Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Εκατέρωθεν επιθέσεις ισραηλινού στρατού και Χεζμπολάχ – Τι μεταδίδει ο απεσταλμένος του ΕΡΤnews στο Τελ Αβίβ Γιώργος Σιδέρης

Published

on

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι ισορροπίες στον νότιο Λίβανο, με την εκεχειρία να μοιάζει πλέον κενό γράμμα. Η κατάσταση στο πεδίο έχει επιδεινωθεί δραματικά τις τελευταίες ώρες, καθώς το Ισραήλ εξαπέλυσε νέο κύμα σφοδρών βομβαρδισμών ως απάντηση σε θανάσιμες απώλειες των δυνάμεών του.

Η νέα κλιμάκωση πυροδοτήθηκε από την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού (IDF) για την απώλεια δύο στελεχών –ενός αξιωματικού και ενός υπαξιωματικού– και τον σοβαρό τραυματισμό ακόμη τεσσάρων στρατιωτών κατά τη διάρκεια μαχών στον νότιο Λίβανο. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την εξαιρετικά εύθραυστη φύση της συμφωνίας, με το Τελ Αβίβ να επιρρίπτει την ευθύνη στη Χεζμπολάχ.

Στο εσωτερικό του Ισραήλ, η κυβέρνηση λαμβάνει έκτακτα μέτρα, αποφασίζοντας την περαιτέρω οχύρωση οικισμών που βρίσκονται ακριβώς πάνω στη μεθοδική γραμμή με τον Λίβανο.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή του Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο όπου ναι μεν είπε ότι είναι σε απόλυτο συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες για όλα όσα γίνονται αυτή τη στιγμή στο νότιο Λίβανο, αλλά εκείνο το οποίο αποκάλυψε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είναι ότι το γνωρίζει και η Βηρυτός και αυτό. Η δήλωση αυτή αναμένεται να προκαλέσει έντονες πολιτικές αναταράξεις στο εσωτερικό του Λιβάνου τις επόμενες ώρες, καθώς αποκαλύπτει ένα παρασκηνιακό δίκτυο επαφών που υπερβαίνει τις επίσημες εχθροπραξίες.

Advertisement

Στο γεωπολιτικό σκέλος, το ενδιαφέρον των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης μονοπωλεί μια ιστορική εξέλιξη: η ανάπτυξη του αντιπυραυλικού συστήματος Iron Dome (Σιδερένιος Θόλος) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Είναι η πρώτη φορά που το σύστημα εξέρχεται των ισραηλινών συνόρων για χώρα πέραν των ΗΠΑ.

Μαζί με τις πυροβολαρχίες, στην περιοχή μεταβαίνουν και εξειδικευμένα στελέχη του ισραηλινού στρατού.

Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως σαφής ένδειξη της εμβάθυνσης των στρατιωτικών συμμαχιών στη Μέση Ανατολή και της δημιουργίας ενός κοινού μετώπου ασφαλείας μεταξύ των χωρών του Κόλπου και του Ισραήλ.

Αποστολή στο Ισραήλ: Γιώργος Σιδέρης

Advertisement

Κάμερα: Φώτης Πάντος

Ήχος: Παναγιώτα Δερβιτσιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο