ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πιερρακάκης: Ο εξωδικαστικός είναι πλέον το βασικό εργαλείο προστασίας της πρώτης κατοικίας

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Ο εξωδικαστικός μηχανισμός αποτελεί πλέον το κεντρικό εργαλείο ρύθμισης ιδιωτικού χρέους, αλλά και το βασικό μέσο προστασίας της πρώτης κατοικίας, όπως τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης στη συνέντευξή του στο MEGA.
Σύμφωνα με τον υπουργό, ο εξωδικαστικός προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία από κάθε προηγούμενο πλαίσιο, ενώ επιτρέπει στον δανειολήπτη να ζητήσει στοχευμένη προστασία μόνο για το σπίτι του, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερο κούρεμα και χαμηλότερη δόση.
Όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, ο μηχανισμός προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία από κάθε προηγούμενο πλαίσιο, επιτρέποντας στον δανειολήπτη να ζητήσει στοχευμένη προστασία μόνο για το σπίτι του, με μεγαλύτερο κούρεμα και χαμηλότερη δόση. Η δυνατότητα αυτή, σε συνδυασμό με τις 240 δόσεις και έως 420 σε ειδικές περιπτώσεις καθιστά τον εξωδικαστικό το πιο ισχυρό εργαλείο που έχει υπάρξει για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους.
Παράλληλα, μειώνεται το όριο ένταξης από τις 10.000 στις 5.000 ευρώ, ενώ το ακατάσχετο αυξάνεται στα 1.600 ευρώ, διευρύνοντας σημαντικά τον αριθμό των πολιτών που μπορούν να ενταχθούν. Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι η διαδικασία είναι απλή, χωρίς ανάγκη περίπλοκης τεχνικής υποστήριξης, καθώς η πλατφόρμα αξιολογεί αυτοματοποιημένα το οικονομικό προφίλ του οφειλέτη και προτείνει ρύθμιση με κούρεμα και σταθερό δοσολόγιο.
Ο Πιερρακάκης σημείωσε ότι ο εξωδικαστικός λύνει τις «γκρίζες ζώνες» που χαρακτήριζαν τον ν. Κατσέλη, αποφεύγοντας χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες και δίνοντας άμεση σαφήνεια σε δόσεις και τόκους.
Ήδη έχουν ρυθμιστεί 19 δισ. ευρώ μέσω του μηχανισμού, ενώ κάθε καταγγελία για μη συμμόρφωση των servicers εξετάζεται, με στόχο τη συνεχή βελτίωση της εφαρμογής.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber

ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες agoΒίντεο-ντοκουμέντο με γυναίκα να κλέβει κατάστημα και να φεύγει ανενόχλητη
VIDEO15 ώρες agoΣυνάντηση Μυτιληναίου – Μπέου στο Δημαρχείο Βόλου
MEDIA16 ώρες agoΗ Ισμήνη παίρνει θέση στο δημαρχείο και αλλάζει ζωή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ20 ώρες agoΜΙΔΑΣ: Έρχεται το Μητρώο Ιδιοκτησίας Ακινήτων – Τι θα κληθούν να δηλώσουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες, πρόστιμα έως 1.000 ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες ago“Βούλιαζαν” τη Μύκονο στα ναρκωτικά: Γνωστός στις Αρχές Αλβανός με βανάκια μεταφοράς τουριστών πίσω από το κύκλωμα
ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες agoΈντονες αντιδράσεις για τη νέα αναβολή στη δίκη υποθέσεων απατών από Ρομά
ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες agoΑυτά τα τρία ρήγματα στην Ελλάδα μπορούν να δώσουν σεισμό άνω των 7 Ρίχτερ, όπως της Βενεζουέλας
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες agoΣτο σπίτι του νεκρού θείου του 34χρονου τα 276.790 από τα 370.000 ευρώ που πήραν από 13χρονο (Βίντεο)












