ΜΑΓΝΗΣΙΑ
24ωρη απεργία στις 21 Οκτωβρίου από τους οι εκπαιδευτικούς της Μαγνησίας
Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Μισθοί, κενά και ασφάλεια στα σχολεία στην ατζέντα της κινητοποίησης -Συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Νικολάου
Με αιχμή τους χαμηλούς μισθούς, τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, την ασφάλεια των σχολικών μονάδων και την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου, διεκδικώντας ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας καλεί δασκάλους και νηπιαγωγούς να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στον Βόλο.
Βασικό αίτημα των εκπαιδευτικών είναι η ουσιαστική αύξηση των μισθών, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις τους, σε μια περίοδο κατά την οποία η ακρίβεια επιβαρύνει σημαντικά τα νοικοκυριά. Παράλληλα, διεκδικούν ουσιαστική στήριξη του εκπαιδευτικού έργου και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, τονίζοντας ότι η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων προϋποθέτει την κάλυψη των πραγματικών αναγκών τους.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ασφάλεια των σχολικών μονάδων, με τον Σύλλογο να ζητά την άμεση λήψη μέτρων με ευθύνη του κράτους, καθώς και την επαρκή χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στις βασικές διεκδικήσεις περιλαμβάνεται, επίσης, η άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με τους αναγκαίους μόνιμους διορισμούς, προκειμένου να διασφαλίζονται η ομαλή λειτουργία των σχολείων και οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών.
Ο Σύλλογος ασκεί κριτική στους χειρισμούς του υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση των ελλείψεων, υποστηρίζοντας ότι επιχειρείται να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά μέσω συμπτύξεων τμημάτων, αναθέσεων μαθημάτων ανεξάρτητα από την ειδικότητα των εκπαιδευτικών, υποχρεωτικών υπερωριών, ακόμη και υποχρεωτικών μετακινήσεων μαθητών. Οι εκπαιδευτικοί αντιτίθενται σε αυτές τις πρακτικές, ζητώντας ουσιαστικές παρεμβάσεις και προσλήψεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σχολικής κοινότητας.
Την ίδια ώρα, στο απεργιακό κάλεσμα εκφράζεται η αντίθεση στην εμπορευματοποίηση της δημόσιας παιδείας και στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Στο στόχαστρο βρίσκεται και η αξιολόγηση, την οποία ο Σύλλογος χαρακτηρίζει αντιεπιστημονική και αντιεκπαιδευτική, ενώ καταγγέλλει προσπάθειες εκφοβισμού του κλάδου μέσω του νέου πειθαρχικού πλαισίου.
Ως προς το ζήτημα αυτό, ο Σύλλογος επικαλείται τις δεκάδες απαλλακτικές αποφάσεις που, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, αρχίζουν να δημοσιεύονται από τα πειθαρχικά συμβούλια, υποστηρίζοντας ότι οι πιέσεις δεν θα κάμψουν τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών.
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ24 ώρες agoΣε ποιες ελαιοκομικές περιοχές θα γίνουν δολωματικοί ψεκασμοί
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ9 ώρες agoΗΠΑ – Χρηματιστήριο: Κλείσιμο με άνοδο
-
ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες agoΑυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 2.200.000 ευρώ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ17 ώρες agoΣτο μικροσκόπιο της Αρχής Διαφάνειας, τέσσερις κλινικές στη Μαγνησία
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ17 ώρες agoΤέλος από τον Βόλο ο Λοντίγκιν μετά από έναν μήνα
-
ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες agoΑσύλληπτη συμπλοκή Ρομά με ρόπαλα, ακινητοποιήθηκαν οδηγοί και μητέρες με παιδιά
-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες agoΛαμία: Συνελήφθη 68χρονος ιερέας μετά από καταγγελία για revenge porn
-
ΒΟΛΟΣ17 ώρες agoΣτο σωφρονιστικό κατάστημα Κασσαβέτειας, κρατούμενος επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του διά απαγχονισμού









