Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Το Παρίσι επιστρατεύει… σκύλους στη «μάχη» με τους κοριούς

1 10.jpg

Ο γάλλος υπουργός Μεταφορών υποσχέθηκε στους πολίτες του Παρισιού ότι θα επιστρατεύσει εκπαιδευμένους σκύλους προκειμένου να επιθεωρήσουν τα ΜΜΜ για κοριούς, καθώς συνεχίζονται οι αναφορές για… επιθέσεις του μικροσκοπικού εντόμου.

Ο ίδιος δήλωσε πως έγιναν οι σχετικοί έλεγχοι, ωστόσο δεν βρέθηκαν αποδείξεις για κανένα περιστατικό.

«Όταν υπάρχει πρόβλημα, το αντιμετωπίζουμε, δεν θα το αρνηθούμε. Δεν υπάρχει καμία επιδημία κοριών στα μέσα μαζικής μεταφοράς» είχε δηλώσει ο γάλλος υπουργός τον Οκτώβριο. «Δεν υπάρχει αναζωπύρωση των κοριών» επέμεινε.

Ζούνε στα στρώματα, τα ρούχα και τρέφονται με ανθρώπινο αίμα

Σύμφωνα με τον Guardian, πέρα από τα τρένα και το μετρό, αναφορές για κοριούς υπήρξαν σε κινηματογράφους και σχολεία.

Οι κοριοί επανεμφανίστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς οι χώρες αστικοποιούνται και τα διεθνή ταξίδια αυξάνονται

Οι εταιρείες απολύμανσης ανέφεραν αυξημένη ζήτηση, ενώ ορισμένοι ταξιδιώτες επιμένουν να στέκονται όρθιοι αντί να διακινδυνεύουν να τους τσιμπήσει κοριός.

Η χρέωση της υπηρεσίας

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί κατακόρυφα στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού η ζήτηση από εταιρείες ελέγχου εντόμων και παρασίτων για επιθεωρήσεις από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Τα ξενοδοχεία δεν θέλουν με τίποτε μια αρνητική διαφήμιση με φωτογραφίες κοριών σε διαδικτυακές πλατφόρμες κρατήσεων, γι’ αυτό διοργάνωσαν έλεγχο των δωματίων ως προληπτικό μέτρο, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εμπειρογνωμόνων για την Ανίχνευση Κοριών από Σκύλους, Σεμπαστιάν Πιτσοκαρό στην εφημερίδα.

«Με αυτόν τον τρόπο μια πρώιμη εμφάνιση κοριών μπορεί να εντοπιστεί πριν φτάσουν τα μεγάλα κύματα των τουριστών», πρόσθεσε. Οι εταιρείες αυτές χρεώνουν 30 ευρώ ανά δωμάτιο την επιθεώρηση κι αν εντοπιστούν κοριοί, τους εξοντώνουν με καυτό ατμό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της υγειονομικής Αρχής Anses μεταξύ 2017 και 2022 το 11% όλων των γαλλικών νοικοκυριών προσβλήθηκαν από κοριούς.

Ολοένα και πιο ανθεκτικά

Οι κοριοί, οι οποίοι εξαφανίστηκαν σε μεγάλο βαθμό από την καθημερινή ζωή μέχρι τη δεκαετία του 1950, επανεμφανίστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς οι χώρες αστικοποιούνται και τα διεθνή ταξίδια αυξάνονται.

Τα έντομα, τα οποία μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα 5 χιλιοστά και πλάτος τα 3 χιλιοστά, έχουν επίσης γίνει όλο και πιο ανθεκτικά στις χημικές θεραπείες.

Μπορούν να υπάρχουν σε στρώματα, ρούχα και αποσκευές και βγαίνουν τη νύχτα για να τραφούν με ανθρώπινο αίμα, οδηγώντας συχνά σε ψυχολογική δυσφορία, προβλήματα ύπνου, άγχος και κατάθλιψη.

Η εφημερίδα Le Parisien δημοσίευσε πρόσφατα ένα πρωτοσέλιδο άρθρο σχετικά με τον πανικό για τους κοριούς, αποκαλώντας το πρόβλημα μια μορφή «εγχώριας τρομοκρατίας».

Η Βρετανία αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα με τους κοριούς, με την εταιρεία καταπολέμησης παρασίτων Rentokil να εκτιμά ότι υπήρξε αύξηση 65% σε ετήσια βάση στις προσβολές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Περισσότερα Εδω

Comments
Advertisement
Anassa
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement Ontopoulos
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή