ΕΛΛΑΔΑ
Διευκρινίσεις ΥΠΕΝ για τη διαβούλευση και τη διαδικασία έγκρισης
Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Διαβάστε: ΥΠΕΝ για μεταφορά συντελεστή δόμησης: “Δεν είναι μπόνους δόμησης” – Πώς θα αποζημιώνονται οι ιδιοκτήτες
Ενιαία μεθοδολογία για όλη τη χώρα
Όπως ανέφερε, οι μελέτες που αναρτήθηκαν εκπονήθηκαν με ενιαία τεχνική μεθοδολογία για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Οι μελετητές κατέγραψαν, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, όλες τις περιοχές με διατηρητέα κτήρια, ενεργούς τίτλους μεταφοράς συντελεστή δόμησης και κοινόχρηστους χώρους. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, οι πραγματικές ανάγκες και η βούληση των τοπικών κοινωνιών αποτελούν βασικό αντικείμενο της δημόσιας διαβούλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πώς θα αξιολογηθούν οι προτάσεις
Όλες οι απόψεις που θα διατυπωθούν στη διαβούλευση θα αξιολογηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στη συνέχεια, θα εξεταστούν από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), το αρμόδιο γνωμοδοτικό τεχνικό συμβούλιο του Υπουργείου. Οι γνωμοδοτήσεις του ΚΕΣΥΠΟΘΑ θα προωθηθούν στην πολιτική ηγεσία για έγκριση ή απόρριψη ανά περιοχή. Εφόσον εγκριθούν, θα αποσταλούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Χωρίς μεταφορά συντελεστή από δήμο σε δήμο
Σε κάθε περίπτωση, η κυβερνητική θέση έχει διατυπωθεί ξεκάθαρα μέσω του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο οποίος αποσαφήνισε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί μεταφορά συντελεστή δόμησης από δήμο σε δήμο. Παράλληλα, ο κ. Κυριαζόπουλος υπογράμμισε ότι, πριν από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης, θα ληφθούν υπόψη όλες οι απόψεις των τοπικών κοινωνιών, καθώς και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ4 ώρες agoΟ «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 9 Νοεμβρίου έως 13 Νοεμβρίου
-
ΒΟΛΟΣ6 ώρες agoΒόλος- Θλίψη για τον θάνατο της 56χρονης Σούλας Κακάνη
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ17 ώρες agoFootball Meets Data: Τεράστιο φαβορί για Top 8 ο Παναθηναϊκός
-
MEDIA14 ώρες agoΟ Παναθηναϊκός στην κορυφή, το «Μπαμπά Σ’ Αγαπώ» αντιστάθηκε και το «Δύο μαύρα πουκάμισα» έμεινε πίσω
-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες agoΑυθεντικός Μαραθώνιος 2026: Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική – Οι δρόμοι που κλείνουν
-
ΕΛΛΑΔΑ8 ώρες agoΜαζωνάκης: Για πρώτη φορά φωτογραφίες με τα σημάδια του θανάτου
-
ΒΟΛΟΣ12 ώρες agoΘλίψη για τον θάνατο της 55χρονης Στυλιανής Χατζηγεωργίου
-
MEDIA4 ώρες agoChristy White: Έχω συνευρεθεί ερωτικά περίπου με 60 άνδρες στη δουλειά και 35 προσωπικά









