AUTO-MOTO
WRC Rally Italia Sardegna: Με αρκετές αλλαγές ξεκινάει ο 6ος γύρος του WRC στη Σαρδηνία
Του Περικλή Χαλάτση
Σήμερα το μεσημέρι ξεκινάει το Ράλλυ της Σαρδηνίας με αρκετές συμμετοχές αλλά σίγουρα πιο «κοντός» από κάθε άλλη φορά. Οι οργανωτές ζητούν να μην εξαντλούνται τα πληρώματα και οι αγώνες να είναι έτσι σχεδιασμένοι ώστε να μειωθούν τα πολλά και περιττά χιλιόμετρα στις απλές διαδρομές. Αλλά όπως φαίνεται μείωσαν και τις ειδικές διαδρομές αλλά και τα συνολικά αγωνιστικά χιλιόμετρα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το Rally Italia Sardegna φέτος έχει μόνο 16 ειδικές διαδρομές που θα γίνουν το τριήμερο (Παρασκευή 31 Μαΐου), Σάββατο (1 Ιουνίου) και Κυριακή (2 Ιουνίου). Τα συνολικά αγωνιστικά χιλιόμετρα που θα κάνουν οι αγωνιζόμενοι είναι 266,12.
Οι ώρες εκκίνησης είναι Ιταλίας. Στην Ελλάδα είμαστε μιά ώρα μπροστά
Οι συμμετοχές στον αγώνα θεωρούνται αρκετές. Ξεκινούν συνολικά 87 πληρώματα. Από αυτά τα 8 είναι στην κατηγορία Rally1 (λείπει ένα πλήρωμα της Toyota), 45 είναι στην κατηγορία Rally2 ( από αυτά τα 40 είναι WRC2) και στην κατηγορία Rally3 συμμετέχουν 34 πληρώματα ( WRC3 και JWRC) .
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στην κατηγορία Rally1 η αγωνιστική ομάδα της Toyota κατεβαίνει με τους Elfyn Evans- Scott Martin, Takamoto Katsuta – Aaron Johnston και Sebastien Ogier- Vincent Landais.
Η αγωνιστική ομάδα της Hyundai έχει τους Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe,Ott Tanak- Martin Jarveoja και Dani Sordo – Candido Carrera.
Τέλος η αγωνιστική ομάδα της Ford η M-Sport έχει τους Andrien Fourmoux- Alefandre Coria και Gregoire Munster-– Louis Louka.
Στην άλλη κατηγορία του WRC2 εντυπωσιακοί αναμένονται να είναι οι Oliver Solberg- Elliott Edmondson ( Skoda Fabia RS) ,Yohan Rossel – Arnaud Dunand (Citroen C3) και Nikolay Gryazin -Konstantin Aleksandrov (Citroen C3).
Η μάχη στην πρώτη κατηγορία θα δοθεί ανάμεσα στους Thierry Neuville και Elfyn Evans που βρίσκονται μπροστά στη βαθμολογία.
Πιο πίσω βαθμολογικά βρίσκονται οι Katsuta και Ott Tänak.
Δυνατά θα κινηθεί ο Dani Sordo, που στην ουσία αφού δεν τρέχει σε όλους τους αγώνες θα βοηθήσει βαθμολογικά την ομάδα του στη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών.
Στη Hyundai, τους Thierry Neuville και Ott Tänak, υποστηρίζει ο Dani Sordo, ως ατού στη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών.
Δυσκολία στους χωμάτινους αγώνες αντιμετωπίζει το πρώτο πλήρωμα που «καθαρίζει» το δρόμο. Το πρώτο πλήρωμα ευνοείται μόνο αν βρέχει που όμως για το συγκεκριμένο αγώνα δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο.
Οι αγωνιζόμενοι πάντως χθες έκαναν βόλτα με το τρενάκι και απόλαυσαν μια διαφορετική βόλτα στο κέντρο της πόλης
Σήμερα οι αγωνιζόμενοι θα κάνουν τις παρακάτω ειδικές διαδρομές.
-
ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες agoΑυτά δείχνουν τα μερομήνια για τον καιρό το Πάσχα΅Θα… βραχεί ο οβελίας;
-
ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες agoΔεκάδες πιστοί “εισέβαλαν” σε εκκλησία όπου γινόταν συναυλία και φώναζαν συνθήματα (Βίντεο)
-
ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες agoΒίντεο με γυναίκα να περπατά στον δρόμο δεμένη πισθάγκωνα λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή
-
ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα agoΣτο νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα 59χρονος που έπεσε από οικοδομή
-
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες ago“Τραβήξτε με βίντεο να πυροβολώ” φέρεται να ζήτησε σε παιδιά από 9 έως 12 (Βίντεο)
-
ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες agoΣυνελήφθη ο εργολάβος για το μπαλκόνι που καταπλάκωσε γυναίκα και την σκότωσε
-
ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες agoΝεκρός 94χρονος που έπεσε στο “κενό” από ύψος άνω των 8 μέτρων
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες agoΤραγωδία στην Κόρινθο με το θάνατο της 43χρονης : “Κομπρεσέρ έριχναν τους τοίχους κάτω από το πρωί”









