ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τασούλας: «Το Κυπριακό είναι κατάφωρη παράβαση κάθε έννοιας του Διεθνούς Δικαίου»
Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και στις σημαντικές προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας τους στον τομέα της ναυτιλίας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας.
Κατά τον χαιρετισμό του σε δείπνο της Ένωσης Κυπρίων Πλοιοκτητών προς τιμήν του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, ο κ. Τασούλας επισήμανε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος είναι δύο ναυτικά κράτη, τα οποία συνδέονται με αδελφικούς δεσμούς, ενώ η θάλασσα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εθνικής τους ταυτότητας.
«Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι δύο χώρες με ισχυρή παρουσία στη διεθνή ναυτιλία και έχουν κάθε λόγο να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη συνεργασία τους, τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο», ανέφερε.
Όπως υπογράμμισε, η ναυτιλία αποτελεί ήδη έναν από τους ισχυρότερους οικονομικούς και επιχειρηματικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.
Η αναφορά στο Κυπριακό
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, επαναλαμβάνοντας τη σταθερή θέση της Αθήνας για την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ανάγκη εξεύρεσης αμοιβαία αποδεκτής λύσης για μια επανενωμένη Κύπρο.
«Ένα ζήτημα που εδώ και 52 χρόνια συνεχίζει να αποτελεί πρωτίστως ένα διεθνές ζήτημα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής, κατά κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας του Διεθνούς Δικαίου και των θεμελιωδών αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», σημείωσε ο κ. Τασούλας.
Χριστοδουλίδης: Ανθεκτική η κυπριακή οικονομία
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στην ισχυρή ανάπτυξη της κυπριακής ναυτιλίας, αλλά και στην ανθεκτικότητα που επέδειξε η οικονομία της χώρας μέσα σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία.
Όπως επισήμανε, η Κύπρος καταγράφει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ η κυπριακή οικονομία ανήλθε για πρώτη φορά από το 2011 στην κατηγορία «Α».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη θέση της Κύπρου στον παγκόσμιο ναυτιλιακό χάρτη, σημειώνοντας ότι διαθέτει τον τρίτο μεγαλύτερο στόλο στην Ευρώπη και έναν από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
-
ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες agoΑποκάλυψη MEGA – Το πρόσωπο που έκλεισε το ραντεβού Μαζωνάκη & υπνοθεραπευτή
-
ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες agoΤραγωδία στη Λάρισα: 14χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του
-
ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες agoΘρήνος για τον θάνατο του 9χρονου Μανώλη, πέθανε μετά από μεγάλη μάχη με τη λευχαιμία
-
MEDIA12 ώρες ago“Έκρηξη” της Αναστασίας Γιάμαλη για τον θάνατό του
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες agoΕπίδομα 400 ευρώ – Τι αλλάζει στα κριτήρια για τους συνταξιούχους
-
ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες agoΣεισμός 4 Ρίχτερ στο Προκόπι Ευβοίας
-
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες agoΒόλος: Ρομά τραυμάτισαν οδηγό ταξί – Του έσπασαν το χέρι με σκουπόξυλο
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ14 ώρες agoTην Κυριακή στο Α’ Νεκροταφείο η πολιτική κηδεία της Μαργαρίτας Παπανδρέου









