Connect with us
banner epikhirisis

ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Στις αρχές της εβδομάδας οι τοξικολογικές που θα φωτίσουν τα αίτια θανάτου του

Published

on

Γιώργος Μαζωνάκης: Στις αρχές της εβδομάδας οι τοξικολογικές που θα φωτίσουν τα αίτια θανάτου του

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google
Οι απαντήσεις από τα εξειδικευμένα εργαστήρια για τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις αναμένονται στις αρχές της εβδομάδας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα ακριβή αίτια θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη. Την ίδια ώρα, οι δύο προφυλακισμένοι γιατροί ακολουθούν πλέον διαφορετική υπερασπιστική γραμμή, ενώ αναμένουν την εξέλιξη της έρευνας και τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Διαβάστε: Υπόθεση Μαζωνάκη: “Ο συνδυασμός αυτών των φαρμάκων προκαλεί άπνοια”, λέει ο ιατροδικαστής – Τι έδειξαν οι εξετάσεις (Βίντεο)


Γιώργος Μαζωνάκης: Αντίστροφη μέτρηση για τις τοξικολογικές – Στο επίκεντρο το «κοκτέιλ» των δύο ουσιών

Εφόσον επιβεβαιωθούν τα πρώτα ευρήματα, σύμφωνα με τα οποία στον δημοφιλή καλλιτέχνη χορηγήθηκε συνδυασμός μιδαζολάμης και προποφόλης, θα εξεταστεί εάν το συγκεκριμένο «κοκτέιλ» συνδέεται με τον θάνατό του. Οι ουσίες φέρεται να χορηγήθηκαν κατά τη διάρκεια πλασμαφαίρεσης στο ιατρείο της οδού Καρνεάδου, από την 56χρονη γιατρό, με στόχο να επιτευχθεί η μέθη που εκείνη επιδίωκε.

Το συγκεκριμένο στάδιο των εξετάσεων θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς δεν αρκεί μόνο η ανίχνευση της προποφόλης. Οι ειδικοί καλούνται να προσδιορίσουν τη συγκέντρωση στην οποία βρέθηκε η αναισθητική ουσία και στη συνέχεια να αξιολογήσουν το εύρημα σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα τοξικολογικά και ιατροδικαστικά δεδομένα.


Η προποφόλη είναι ισχυρό ενδοφλέβιο αναισθητικό που χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, για την πρόκληση καταστολής ή γενικής αναισθησίας. Η παρουσία της αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον στην υπόθεση, καθώς η 56χρονη κατηγορούμενη γιατρός υποστηρίζει ότι δεν χορήγησε μέθη στον τραγουδιστή.



Advertisement

Την ίδια ώρα, στις καταθέσεις εργαζομένων του ιατρείου της οδού Καρνεάδου περιλαμβάνονται αναφορές που εξετάζονται από τις Αρχές. Νοσηλεύτρια έχει καταθέσει ότι η γιατρός της ζήτησε να επικοινωνήσει με αναισθησιολόγο και να ρωτήσει εάν υπάρχει αντίδοτο για την προποφόλη, ενώ η αναισθησιολόγος φέρεται να επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει ειδικό αντίδοτο για την ουσία.

Την ίδια στιγμή, κρίσιμα θεωρούνται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, καθώς έχει εντοπιστεί εύρημα στην καρδιά του Γιώργου Μαζωνάκη. Αυτό που επιχειρείται να προσδιοριστεί είναι πότε εμφανίστηκε το συγκεκριμένο πρόβλημα και εάν μπορεί να υπάρχει σύνδεση με τις θεραπείες στις οποίες είχε υποβληθεί ο τραγουδιστής πριν από τον θάνατό του στις 9 Σεπτεμβρίου, μεταξύ των οποίων και υδροθεραπείες.





Μαζωνάκης: Η γραμμή υπεράσπισης της 56χρονης γιατρού

Η 56χρονη γιατρός φέρεται να ζητά να διερευνηθεί ποια φάρμακα ενδεχομένως υπήρχαν στο σπίτι του Γιώργου Μαζωνάκη. Η συγκεκριμένη κίνηση εκτιμάται ότι εντάσσεται στην προσπάθειά της να υποστηρίξει πως δεν ήταν εκείνη που του χορήγησε όλες τις ουσίες.

Στο ίδιο πλαίσιο ενδέχεται να εντάσσεται και αναζήτηση που έκανε μέσω τεχνητής νοημοσύνης την ημέρα του θανάτου του καλλιτέχνη, με ερώτημα εάν η προποφόλη χορηγείται σε μορφή χαπιού. Πρόκειται για ισχυρή αναισθητική ουσία, η οποία δεν διαθέτει αντίδοτο και, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, φαίνεται πως χορηγήθηκε σε συνδυασμό με τη μιδαζολάμη.

Advertisement


Η συνάντηση των δύο προφυλακισμένων γιατρών στον Κορυδαλλό

Οι δύο γιατροί, οι οποίοι βρίσκονται προφυλακισμένοι και πλέον ακολουθούν διαφορετική υπερασπιστική γραμμή, συναντήθηκαν ξανά στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, συζήτησαν για περίπου δύο ώρες σε ήρεμο κλίμα, εξετάζοντας τις επόμενες κινήσεις τους.

Ο γιατρός αναμένει την ολοκλήρωση των καταθέσεων, καθώς και το πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων. Στη συνέχεια, προτίθεται να υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Περισσότερα Εδω

Μπείτε στις ομάδες του ASTRA TV

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο
▶ASTRA WEBTVON DEMAND ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ & ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο νέο ψηφιακό σπίτι του ASTRA TV ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ WEBTV