ΒΟΛΟΣ
Στα αζήτητα 69χρονη που παραμένει άταφη στο νοσοκομείο Βόλου
Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Πριν ασθενήσει φιλοξενούνταν σε δημοτική δομή, άφησε την τελευταία της πνοή μετά από πολύμηνη νοσηλεία
Έφυγε από τη ζωή χωρίς να έχει δίπλα της ένα οικογενειακό περιβάλλον. Και ενώ ο θάνατός της θα μπορούσε να είναι και μία λύτρωση εξαιτίας της δύσκολης ζωής που είχε μόνη και κατατρεγμένη, η σορός μιας 69χρονης γυναίκας εξακολουθεί να φυλάσσεται στους ψυκτικούς θαλάμους του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής λύση για την ταφή της.
Πρόκειται για μία ακόμη ανθρώπινη πονεμένη ιστορία που αναδεικνύει με τον πιο σκληρό τρόπο ότι η κοινωνική εγκατάλειψη μπορεί να ακολουθεί έναν άνθρωπο ακόμη και μετά τον θάνατό του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ η άτυχη γυναίκα, η οποία φιλοξενούνταν σε δομή του Δήμου Βόλου ως κοινωνικό περιστατικό, άφησε την τελευταία της πνοή στα τέλη Σεπτεμβρίου, έπειτα από μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την υγεία της. Για περίπου τρεις ολόκληρους μήνες νοσηλευόταν στο Αχιλλοπούλειο, με την κατάσταση της υγείας της να είναι ήδη επιβαρυμένη.
Η μάχη της, όμως, δεν ήταν μόνο με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Πίσω από τη νοσηλεία της υπήρχε και μια δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα, καθώς, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν προέκυψε οικογενειακό περιβάλλον που να μπορεί να αναλάβει τη φροντίδα της ή να μεριμνήσει για τις διαδικασίες μετά τον θάνατό της.
Μετά τον θάνατό της, η σορός της γυναίκας παρέμεινε στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς δεν είχε εξασφαλιστεί η ταφή της. Οι αναζητήσεις δεν απέδωσαν, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, κάποιο οικογενειακό πρόσωπο που θα μπορούσε να αναλάβει την ευθύνη.
Την ίδια ώρα, το Νοσοκομείο Βόλου αναζητά λύση, προκειμένου να μη συνεχιστεί αυτή η εκκρεμότητα και η 69χρονη να οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία και να «αναπαυθεί».
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Δήμος Βόλου αναζητά την κατάλληλη διαδικαστική και οικονομική φόρμουλα που θα επιτρέψει να προχωρήσει η ταφή, ωστόσο μέχρι στιγμής το θέμα παραμένει ανοιχτό.
Το ζητούμενο πλέον είναι να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά και πρακτικά εμπόδια και να βρεθεί άμεσα μια λύση που θα διασφαλίζει την αξιοπρεπή μεταχείριση της σορού και την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, προκειμένου η 69χρονη να οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία, καθώς η απάντηση σε αυτό το ανθρώπινο μετά θάνατον δράμα δεν μπορεί να είναι η παραμονή της σορού επ’ αόριστον σε έναν ψυκτικό θάλαμο.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ9 ώρες agoΚλείσιμο με πτώση για το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
-
ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες agoΓιώργος Βαρδινογιάννης: “Καπετάνιος στη θάλασσα και στη ζωή”
-
MEDIA15 ώρες agoΤο “αντίο” στον Γιώργο Βαρδινογιάννη
-
LIFESTYLE10 ώρες agoΔήμητρα Σιγάλα για Γιώργο Βαρδινογιάννη: “Ένας πραγματικός άρχοντας, ένας μάγκας – Να έχεις γαλήνιες θάλασσες, Καπετάνιε μου”
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ22 ώρες agoΑθανασίου: «Ισοπεδωτικός ο Παναθηναϊκός χθες, άλλη ομάδα με τον Κάνγκουα μέσα»
-
MEDIA20 ώρες agoΆλλο Ντόρσεϊ, άλλο Έσε! (Vidcast)
-
ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες agoΑυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που μοιράζουν 10 εκατ. ευρώ (Πίνακας)
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ21 ώρες agoAllwyn WBL1: Αλλαγή ώρας στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός









