ΚΟΣΜΟΣ
Live: Καμία συμφωνία με το Ιράν μετά την «καλύτερη και τελική προσφορά» των ΗΠΑ, δήλωσε ο Βανς – Συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα στον Λίβανο
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν που πραγματοποιήθηκαν στο Πακιστάν κατέληξαν χωρίς συμφωνία, έπειτα από 21 ώρες συνομιλιών, με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, να δηλώνει ότι η Τεχεράνη απέρριψε τους όρους της Ουάσινγκτον, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης να μην επιδιώξει πυρηνικό οπλοστάσιο.
Το Ιράν κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «υπερβολικές και παράνομες απαιτήσεις», ενώ τόνισε ότι οι συνομιλίες πρέπει να διεξάγονται με «σοβαρότητα και καλή πίστη».
Παράλληλα, ιρανικά κρατικά μέσα ανέφεραν ότι υπήρξαν διαφωνίες σε βασικά ζητήματα, κάνοντας λόγο για αμοιβαία έλλειψη εμπιστοσύνης. Ο Βανς, αναχωρώντας από το Ισλαμαμπάντ, επιβεβαίωσε ότι «επιστρέφουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς συμφωνία», ενώ το Πακιστάν δήλωσε ότι θα συνεχίσει τον ρόλο του ως μεσολαβητής στη διαδικασία.
Παρά την αποτυχία της συγκεκριμένης φάσης, και οι δύο πλευρές άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης της διπλωματικής προσπάθειας.
Οι τελευταίες εξελίξεις:
- Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, δήλωσε ότι δεν επιτεύχθηκε συμφωνία με το Ιράν μετά από μαραθώνιες συνομιλίες στο Πακιστάν. Το Ιράν δεν δεσμεύτηκε να παραιτηθεί από την απόκτηση πυρηνικού όπλου, είπε ο Βανς. Το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σε κρατικά μέσα ότι η διαφωνία για «δύο ή τρία» βασικά ζητήματα εμπόδισε τη συμφωνία.
- Ενώ τα κρατικά μέσα ανέφεραν ότι η Τεχεράνη προς το παρόν δεν σχεδιάζει νέο γύρο διαπραγματεύσεων, εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ υιοθέτησε πιο ασαφή τόνο, λέγοντας ότι «η διπλωματία δεν τελειώνει ποτέ».
- Ο Πρόεδρος της Βουλής του Ιράν δήλωσε ότι η ιρανική αντιπροσωπεία παρουσίασε «πρωτοβουλίες με προοπτική για το μέλλον», αλλά η αντίπαλη πλευρά τελικά απέτυχε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ιρανικής αντιπροσωπείας σε αυτόν τον γύρο διαπραγματεύσεων.
- Το Ισλαμαμπάντ «ήταν και θα συνεχίσει» να έχει τον ρόλο του μεσολαβητή, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών.
- Τα ιρανικά κρατικά μέσα, επικαλούμενα πηγή κοντά στην ομάδα διαπραγματεύσεων, ανέφεραν ότι υπήρξε διαφωνία σε αρκετά ζητήματα, προσθέτοντας: «Οι Αμερικανοί απαίτησαν μέσω των διαπραγματεύσεων όσα δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν μέσω του πολέμου.»
- Φονικές ισραηλινές επιθέσεις στον νότιο Λίβανο συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ οι συνομιλίες κατέρρεαν. Μία από τις επιθέσεις έπληξε σπίτι, με αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο liveblog του ertnews.gr:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες agoΠέθανε 3χρονο μετά από σύγκρουση ταξί με ΙΧ
-
ΚΟΣΜΟΣ22 ώρες agoΤο ERTnews στα Ιεροσόλυμα: Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός – Πότε φθάνει στην Αθήνα
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ18 ώρες agoΔ. Κουτσούμπας: Σε έναν κόσμο που φλέγεται, η λαϊκή σπίθα που σιγοκαίει να γίνει πυρκαγιά Ανάστασης Λαών
-
ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες agoΠάσχα 2026: Στην Αθήνα το Άγιο Φως
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ24 ώρες agoΑναβλήθηκε το Τουν-Βασιλεία λόγω πυρκαγιάς στα αποδυτήρια
-
ΚΟΣΜΟΣ17 ώρες agoLive: Τριμερείς ειρηνευτικές συνομιλίες σε εξέλιξη στο Ισλαμαμπάντ
-
ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες agoΘα ψήσουμε με ήλιο ή βροχή; Ο καιρός του οβελία ανά περιοχή – Που αναμένονται νεφώσεις (Βίντεο)
-
LIFESTYLE18 ώρες agoΗ Κατερίνα Καινούργιου απαντά στα αρνητικά σχόλια για τις φωτογραφίες με μακιγιάζ από το μαιευτήριο – “Παραμένω γυναίκα”









