρχος Βόλου μόλις κατάλαβε την εξέλιξη των γεγονότων εκανε πίσω και εξέφρασε την διαφωνία του την οποία και την επέδειξε μη συμμετέχοντας στα εγκαίνια του αγάλματος του Ιάσωνα στο Βόλο που ήταν μια χορηγία του βασικού μετόχου της κοινοπραξίας Mediterranean Gas,που τρέχει το FSRU ARGO. Η αντιπολίτευση στο Δήμο Βόλου ηταν απών και ως συνήθως ασχολειται εαν φέτος ο Δήμος Βολου θα βάλει περισσότερα λαμπάκια και χρωματιστα απο πέρυσι .Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρισκεται σε άλλο κόσμο με τους Αντιπεριφερειάρχες να συμμετέχουν παντού οπου υπάρχουν εγκαίνια και μπουφές αρκεζόμενοι στις φιλοφρονήσεις φορώντας το κουστούμι της εξουσίας .
Η κοινωνία της Μαγνησίας πλέον βρίσκεται μπροστά σε ειλημμένες αποφάσεις για την εγκατάσταση μονάδας υγροποιημένου αερίου στο Βόλο με πλωτές δεξαμενές όπου θα επαναεριοποιητε και θα φεύγει με αγωγό στην βόρειο Ελλάδα καθιστώντας το Βόλο έναν ενεργειακό κόμβο όπως η Ρεβυθούσα και οι άλλοι σταθμοί στην επικράτεια αποκλείοντας πλέον το Παγασητικό κόλπο ως χώρο τουριστικής ανάπτυξης και βιότοπο αφού πλέον με τη εγκατάσταση μονάδας LNG πιθανόν να λειτουργει αποτρεπτικά για τους επισκέπτες αλλά και τους επενδυτές στο χώρο του τουρισμού πέραν όλων των κινδύνων σε περίπτωση ατυχήματος και τις συνέπειες που θα έχει σε ολόκληρη την Μαγνησία .
Το LNG και το «FSRU ARGO»
Η κοινοπραξία Mediterranean Gas, τρέχει το FSRU ARGO. Το σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη του στο λιμάνι του Βόλου.
Το FSRU ARGO θα έχει ετήσια δυναμικότητα επαναεριποίησης LNG 5,2 δισ. κ.μ. και αποθήκευσης 170.000 κυβικών μέτρων.
Οι συμφωνίες για την ανάδειξη της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς του αμερικανικού LNG προς αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου ανοίγει εκ νέου τη συζήτηση για τις κατάλληλες υποδομές προκειμένου η χώρα και οι επενδυτές να εξυπηρετήσουν αυτόν τον στόχο.
Και για την ακρίβεια η έλευση του αμερικανικού LNG φέρνει στο προσκήνιο των αδειοδοτημένων FSRU (Σταθμοί Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου) στην Ελλάδα. Πρόκειται για επενδυτικά σχέδια που βρίσκονται στη φάση της ωρίμανσης αλλά και πριν τη λήψη των επενδυτικών αποφάσεων.
Το LNG και οι ανάγκες των χωρών του Κάθετου Διαδρόμου
Αξίζει να τονιστεί ότι οι χώρες του λεγόμενου Κάθετου Διαδρόμου του δικτύου των αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Μολδαβίας και Ουκρανίας καταναλώνουν περί τα 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Οι προβλέψεις για το 2030 δείχνουν κατανάλωση 68 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Ουσιαστικά σε πέντε χρόνια θα απαιτηθούν περί τα 18 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, ενώ την ίδια στιγμή από το 2028, οπότε και θα απαγορευτεί το ρωσικό αέριο, θα προκύψουν επιπλέον ανάγκες 15 με 16 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου.( Πηγή Οικον. Ταχυδρ.)
-
LIFESTYLE4 ώρες agoΤίνα Μεσσαροπούλου: Το μήνυμα που έστειλε στο σύζυγό της Γιώργο Μυλωνάκη πριν εκείνος καταρρεύσει (Βίντεο)
-
LIFESTYLE24 ώρες agoΏρες αγωνίας για Παύλο Ντε Γκρες & Μαρί Σαντάλ: Ατύχημα για τον γιο τους Οδυσσέα-Κίμωνα, χτύπησε στο κεφάλι
-
ΒΟΛΟΣ15 ώρες agoΠρωτομαγιά με Λευτέρη Πανταζή, με αρνιά στη σούβλα και άφθονο κρασί
-
VIDEO4 ώρες agoΈσπασε βιτρίνα μέσα στη νύχτα – Συνελήφθη 43χρονος με τα κλοπιμαία
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ12 ώρες agoΣταθερή η κατάσταση του Γ. Μυλωνάκη – Νοσηλεύεται διασωληνωμένος – Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν
-
ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες agoΚαιρός: Αφρικανική σκόνη, βροχές και ισχυροί ανέμοι
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ13 ώρες agoΜητσοτάκης: Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ16 ώρες agoΑπό 24 έως 27 Απριλίου η καταβολή των συντάξεων του Μαΐου









