ΚΟΣΜΟΣ
Ηνωμένο Βασίλειο προς ΗΠΑ: Η κυριαρχία των Φόκλαντ παραμένει σε εμάς
Η Ντάουνινγκ Στριτ αντέδρασε έντονα εναντίον των ΗΠΑ, εν μέσω αναφορών ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επανεκτιμήσει τη στήριξή της προς τις διεκδικήσεις της Βρετανίας στις Νήσους Φόκλαντ.
Σύμφωνα με ένα εσωτερικό ηλεκτρονικό μέιλ, η κίνηση αυτή συγκαταλέγεται μεταξύ μιας σειράς επιλογών που εξετάζει η αμερικανική κυβέρνηση για να τιμωρήσει τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, επειδή δεν υποστήριξαν τον πόλεμο κατά του Ιράν, όπως αναφέρει το Reuters.
Σε απάντηση, ο επίσημος εκπρόσωπος του πρωθυπουργού δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο σαφείς σχετικά με τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου για τα Φόκλαντ.
«Είναι μακροχρόνια, είναι αμετάβλητη. Η κυριαρχία ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο και η αυτοδιάθεση είναι υψίστης σημασίας».
Ερωτηθείς αν το Ηνωμένο Βασίλειο το έχει καταστήσει σαφές στον Ντόναλντ Τραμπ, ο εκπρόσωπος είπε: «Δεν θα προτρέξω, αλλά η θέση μας είναι συνεπής.
«Οι Νήσοι Φόκλαντ έχουν ψηφίσει στο παρελθόν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της παραμονής τους ως υπερπόντιου εδάφους. Πάντα υποστηρίζαμε το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση».
Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε αν είναι σίγουρος ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να υπερασπιστεί τα Φόκλαντ, απάντησε: «Δεν βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση. Πρόκειται για υποθετικό σενάριο».
«Έχουμε εκφράσει τη θέση μας στο παρελθόν και θα συνεχίσουμε να την εκφράζουμε.
Η κυριαρχία ανήκει σε εμάς. Η αυτοδιάθεση είναι υψίστης σημασίας».
Ο αξιωματούχος επανέλαβε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα «υποστεί πιέσεις» ούτε θα «εμπλακεί» στον πόλεμο με το Ιράν.
Πηγή: Reuters, Sky News
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
-
ΒΟΛΟΣ19 ώρες agoΘλίψη για τον θάνατο συνταξιούχου κομμωτή του Βόλου
-
ΒΟΛΟΣ1 ώρα agoΣεισμική δόνηση μικρής έντασης καταγράφηκε στον Βόλο
-
ΚΟΣΜΟΣ23 ώρες agoΦωτογραφία της χρονιάς από το World Press η σύλληψη μετανάστη από την ICE μπροστά στα μάτια της συζύγου και των παιδιών του
-
ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες agoΑυτοκίνητο συγκρούστηκε με τρακτέρ, τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός (Εικόνες & Βίντεο)
-
VIDEO11 ώρες ago🔴 Νέος ΚΟΚ: Τα υψηλά πρόστιμα έφεραν μείωση παραβάσεων στη Θεσσαλία
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες ago“Ο 27χρονος πιθανόν να ήταν μάρτυρας σε κάτι που δεν έπρεπε να δει”, το σχόλιο του Θανάση Κατερινόπουλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ20 ώρες agoΜε κάθε επισημότητα τιμήθηκε ο Αγ. Γεώργιος, στο Στρατόπεδο Γεωργούλα
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ14 ώρες agoΜαρινάκης: Κανονικά θα είναι υποψήφιοι οι βουλευτές παρά την άρση ασυλίας τους









