ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Βόλος- Βγήκαν στα ανοιχτά… παρά την απαγόρευση λόγω καιρικών συνθηκών
Άγιο είχαν τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε βάρκα, η οποία παρασύρθηκε από τα κύματα και τους ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ που έπνεαν σήμερα το απόγευμα. Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του Λιμεναρχείου Βόλου και μετά από επιχείρηση που στήθηκε το σκάφος με τους επιβάτες του ρυμουλκήθηκε στο Τρίκερι, προηγήθηκε ωστόσο μία ολόκληρη επιχείρηση, προκειμένου να αποφευχθεί μία ενδεχόμενη τραγωδία.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα τέσσερα άτομα ξεκίνησαν με το σκάφος από τον Αλμυρό και όπως είπαν ήθελαν να φτάσουν στο Τρίκερι. Όμως, λίγα μίλια πριν προσεγγίσουν την περιοχή, το σκάφος έμεινε ακυβέρνητο από βλάβη στη μηχανή. Τους επιβαίνοντες «έλουσε κρύος ιδρώτας», καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δυσμενείς. Έβρεχε, η θάλασσα ήταν φουρτουνιασμένη και οι άνεμοι ήταν εντάσεως 8 μποφόρ.
Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού άλλωστε προέβλεψε σταδιακή αλλαγή των καιρικών συνθηκών, με το Λιμεναρχείο να συστήνει στους ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών την απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας.
Ο ιδιοκτήτης του σκάφους ενημέρωσε ότι πλέουν ακυβέρνητοι στις 18.34. Στον θάλαμο επιχειρήσεων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και στο ΥΕΝ σήμανε συναγερμός. Σκάφος του λιμενικού από τον Βόλο απέπλευσε για το σημείο που υποδείχτηκε, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή ιδιοκτήτη μηχανότρατας από το νησί, προκειμένου επίσης να πλεύσει στην περιοχή όπως και έγινε.
Στις 19.50 προσέγγισε το σημείο το σκάφος από το Τρίκερι και στη συνέχεια έφτασε και το σκάφος του λιμενικού. Οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Τρίκερι, ενώ στις 20.40 έληξε η επιχείρηση αφού πρώτα ρυμουλκήθηκε και το σκάφος σε απάνεμα νερά στον μόλο.
Τα τέσσερα άτομα ευτυχώς δεν διέτρεξαν κίνδυνο, ωστόσο ήταν τρομαγμένοι και εξαντλημένοι. Τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες καθώς ένιωθαν υποθερμία.
Έρευνα για τα αίτια του συμβάντος διενεργεί το Λιμεναρχείο Βόλου.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες agoΒίντεο με γυναίκα να περπατά στον δρόμο δεμένη πισθάγκωνα λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες agoΔεκάδες πιστοί “εισέβαλαν” σε εκκλησία όπου γινόταν συναυλία και φώναζαν συνθήματα (Βίντεο)
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ώρες agoΣχοινάς: «Στόχος μας η συνολική αναδιάταξη του πρωτογενούς τομέα» – Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ21 ώρες agoΦωτιά σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καρδίτσας εν κινήσει – Σώοι όλοι οι επιβάτες
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ23 ώρες agoΟΠΕΚΕΠΕ: Στη Βουλή οι δύο δικογραφίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας – Τη Μ. Τρίτη συνεδριάζει η Επιτροπή Κοιν. Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας 11 βουλευτών
-
LIFESTYLE9 ώρες agoΕλεωνόρα Ζουγανέλη: “Στο σπίτι κάνουμε σουσού με τον Νίκο Συρίγο, αλλά πολλές φορές φοβάμαι – Δεν είμαι πολύ με το επάγγελμά του” (Βίντεο)
-
ΕΛΛΑΔΑ33 λεπτά agoΑυτά δείχνουν τα μερομήνια για τον καιρό το Πάσχα΅Θα… βραχεί ο οβελίας;
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ9 ώρες agoΣήμερα στα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας η δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Ενημερώνονται οι εμπλεκόμενοι βουλευτές









