ΚΟΣΜΟΣ
Τζον Χίλι: Ο τερματισμός των πολέμων θα ανακούφιζε άμεσα από τις οικονομικές πιέσεις
Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Ο υπουργός Οικονομικών Τζον Χίλι υπερασπίστηκε σήμερα τον πρώτο προϋπολογισμό της κυβέρνησης Άντι Μπέρναμ, αναγνωρίζοντας ότι τα μέτρα δεν επαρκούν για να αντισταθμίσουν πλήρως την ακρίβεια.
Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη
Στις συνεντεύξεις που έδωσε σήμερα σε βρετανικά μέσα, παρουσίασε τον προϋπολογισμό ως προσωρινή ανάσα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ άφησε τις δυσκολότερες αποφάσεις για τις κοινωνικές δαπάνες και την άμυνα σε μεταγενέστερο στάδιο.
Ο Χίλι συνέδεσε την αύξηση του κόστους ενέργειας, των καυσίμων και των στεγαστικών δανείων με τον πόλεμο στο Ιράν και τις διεθνείς εμπορικές εντάσεις. Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή θα ήταν η μεγαλύτερη οικονομική ανακούφιση.
Επίσης, χαρακτήρισε τον τερματισμό του πολέμου με το Ιράν και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία καθοριστικό για τη βρετανική οικονομία. Απέφυγε να επικρίνει ευθέως τον Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να συμβάλει στις διπλωματικές προσπάθειες.
Εάν ακόμη σημαντικό σημείο είναι οι αμυντικές δαπάνες που παραμένουν σε εκκρεμότητα. Ο Χίλι επιβεβαίωσε ότι η λεπτομερής χρηματοδότηση των αυξημένων αμυντικών δεσμεύσεων θα παρουσιαστεί στην αναθεώρηση δημοσίων δαπανών του 2027.
Τέλος υπερασπίστηκε την έκτακτη ενίσχυση των £100 για περίπου 20 εκατομμύρια νοικοκυριά, λέγοντας ότι προσφέρει ανακούφιση, όχι ολοκληρωμένη λύση. Γενικότερα υπήρχαν αρκετές επικρίσεις, στις ανεξάρτητες οικονομικές και κοινωνικές αξιολογήσεις, αλλά η αντίδραση είναι συγκρατημένα θετική στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Το IFS, το Resolution Foundation και το JRF αναγνωρίζουν ορισμένα χρήσιμα μέτρα, αλλά συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι ο προϋπολογισμός δεν αντιμετωπίζει τις βαθύτερες αιτίες της υποχώρησης του βιοτικού επιπέδου και μεταθέτει δύσκολες αποφάσεις για το 2027.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
-
LIFESTYLE22 ώρες agoΠαναθηναϊκός – Άρης | Στο γήπεδο για τον αγώνα η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες agoΈκτακτο δελτίο καιρού για τέσσερις περιοχές
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ13 ώρες agoΚαλοσκάμης: «Δεχτήκαμε το 2-1 κόντρα στη ροή του αγώνα»
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ6 ώρες agoΆρης: Συναγερμός για Μπρούμα – Φόβοι για θλάση, δύσκολα προλαβαίνει τον Λεβαδειακό
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ16 ώρες agoEuroleague: Στο 6-2 και σε τετραπλή ισοβαθμία στη 2η θέση ο Ολυμπιακός
-
ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες agoΚαιρός: Νέο έκτακτο δελτίο για 4 περιοχές – Καταιγίδες μέχρι το βράδυ
-
MEDIA2 ώρες ago“Δική μου η μπάλα” στο parapolitika.gr με τον Παντελή Διαμαντόπουλο: “ΠΑΟΚ
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ17 ώρες agoΟ διάλογος Μ. Ηλιόπουλου – Γ. Σαββίδη μετά το τέλος του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ









