Connect with us
banner epikhirisis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kαύσιμα και τρόφιμα στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

Published

on

Μέτρα προστασίας για την ενεργειακή κρίση λαμβάνουν χώρες της Ευρώπης

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Οι αλυσιδωτές επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης σε καύσιμα και τρόφιμα πυροδοτούν την πολιτική αντιπαράθεση. Ο πρωθυπουργός απάντησε στον Νίκο Ανδρουλάκη που άφησε αιχμές για την επιστολή του, στην Πρόεδρο της Κομισιόν για δημοσιονομική ευελιξία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις το αυξανόμενο κόστος ενεργείας και προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχω δεσμευθεί ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια έτσι ώστε να προστατεύσουμε την κοινωνία απέναντι σε έναν δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Κάποιοι μας ειρωνεύτηκαν γιατί στέλνουμε λέει γαλάζια γράμματα και επιστολές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι τα ίδια γαλάζια γράμματα, τα οποία οδήγησαν στο ταμείο ανάκαμψης και στα 36 δισεκατομμύρια τα οποία εκμεταλλεύθηκε η χώρα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης κατά την συνάντηση που είχε με αλιείς στην Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιούν κινητοποιήσεις, κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα METSAF και είπε: «επιτρέπει να επιδοτηθεί έως και 70% η επιπρόσθετη αύξηση του πετρελαίου. Ναυτική δύναμή δεν είναι μόνο οι εφοπλιστές. Δεν είναι μόνο οι ισχυροί. Είστε και εσείς. Θα σας στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Την ανάγκη κατάργησης του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα επισημαίνει το ΚΚΕ.

Advertisement

Ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, είπε πως: «καταρρέει με πάταγο το αφήγημα και της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης του συστήματος, δηλαδή του Τσίπρα και του ΠΑΣΟΚ, που έλεγε ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες αν τηρήσουμε τις δεσμεύσεις προς την ΕΕ».

Βολές και από τα αλλά κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρει: «Τα υπερκέρδη των πολυεθνικών και των ολιγαρχών στα ύψη. Η λαϊκή, άδεια εδώ στον Νέο Κόσμο και όλο αυτό η κυβέρνηση δεν το βλέπει».

«Αφήστε τα παραμύθια την προπαγάνδα για τον δημοσιονομικό χώρο», τόνισε ο Τρύφων Αλεξιάδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός, σχολίασε πως: «Η ακρίβεια και τα ενοίκια έχουν γονατίσει την ελληνική κοινωνία».

Advertisement

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσιάζει απόψε, Σάββατο, τις προτάσεις της Πλεύσης Ελευθερίας στο Φεστιβάλ Ελευθερίας, στο Θέατρο της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι.

Η αντιπαράθεση για την οικονομία κλιμακώνεται.

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

Advertisement

Μπείτε στις ομάδες του ASTRA TV

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο
▶ASTRA WEBTVON DEMAND ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ & ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο νέο ψηφιακό σπίτι του ASTRA TV ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ WEBTV