ΒΟΛΟΣ
Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος γιατρού στον Βόλο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών
Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος γιατρού στον Βόλο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, με την υπόθεση να οδηγείται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Εφετείου Λάρισας, κατόπιν βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.
Όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Χρήστος Βενέτης, η απόφαση για την άσκηση της ποινικής δίωξης κοινοποιήθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Ο κατηγορούμενος παραπέμπεται για τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης και της έκθεσης κατά συρροή. Οι πράξεις, σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρονται να τελέστηκαν σε δύο χρονικές περιόδους, τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο 2021 , εν μέσω της πανδημίας COVID-19, και αφορούν ασθενείς που τον είχαν θεράποντα γιατρό.
Σημειώνεται ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας είχε ήδη προχωρήσει σε πειθαρχική απόφαση σε βάρος του, επιβάλλοντας την οριστική αφαίρεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος. Η απόφαση συνδέθηκε με τη χρήση μη εγκεκριμένων και αντιεπιστημονικών πρακτικών κατά την περίοδο της πανδημίας, όπως η χορήγηση συνδυασμών φαρμακευτικών σκευασμάτων, μεταξύ των οποίων αντιβιοτικά, βιταμίνες και ασπιρίνη, καθώς και η αποτροπή διακομιδής ασθενών σε νοσοκομειακές δομές, μετά από καταγγελίες που είχαν γίνει.
Η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη το προσεχές διάστημα, με τον Ιατρικό Σύλλογο να αναμένει την έκβαση, προκειμένου να λάβει επιπλέον πειθαρχικά μέτρα, εφόσον χρειαστεί.
-
LIFESTYLE13 ώρες agoΤίνα Μεσσαροπούλου: Το μήνυμα που έστειλε στο σύζυγό της Γιώργο Μυλωνάκη πριν εκείνος καταρρεύσει (Βίντεο)
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ20 ώρες agoΣταθερή η κατάσταση του Γ. Μυλωνάκη – Νοσηλεύεται διασωληνωμένος – Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν
-
LIFESTYLE10 ώρες agoΚωνσταντίνα Σπυροπούλου: Το πολυτελές ταξίδι της παρουσιάστριας στο Μπέβερλι Χιλς και η απρόσμενη συνάντηση με την Αλεσάντρα Αμπρόσιο (Εικόνες)
-
ΒΟΛΟΣ21 ώρες agoΣυνελήφθησαν τέσσερις άνδρες στον Βόλο για ναρκωτικά
-
VIDEO13 ώρες agoΈσπασε βιτρίνα μέσα στη νύχτα – Συνελήφθη 43χρονος με τα κλοπιμαία
-
ΚΟΣΜΟΣ16 ώρες agoΛίβανος: Δεν επίκειται τηλεφωνική συνομιλία Αούν – Νετανιάχου, παρά τις δηλώσεις Τραμπ
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ14 ώρες agoΣταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση του Μυλωνάκη – Τι λένε οι γιατροί για την πορεία της υγείας του
-
ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες agoΚάποια κτήνη έβαλαν τέλος στη ζωή της









