Connect with us
banner epikhirisis

LIFESTYLE

Έλον Μασκ: «Προειδοποιεί» την Τέιλορ Σουίφτ μετά τη διάκρισή της ως πρόσωπο της χρονιάς

Published

on

taylor 1.jpg

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Η Τέιλορ Σουίφτ ύστερα από τον θρίαμβο της περιοδείας της «Eras Tour», ανακηρύχθηκε πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό «Time». Η τραγουδίστρια είχε αναδειχθεί ξανά με αυτό τον τίλτο το 2017, όταν αναγνωρίστηκε ως μία από τις «Silence Breakers» που ενέπνευσαν τις γυναίκες να μιλήσουν για σεξουαλική κακή συμπεριφορά.

Ο Έλον Μασκ, έχοντας βρεθεί σε αυτή τη θέση, θέλησε να τη συνεχάρη, ωστόσο την προειδοποίησε ως πρώην κάτοχος του ίδιου τίτλου το 2021. «Συγχαρητήρια. Κάποιος κίνδυνος μείωσης της δημοτικότητας μετά από αυτό το βραβείο. Μιλάω από εμπειρία» έγραψε ο μεγιστάνας με χιουμοριστική διάθεση στο Χ (πρώην Twitter).

Το tweet που έκανε για την ποπ σταρ, ως πρώην κάτοχος του ίδιου τίτλου.

Τα διεθνή πρακτορεία που σχολίασαν την αντίδραση του Μασκ στη διάκριση της Σουίφτ, έκαναν και μια αναφορά στη χρονιά που το «Time» είχε ανακηρύξει «πρόσωπο της χρονιάς» τον Αδόλφο Χίτλερ, το 1938.

Λαμβάνοντας υπόψη το παραπάνω, εκπρόσωπος του περιοδικού ξεκαθάρισε ότι η ετικέτα «Person of the Year» δεν είναι ούτε βραβείο ούτε τιμή. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εφημερίδας, «Είναι μια αναγνώριση του ατόμου που είχε τη μεγαλύτερη επιρροή στα γεγονότα της χρονιάς, για καλό ή για κακό».

Advertisement

Ο τίτλος του Μάσκ

Ο επικεφαλής της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla και της εταιρείας διαστημικού τουρισμού SpaceX Ίλον Μασκ είχε κηρυχθεί το 2021 «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το αμερικανικό περιοδικό Time.

Ο Μασκ, στην χρονιά αυτή ξεπέρασε στην κούρσα του διαστήματος τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον πρόλογο του σχετικού κειμένου του Τime, στο οποίο το εμβληματικό περιοδικό εξηγεί τους λόγους της επιλογής του, «ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δεν έχει σπίτι και πρόσφατα άρχισε να ξεπουλάει την περιουσία του. Ρίχνει δορυφόρους σε τροχιά και τιθασεύει τον ήλιο. Οδηγεί ένα αυτοκίνητο που ο ίδιος δημιούργησε και δεν χρησιμοποιεί βενζίνη – μετά βίας χρειάζεται οδηγό. Με μια κίνηση του δακτύλου του, το χρηματιστήριο εκτοξεύεται στα ύψη ή πέφτει. Ένας στρατός πιστών κρέμεται από κάθε του ρήση. Ονειρεύεται τον Άρη καθώς «ιππεύει« στη Γη».

Πρόσωπο της χρονιάς ο Έλον Μασκ.

Advertisement

Η Τέιλορ Σουίφτ είναι το πρώτο άτομο που επιλέχθηκε λόγω των επιτευγμάτων της στις τέχνες και είναι μόνο το τέταρτο άτομο που έγινε πρόσωπο της χρονιάς και γεννήθηκε τα τελευταία 50 χρόνια. Ως η πρώτη γυναίκα που αναγνωρίστηκε ως πρόσωπο της Χρονιάς περισσότερες από μία φορές, η Σουίφτ εντάσσεται σε μια μικρή ομάδα ατόμων, μαζί με αρκετούς προέδρους των ΗΠΑ και παγκόσμιους ηγέτες.

Η επιλογή για «Πρόσωπο της Χρονιάς» μέχρι το 1999, έχει ιστορικά κλίση στους άνδρες. Οι άνθρωποι που επιλέγονταν ήταν συχνά παγκόσμιοι ηγέτες και CEOs, θέσεις που κατείχαν κυρίως άνδρες. Πριν από το 1999, μόνο τρεις γυναίκες είχαν λάβει τον τίτλο της «Γυναίκας της Χρονιάς»: η Wallis Simpson το 1936, η βασίλισσα Ελισάβετ II (1952) και η Corazon Aquino το 1986.

Γιατί επέλεξαν φέτος την Τέιλορ Σουίφτ;

Εξηγώντας τη φετινή επιλογή, το περιοδικό γράφει: «Οι επιλογές με τα χρόνια έτειναν να ακολουθούν ορισμένα πρότυπα. Τα πρόσωπα που επιλέγονταν ήταν συνήθως οι κυρίαρχοι σε παραδοσιακούς τομείς εξουσίας και συνήθως ήταν άνδρες. Πολιτικοί ή τεράστιοι και πολύ επιδραστικοί επιχειρηματίες. Εδώ και σχεδόν έναν αιώνα έχουν επιλεγεί δεκατέσσερις Πρόεδροι των ΗΠΑ, πέντε ηγέτες της Ρωσίας ή της Σοβιετικής Ένωσης και τρεις Πάπες».

Το πρόσωπο που επελέγη φέτος δεν έχει κανέναν τέτοιο ρόλο, έχει όμως όπως αναγνωρίζει το Time τεράστια μεταμορφωτική δύναμη για εκατομμύρια ανθρώπους.

«Κάθε χρονιά περιέχει φως και σκοτάδι. Το 2023 ήταν μια χρονιά με σημαντικά ποσοστά σκότους. Σε έναν διχασμένο κόσμο, όπου πάρα πολλά ιδρύματα αποτυγχάνουν, η Τέιλορ Σουίφτ βρήκε έναν τρόπο να ξεπεράσει τα σύνορα και να γίνει πηγή φωτός. Κανείς άλλος στον πλανήτη σήμερα δεν μπορεί να συγκινήσει τόσους πολλούς ανθρώπους τόσο καλά. Η επίτευξη αυτού του άθλου είναι κάτι που συχνά ονομάζουμε ευθυγράμμιση των πλανητών και των πεπρωμένων, αλλά δίνοντας υπερβολική πίστη στα αστέρια αγνοούμε την ικανότητά της και τη δύναμή της», εξήγησε μεταξύ άλλων, το περιοδικό Time.

Advertisement

*Πληροφορίες από Page Six



Περισσότερα Εδω

Μπείτε στις ομάδες του ASTRA TV

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο
▶ASTRA WEBTVON DEMAND ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ & ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο νέο ψηφιακό σπίτι του ASTRA TV ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ WEBTV