Connect with us

LIFESTYLE

“Μας έχει φάει η woke ατζέντα”: Ο Κονδυλάτος βάζει στο στόχαστρο τον Τσαφούλια για τις αμβλώσεις – “Και το έμβρυο έχει δικαιώματα” (Βίντεο)

Published

on

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Νέο κύκλο αντιδράσεων προκαλεί η δημόσια συζήτηση γύρω από τις αμβλώσεις, με τον Περικλή Κονδυλάτο να τοποθετείται απέναντι στον Σωτήρη Τσαφούλια και να εκφράζει ανοιχτά τη διαφωνία του με τις απόψεις του γνωστού σκηνοθέτη. Ο σχεδιαστής κοσμημάτων, μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες το απόγευμα της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου, στο περιθώριο της επίδειξης μόδας του Βασίλη Ζούλια, αναφέρθηκε στο δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση, στα δικαιώματα του εμβρύου και στη λεγόμενη woke κουλτούρα, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα αιχμηρές εκφράσεις.

Αφορμή για τις δηλώσεις του στάθηκε η δημόσια τοποθέτηση του Σωτήρη Τσαφούλια υπέρ του δικαιώματος κάθε γυναίκας να αποφασίζει για το σώμα της. Ο Περικλής Κονδυλάτος ξεκαθάρισε ότι δεν συμμερίζεται τη συγκεκριμένη θέση, υποστηρίζοντας πως στη συζήτηση πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και το έμβρυο.

Κονδυλάτος για Τσαφούλια: Τα πυρά κατά Τσαφούλια

«Μάλλον το βλέπει σε λάθος βάση ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Γιατί αν είσαι τόσο ανθρωπιστής που να σε ενδιαφέρουν τα δικαιώματα του άλλου, σε ενδιαφέρουν και τα δικαιώματα του εμβρύου, το οποίο επίσης και αυτό θέλει να ζήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο σχεδιαστής κοσμημάτων, ασκώντας κριτική στον σκηνοθέτη.

Συνεχίζοντας, ο Περικλής Κονδυλάτος επικαλέστηκε τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, υποστηρίζοντας ότι οι αποφάσεις για τη ζωή και τον θάνατο δεν ανήκουν στον άνθρωπο. Παράλληλα, συνέδεσε τη συζήτηση για τις αμβλώσεις με τη woke κουλτούρα, την οποία επέκρινε έντονα.

«Ο άνθρωπος δεν έχει δικαίωμα ούτε πάνω στη ζωή ούτε στον θάνατο. Αυτά τα κανονίζει ο Θεός. Αλλά φαίνεται ότι μας λείπει η ταπεινοφροσύνη και μας έχει φάει η woke ατζέντα και η woke κουλτούρα», δήλωσε, δίνοντας ακόμη πιο έντονο τόνο στην τοποθέτησή του.

Advertisement

Οι δηλώσεις του ανέδειξαν τη βαθιά διαφωνία του με τον Σωτήρη Τσαφούλια, καθώς οι δύο άνδρες προσεγγίζουν το ζήτημα από διαφορετική αφετηρία. Ο σκηνοθέτης έχει υπερασπιστεί δημόσια το δικαίωμα της γυναίκας στην αυτοδιάθεση, ενώ ο σχεδιαστής κοσμημάτων δίνει έμφαση στις δικές του αντιλήψεις για την προστασία της εμβρυϊκής ζωής.

Η απάντηση Τσαφούλια στις επικρίσεις

Η τοποθέτηση του Περικλή Κονδυλάτου έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία ο Σωτήρης Τσαφούλιας έχει ήδη δεχτεί δημόσια κριτική για τις απόψεις του σχετικά με τις αμβλώσεις. Ο γνωστός σκηνοθέτης, σε πρόσφατη συνέντευξή του στις «Rainbow Mermaids», είχε αναφερθεί στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, εκφράζοντας την έκπληξή του για το γεγονός ότι ανάμεσα στα πρόσωπα που διαφώνησαν μαζί του βρίσκονταν η Αγγελική Ηλιάδη και η Σαμπρίνα.

Ο ίδιος είχε επισημάνει ότι θεωρούσε παράδοξο να δέχεται επικρίσεις από δύο καλλιτέχνιδες οι οποίες, κατά την άποψή του, είχαν συμβάλει με τη δημόσια παρουσία τους στην ανατροπή κοινωνικών στερεοτύπων.

«Δηλαδή να σε κατηγορούν για αμορφωσιά η Αγγελική Ηλιάδη και η Σαμπρίνα, επειδή λες το δικαίωμα της γυναίκας να ορίζει το σώμα της», είχε αναφέρει ο σκηνοθέτης, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις.

Στη συνέχεια, είχε εξηγήσει ότι η έκπληξή του δεν αφορούσε απλώς τη διαφωνία, αλλά κυρίως τα συγκεκριμένα πρόσωπα που επέλεξαν να τον επικρίνουν.

Advertisement

«Και λες, απ’ όλο τον κόσμο που θα μπορούσε να με κράξει, αυτές οι δυο γυναίκες που υπήρξαν πρωτοπόρες στην εποχή τους, που σπάσαν στερεότυπα, που έβγαλαν τον ερωτισμό τους, που έβγαλαν το ταλέντο τους, αυτές με κράζουν εμένα σήμερα; Αντί να έρθει η Ελένη Λουκά, ας πούμε, να μου την πει, μου την λέει η Σαμπρίνα;», είχε δηλώσει.


Περισσότερα στο parapolitika.gr

Advertisement

Μπείτε στις ομάδες του ASTRA TV

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο
▶ASTRA WEBTVON DEMAND ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ & ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο νέο ψηφιακό σπίτι του ASTRA TV ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ WEBTV