Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Επένδυση 3 δισ. γιεν για περισσότερα φιλμ instax

Published

on

Επένδυση 3 δισ. γιεν για περισσότερα φιλμ instax

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Η Fujifilm ανακοίνωσε στις 20 Οκτωβρίου 2026 επένδυση περίπου 3 δισ. γιεν για την ενίσχυση της παραγωγής φιλμ instax στην Ιαπωνία. Το σχέδιο αφορά την εγκατάσταση Ashigara του εργοστασίου Kanagawa και περιλαμβάνει νέες γραμμές παραγωγής μαζί με τις συνοδευτικές υποδομές. Η εταιρεία συνδέει την απόφαση με την αυξανόμενη διεθνή ζήτηση για το σύστημα στιγμιαίας φωτογραφίας.

Οι νέες εγκαταστάσεις προβλέπεται να ξεκινήσουν σταδιακά τη λειτουργία τους την άνοιξη του 2027 και να λειτουργούν πλήρως την άνοιξη του 2028. Τότε, σύμφωνα με τη Fujifilm, η παραγωγική δυναμικότητα των φιλμ instax αναμένεται να είναι περίπου 20% υψηλότερη σε σύγκριση με το οικονομικό έτος 2026. Το ποσοστό αφορά δυνατότητα παραγωγής και όχι εγγυημένη αύξηση πωλήσεων.

Το instax περιλαμβάνει αναλογικές και υβριδικές φωτογραφικές μηχανές, καθώς και εκτυπωτές για smartphone. Η επένδυση αφορά το φιλμ που χρησιμοποιείται στο οικοσύστημα, χωρίς να συνοδεύεται από ανακοίνωση νέας συσκευής. Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι, μαζί με τις επενδύσεις που πραγματοποιεί από το 2022, η δυναμικότητα θα είναι περίπου 70% αυξημένη έναντι του οικονομικού έτους 2022 όταν ολοκληρωθεί η επέκταση.

Η σημασία για τον χρήστη βρίσκεται στη σχέση ανάμεσα στη συσκευή και στο αναλώσιμο. Μια μηχανή στιγμιαίας φωτογραφίας ή ένας αντίστοιχος εκτυπωτής αποκτά πρακτική αξία όταν υπάρχει πρόσβαση στο κατάλληλο φιλμ. Η ενίσχυση της παραγωγικής βάσης δείχνει επομένως σχεδιασμό για τη συνέχεια του συστήματος, πέρα από τον κύκλο παρουσίασης ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η ανακοίνωση μεταφράζεται αυτομάτως σε χαμηλότερες τιμές ή άμεση βελτίωση διαθεσιμότητας σε κάθε κατάστημα. Η παραγωγή, η διανομή και η τελική λιανική αγορά αποτελούν διαφορετικά στάδια. Στο δελτίο Τύπου δεν δίνονται δεσμεύσεις για την Ελλάδα, συγκεκριμένες ποσότητες ανά αγορά ή νέος τιμοκατάλογος των συσκευασιών φιλμ.

Advertisement

Για όσους χρησιμοποιούν στιγμιαίες εκτυπώσεις σε εκδηλώσεις, η δυνατότητα προγραμματισμού των αναλωσίμων παραμένει ουσιαστική παράμετρος. Πριν οργανωθεί μια δράση, χρειάζεται έλεγχος του συμβατού τύπου φιλμ, της απαιτούμενης ποσότητας και του κόστους ανά φωτογραφία. Η είδηση μιας μελλοντικής εργοστασιακής επέκτασης δεν υποκαθιστά αυτόν τον έλεγχο για μια άμεση παραγγελία.

Συνολικά, η νέα επένδυση αφορά τη βιομηχανική υποστήριξη της στιγμιαίας φωτογραφίας και έχει ορίζοντα μεγαλύτερο από μία εμπορική περίοδο. Το επόμενο μετρήσιμο βήμα θα είναι η σταδιακή έναρξη λειτουργίας των γραμμών το 2027. Μέχρι την πλήρη ανάπτυξή τους το 2028, οι αναφερόμενες αυξήσεις παραμένουν προβλέψεις της Fujifilm και όχι ήδη επιτευγμένα αποτελέσματα.

Ενδεικτική εικονογράφηση AI· δεν αποτελεί πραγματική φωτογραφία εργοστασίου ή ακριβή απεικόνιση της παραγωγικής διαδικασίας.

Πηγή: Fujifilm, επίσημη ανακοίνωση 20/10/2026

Περισσότερα στο cyberskills.gr

Advertisement

Μπείτε στις ομάδες του ASTRA TV

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο
▶ASTRA WEBTVON DEMAND ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ & ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο νέο ψηφιακό σπίτι του ASTRA TV ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ WEBTV