Connect with us
banner epikhirisis

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απ’ τον Σερ Άλεξ, μέχρι τον… Ρότζερς και τον Μουρίνιο: Ποιοι θα έπαιρναν τα πρωταθλήματα της Σίτι αν της αφαιρούνταν!

Published

on

Απ’ τον Σερ Άλεξ, μέχρι τον… Ρότζερς και τον Μουρίνιο: Ποιοι θα έπαιρναν τα πρωταθλήματα της Σίτι αν της αφαιρούνταν!

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Η είδηση που συντάραξε το παγκόσμιο Ποδόσφαιρο το απόγευμα της Παρασκευής ήρθε από την Αγγλία με την υπόθεση της Σίτι, για την οποία, ανεξάρτητη επιτροπή απεφάνθη πως είναι απόλυτα ένοχη για τις 115 οικονομικές παραβάσεις που έχουν εντοπιστεί στη λειτουργία του κλαμπ.

Από μισθούς προπονητών και παικτών, μέχρι μη τήρηση του Financial Fair Play της UEFA, αλλά και των κανονισμών βιωσιμότητας και κερδοφορίας της Premier League, οι «πολίτες» έχουν βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα εδώ και χρόνια. Και αυτή η ιστορία που ξεκίνησε το 2023, έφτασε μια τριετία αργότερα να έχει την πρώτη πολύ σοβαρή εξέλιξη. Αν και με δεδομένη την έφεση του κλαμπ του Μάντσεστερ και την προσπάθεια να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, αναμένεται να τραβήξει το στόρι γι’ αρκετούς μήνες ακόμα.

Ανάμεσα στα σενάρια που παρουσιάζονται ορθάνοιχτα για τις κυρώσεις που θ’ αντιμετωπίσει η Σίτι, είναι και η αφαίρεση τίτλων. Δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αυτό. Μάλλον απειροελάχιστες. Αλλά έχει σοβαρό ενδιαφέρον για τις ομάδες που θα μπορούσαν ν’ αλλάξουν τον αριθμό των κατακτήσεών τους, αν υπάρξει μια τέτοια «βόμβα» στην Premier League.

Οι χρονιές για τις οποίες η Σίτι έχει βρεθεί αυτή τη στιγμή στριμωγμένη στα σχοινιά είναι από το 2009 έως το 2018. Σε αυτό χρονικό διάστημα, η Σίτι πανηγύρισε τον τίτλο το 2012, το 2014 και το 2018. Στην πρώτη περίπτωση, όλος ο… πλανήτης θυμάται το «Agueroooooo» και το πρώτο πρωτάθλημα των «πολιτών» στην πρώτη κατηγορία μετά από 44 χρόνια. Και εκείνος ο τίτλος χάθηκε για τη Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον απλά στο κομμάτι της διαφοράς τερμάτων! Συν ένα για τους «κόκκινους διαβόλους», λοιπόν…

Advertisement

Το 2014, ο Μπρένταν Ρότζερς και η Λίβερπουλ χάνουν το πρωτάθλημα από τη Σίτι με δυο βαθμούς διαφορά. Ποιος να ξεχάσει εκείνο το 3-3 των «κόκκινων» με την Κρίσταλ Πάλας στο Λονδίνο, το γοερό κλάμα του Λουίς Σουάρες, τις κακές σκέψεις του Στίβεν Τζέραρντ μετά την απώλεια του τίτλου και εκείνη τη χρονιά που είχε δραματικό φινάλε; Συν ένα για τη Λίβερπουλ, εδώ, αφού οι «πολίτες» είχαν εξασφαλίσει την κορυφή με το 86-84.

Τρίτη και τελευταία περίπτωση, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του 2018 επί… Ζοσέ Μουρίνιο! «Respect man, respect… Έχω τρία πρωταθλήματα» κι άλλα πολλά από τον Πορτογάλο εκείνης της εποχής. Οι «γαλάζιοι» του Μάντσεστερ είχαν φτάσει στην 100άρα για να κυριαρχήσουν στην Premier League και δεύτεροι είχαν έρθει οι συμπολίτες τους.

Θα έχει ενδιαφέρον ν’ ακούσουμε από κάπου μια τοποθέτηση από τον «special one» που έχει να υπερηφανεύεται για τα τρόπαια και το Europa League που πήρε με τη Γιουνάιτεντ. Και θα μπορούσε να του στείλει κάποιος και το μετάλλιο του πρωταθλητή του ’18.

Advertisement

Περισσότερα Εδω!

Μπείτε στις ομάδες του ASTRA TV

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο