ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Άνοιξαν οι κρατήσεις για εκτύπωση, σάρωση και…
Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Η xTool ανακοίνωσε στις 20 Οκτωβρίου 2026 την έναρξη κρατήσεων για το C1 Color Cutter, μια επιτραπέζια συσκευή που συνδυάζει έγχρωμη εκτύπωση inkjet CMYK, ενσωματωμένη σάρωση και κοπή με λεπίδα. Απευθύνεται σε δημιουργούς χειροτεχνιών και μικρές επιχειρήσεις που παράγουν αυτοκόλλητα, ετικέτες και προσωποποιημένα αντικείμενα. Η ανακοίνωση τοποθετεί την επίσημη έναρξη αποστολών τον Νοέμβριο.
Σύμφωνα με την εταιρεία, ο σαρωτής CIS επιτρέπει προεπισκόπηση του υλικού μέσα στο λογισμικό, ώστε το σχέδιο να τοποθετείται πριν από την κοπή. Η πλατφόρμα Atomm προσφέρει εργαλεία προετοιμασίας δημιουργικού υλικού. Πρόκειται για παρουσίαση των δυνατοτήτων που δηλώνει ο κατασκευαστής, χωρίς δική μας δοκιμή ακρίβειας, ποιότητας εκτύπωσης ή παραγωγικότητας.
Η πρακτική σημασία της ενσωμάτωσης βρίσκεται στη διαδρομή του υλικού. Σε μια εργασία που απαιτεί και χρώμα και περίγραμμα κοπής, ο δημιουργός ενδιαφέρεται να διατηρεί σωστή την αντιστοίχιση του σχεδίου με το φύλλο. Το αν η συγκεκριμένη λύση μειώνει ουσιαστικά τα αποτυχημένα τεμάχια χρειάζεται επαναλαμβανόμενες δοκιμές με πραγματικά αρχεία.
Η ανακοίνωση αναφέρει διαφορετικούς τύπους λεπίδων και προαιρετικά εξαρτήματα για περισσότερα υλικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε εργασία εκτύπωσης και κοπής υποστηρίζεται με τον ίδιο τρόπο ή ότι όλα τα εργαλεία περιλαμβάνονται σε κάθε πακέτο. Η επιλογή εξοπλισμού χρειάζεται να ξεκινά από το συγκεκριμένο υλικό και το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Για παράδειγμα, ένα μικρό εργαστήριο αυτοκόλλητων πρέπει να εξετάσει το συνολικό κόστος ανά αποδεκτό φύλλο: αναλώσιμα, απορριπτόμενα τεμάχια και χρόνο προετοιμασίας. Μια πιο σύντομη διαδρομή εργασίας μπορεί να έχει αξία, αλλά δεν ισοδυναμεί αυτόματα με χαμηλότερο κόστος. Χρειάζεται επίσης έλεγχος της συντήρησης και της δυνατότητας επανάληψης της ίδιας παραγγελίας.
Στο εμπορικό σκέλος, η αμερικανική ανακοίνωση διαχωρίζει την κράτηση από την εξόφληση και την αποστολή. Η ευρωπαϊκή σελίδα προβλέπει περίοδο προκαταβολής από τις 20 Οκτωβρίου και έναρξη εξόφλησης στις 6 Νοεμβρίου, σε ευρωπαϊκή ώρα. Δεν έχει επαληθευτεί εδώ τελική ελληνική τιμή αγοράς ή συγκεκριμένος χρόνος παράδοσης στην Ελλάδα.
Για τον υποψήφιο αγοραστή, χρήσιμα επόμενα στοιχεία θα είναι δείγματα στο δικό του υλικό, σαφής κατάλογος περιεχομένων του πακέτου και τεκμηρίωση των απαιτούμενων αναλωσίμων. Εξίσου ουσιαστικό είναι να ελεγχθεί ποια λειτουργία του λογισμικού καλύπτει την εργασία του και με ποιους όρους παρέχεται.
Το C1 παρουσιάζει ενδιαφέρον ως ενοποιημένη προσέγγιση για μικρές δημιουργικές παραγωγές. Προς το παρόν, η είδηση είναι το άνοιγμα των κρατήσεων και η επίσημη περιγραφή της συσκευής. Η αξιολόγηση της πραγματικής απόδοσης παραμένει ανοιχτή μέχρι να υπάρξουν επαληθεύσιμες δοκιμές.
Ενδεικτική εικονογράφηση AI· δεν αποτελεί πραγματική φωτογραφία ή ακριβή απεικόνιση του προϊόντος.
Πηγή: Ανακοίνωση xTool, 20/10/2026 · Ευρωπαϊκοί όροι κράτησης
Περισσότερα στο cyberskills.gr
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες agoΤροχαίο και απειλές με μαχαίρι στο Μαρκόπουλο
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ7 ώρες agoΝτε Φράι και Φαν Ντόνγκελεν μίλησαν και ενέπνευσαν τα παιδιά της ακαδημίας του Παναθηναϊκού
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ5 ώρες agoΜαλάτος: «Τιμωρήθηκαν για υποκίνηση βίας αυτοί που κατηγορούνται τέσσερα χρόνια τώρα για το ίδιο αδίκημα»
-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες agoΣ. Κεχαγιόγλου: «Πρέπει να γίνει αισθητή η διάκριση μεταξύ συμμορίας και εγκληματικής οργάνωσης»
-
ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες agoΑνεβαίνει το κόστος δανεισμού – Στα ύψη τα 10ετή ομόλογα
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ12 ώρες agoΧωρίς Ντουάρτε η Μπασκόνια απέναντι στον Παναθηναϊκό AKTOR
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 ώρες agoΤρομερή στιγμή στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ | Τερματοφύλακας σάλας έβαλε καλάθι με σουτ!
-
LIFESTYLE13 ώρες agoΠάνος Μουζουράκης για πατέρα Αντώνιο: “Πώς γίνεται να υπάρχουν διαφορετικές αποφάσεις για τις ίδιες κατηγορίες;” (Βίντεο)










