Connect with us
banner epikhirisis

ΒΟΛΟΣ

Βόλος- « Έτσι όπως κούνησα τα χέρια μου προς τα πίσω, περπατώντας, ακούμπησα πάνω της»

Published

on

dikastis 1 1024x678

«Τα ξέρω από μικρά παιδιά. Αγκαλιά πήγα να τις πάρω» υποστήριξε στην απολογία του – Εκλαιγε και χτυπούσε το κεφάλι του στο ξύλινο τραπέζι

«Δεν έκανα κάτι κακό. Τα κορίτσια τα ξέρω από μικρά παιδιά. Αγκαλιά πήγα να τις πάρω. Ολους τους αγκαλιάζω» υποστήριξε στην απολογία του ο 60χρονος σε αργία υπάλληλος στο ΕΑΚ Βόλου, ο οποίος επιτέθηκε σεξουαλικά σε δύο ανήλικες αθλήτριες της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, που πήγαιναν προς τα αποδυτήρια, πριν την προπόνησή τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο 60χρονος άντρας που έχει καταδικαστεί και στο παρελθόν για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή τετελεσμένης και σε απόπειρα και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με το δικαστήριο να διατάσσει μερική έκτιση της ποινής, τριών μηνών και να αποφασίζει η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα ιδιότητα.

Advertisement

Αμέσως μετά την εκδίκαση της υπόθεσης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ο 60χρονος που ήταν κρατούμενος, πήρε τον δρόμο προς τη φυλακή.

 

Δίκη κεκλεισμένων των θυρών

Η υπόθεση εκδικάστηκε κεκλεισμένων των θυρών, δεδομένου ότι οι δύο αθλήτριες που έπεσαν θύματα του 60χρονου το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, είναι ανήλικες.

Πριν το προεδρείο ανεβεί στην έδρα, ο κατηγορούμενος είχε πάρει τη θέση του στο εδώλιο και μολονότι την πρώτη φορά έδειχνε να μην έχει επίγνωση της βαρύτητας του κατηγορητηρίου σε βάρος του, χθες έκλαιγε, βαριανάσαινε και χτυπούσε το κεφάλι του στο ξύλινο τραπέζι που βρίσκεται μπροστά από το εδώλιο.

Advertisement

Με την έναρξη της διαδικασίας, η αίθουσα εκκενώθηκε με εντολή της έδρας. Εντός της δικαστικής αίθουσας έμειναν μόνο οι δύο αθλήτριες και οι γονείς τους, ο κατηγορούμενος και οι συνήγοροί τους.

Φίλες και συναθλήτριες των δύο κοριτσιών, παράγοντες της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού που είχαν έρθει σε συμπαράσταση, πέρασαν εκτός αίθουσας.

Μεταξύ αυτών και ο έφορος της ομάδας, Κυριάκος Κυριακόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «τα κορίτσια είχαν την αγωγή και την εκπαίδευση από το σπίτι τους να αντιδράσουν όπως έπρεπε, να τον απωθήσουν και να μην έχουμε περιστατικά που όλοι οι γονείς φοβούνται ότι μπορεί να σημαδέψουν τα παιδιά τους όταν εμπλέκονται σε τέτοιες καταστάσεις».

«Εμείς είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον», ανέφερε ο κ. Κυριακόπουλος.

 

Advertisement

Εντάσεις στην ακροαματική διαδικασία

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, οι δύο ανήλικες περιέγραψαν όσα έζησαν το απόγευμα του Σαββάτου στον διάδρομο προς τα αποδυτήρια στο κλειστό του ΕΑΚ, όταν ο 60χρονος τους επιτέθηκε.

Τη μία κοπέλα προσπάθησε να τη φιλήσει και στη δεύτερη έκανε άπρεπη χειρονομία σε σημείο του σώματός της. Τα δύο κορίτσια περιέγραψαν, πώς τον έσπρωξαν και κατάφεραν να ξεφύγουν, πριν πουν στους γονείς τους ό,τι συνέβη.

Κατέθεσε επίσης συγγενής του 60χρονου ο οποίος υποστήριξε ότι έχει ψυχωτικό σύνδρομο κι ότι είναι γενικά ένας καλός άνθρωπος που δεν ενοχλεί, όταν λαμβάνει τη φαρμακευτική αγωγή του. Ο ίδιος είπε ακόμη ότι έχει τους φίλους του στο ΕΑΚ γι’ αυτό και συνεχίζει να πηγαίνει, μολονότι έχει τεθεί σε αργία από την υπηρεσία του.

 

Advertisement

«Περπατώντας κούνησα τα χέρια μου προς τα πίσω…»

Πότε ήρεμος και πότε σε ένταση, ο 60χρονος υποστήριξε στην απολογία του ότι δεν ήθελε να κάνει κακό στα δύο κορίτσια τα οποία γνώριζε από μικρά.

«Πήγα να κλείσω την πόρτα και έτσι όπως κούνησα τα χέρια μου προς τα πίσω, περπατώντας, ακούμπησα πάνω της» κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου.

Τόσο η εισαγγελέας όσο και η πρόεδρος του δικαστηρίου, του υπέβαλαν σειρά ερωτήσεων με εκείνον να αρνείται ότι είχε κάτι πονηρό στο κεφάλι του και να υποστηρίζει ότι απλώς πήγε να αγκαλιάσει τις δύο αθλήτριες. «Ολους τους αγκαλιάζω», φέρεται να κατέθεσε.

Στην απολογία του υπήρχε ένταση με τον ίδιο να φωνάζει και τις φωνές του να ακούγονται μέχρι τον διάδρομο πίσω από την κλειστή πόρτα.

Advertisement

 

Προσλήφθηκε με ειδικό πρόγραμμα ως άτομο με αναπηρία 67%

Ο 60χρονος είχε προσληφθεί με ειδικό πρόγραμμα μέσω του Δήμου Βόλου ως άτομο με ποσοστό αναπηρίας 67% για ψυχιατρικά νοσήματα που αντιμετωπίζει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δικηγόρος ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού, αίτημα που έκανε δεκτό το δικαστήριο και ως εκ τούτου του επιβλήθηκε μειωμένη ποινή.

Σημειώνεται ότι για το αδίκημα για το οποίο κρίθηκε ένοχος προβλέπεται ποινή ενός έτους ανά πράξη, μετά την αναγνώριση όμως του ελαφρυντικού του μειωμένου καταλογισμού, του επιβλήθηκε ποινή έξι μηνών για την τετελεσμένη προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και τεσσάρων μηνών για την απόπειρα.

Advertisement

Συνολικά τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, εκ των οποίων θα κληθεί να εκτίσει τους τρεις.

Γονείς πάντως των αθλητριών φαίνεται ότι δεν ικανοποιήθηκαν με την απόφαση και δεν αποκλείεται να ζητήσουν να ληφθούν μέτρα εναντίον του προκειμένου, όταν αποφυλακιστεί να μη συνεχίσει να περιφέρεται σε αθλητικές εγκαταστάσεις.

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο