ΒΟΛΟΣ
Μια ξεχωριστή εμπειρία συνεργασίας και ουσιαστικής επικοινωνίας έζησαν οι μαθητές του 7ο Γυμνάσιο Βόλου στο πλαίσιο της «Ημέρας Αγάπης»
Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Μια ξεχωριστή εμπειρία συνεργασίας, αποδοχής και ουσιαστικής επικοινωνίας έζησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 7ο Γυμνάσιο Βόλου στο πλαίσιο της «Ημέρας Αγάπης», φιλοξενώντας στο σχολείο παιδιά από την ΑΡΣΙΣ, σε μια κοινή εκπαιδευτική δράση με έντονο κοινωνικό και παιδαγωγικό αποτύπωμα.
Στη δράση συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α1, Α2, Α3 και Β1. Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρουσίαση από τους υπεύθυνους συνοδούς και συνεργάτες της οργάνωσης, οι οποίοι ανέλυσαν το έργο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της ΑΡΣΙΣ. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους βασικούς στόχους και τις αξίες που διέπουν τη λειτουργία της οργάνωσης, όπως η κοινωνική στήριξη, η παροχή παιδείας, η ανάπτυξη δεξιοτήτων, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η προώθηση της ισότητας.
Ακολούθησαν δημιουργικές ομαδικές δραστηριότητες και παιχνίδια γνωριμίας, όπως παντομίμα και παιχνίδι θησαυρού, ενώ παρουσιάστηκε και θεατρικό δρώμενο με θέμα την αξία της αγάπης.
Η δράση πλαισιώθηκε από τραγούδια που συνέβαλαν στη γνωριμία, την ουσιαστική επικοινωνία και τη διάδραση μεταξύ των παιδιών, καλλιεργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας.
Μέσα από τη συμμετοχή και την αλληλεπίδραση, οι μαθητές και οι μαθήτριες αναγνώρισαν έμπρακτα τη σημασία της αποδοχής της διαφορετικότητας και της ισότιμης συμμετοχής όλων. Παράλληλα, τους δόθηκε η δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά και να αναπτύξουν δεξιότητες αλληλοκατανόησης και συνεργατικότητας.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε και αθλητικές δραστηριότητες, οι οποίες ανέδειξαν το πνεύμα ομαδικότητας και αλληλοσεβασμού, προσφέροντας ταυτόχρονα στιγμές χαράς και ψυχαγωγίας σε όλους τους συμμετέχοντες.
Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή συμβολικών δώρων, ως έμπρακτη έκφραση προσφοράς, αλληλεγγύης και σύνδεσης μεταξύ των παιδιών.
Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε μια ιδιαίτερα πολύτιμη εμπειρία για όλους, επιβεβαιώνοντας τον ουσιαστικό παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου ως χώρου διαλόγου, βιωματικής μάθησης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες προάγονται η αλληλεγγύη, η αποδοχή και η συμπερίληψη, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση ενεργών και υπεύθυνων πολιτών.
Τον συντονισμό της δράσης είχαν οι εκπαιδευτικοί: Διαμαντή Ελένη (ΠΕ03), Διαμαντή Νεκταρία (ΠΕ01) και Χρυσικού Βασιλική (ΠΕ03ΕΑΕ).
-
ΒΟΛΟΣ23 ώρες agoΠέθανε ο αρχιτέκτονας μηχανικός Ευάγγελος Μαργαρίτης
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ18 ώρες agoΝίκη Βόλου – Αστέρας Τρίπολης | 0-1, από το αυτογκόλ του Πασαλίδη
-
ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες agoΘάνατος Μαζωνάκη: Η στιγμή κατάρρευσης της 56χρονης γιατρού όπως αποτυπώθηκε το ΑΙ
-
LIFESTYLE10 ώρες agoΒάσω Λασκαράκη: Χαλαρό πρωινό στο μπαλκόνι της στην Κηφισιά – “Αυτά τα φθινοπωρινά πρωινά” (Εικόνες)
-
ΕΛΛΑΔΑ8 ώρες agoΟ Γιώργος Μαζωνάκης είχε ραντεβού και με τον υπνοθεραπευτή: Συναντήθηκαν δύο μέρες πριν την πλασμαφαίρεση
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ21 ώρες agoΚαύσιμα: Πάνω από 2,16 ευρώ/λίτρο η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης – Νέες αυξήσεις προαναγγέλλουν τα διυλιστήρια
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 ώρες agoΑνδρουλάκης στη Βουλή: Κ. Μητσοτάκη θέλετε να τρομοκρατήσετε την κοινωνία, αλλά η λαϊκή ετυμηγορία θα σας στείλει μήνυμα στις επόμενες εκλογές
-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες agoΕπιστροφή ενοικίου: Ποιοι δικαιούνται έως 800 ευρώ και ποιοι έως 1.600 ευρώ – Πότε πληρώνονται









