ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
6ο Φεστιβάλ Γυαλού στη Σάμο: Διεθνείς μουσικές συναντήσεις και σεμινάρια με κορυφαίους καλλιτέχνες

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Με τη συμμετοχή δεκάδων μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το 6ο Φεστιβάλ Γυαλού επιστρέφει στον Όρμο Μαραθοκάμπου Σάμου από τις 13 έως τις 17 Ιουλίου, μετατρέποντας για ακόμη μία χρονιά την παραλία του Γυαλού σε σημείο συνάντησης της παραδοσιακής μουσικής, της δημιουργίας και του πολιτισμού.
Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινά απογευματινά σεμινάρια παραδοσιακών μουσικών οργάνων και τραγουδιού, καθώς και βραδινές συναυλίες ανοιχτές στο κοινό. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε μουσικούς κάθε επιπέδου και δίνουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να μαθητεύσουν δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες με σημαντική πορεία στην ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή.
Στη φετινή διοργάνωση προσκελημένος είναι και ο διεθνούς φήμης ουτίστας, συνθέτης και ερμηνευτής Χάιγκ Γιαζιτζιάν, αρμενικής καταγωγής από τη Συρία και με μακρόχρονη παρουσία στην Ελλάδα, ο Haig Yazdjian αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της world και ethnic jazz μουσικής. Με τον ιδιαίτερο ήχο του, που συνδυάζει την ανατολίτικη μουσική παράδοση με την τζαζ, τον αυτοσχεδιασμό και τις μεσογειακές επιρροές, έχει διαγράψει μια σπουδαία διεθνή πορεία μέσα από τη δισκογραφία και τις συνεργασίες του. Στο Φεστιβάλ Γυαλού δεν θα περιοριστεί μόνο στη διδασκαλία του ουτιού. Αναλαμβάνει την καλλιτεχνική καθοδήγηση της μουσικής ομάδας των σεμιναρίων, συντονίζοντας τη συλλογική δουλειά των συμμετεχόντων και συμβάλλοντας στη δημιουργία των μουσικών συμπράξεων που θα παρουσιαστούν στις συναυλίες του φεστιβάλ.
Στα σεμινάρια διδάσκουν επίσης διακεκριμένοι μουσικοί και καλλιτέχνες, όπως η Ουρανία Λαμπροπούλου (σαντούρι), ο Παναγιώτης Λαλέζας (φωνή – τραγούδι), ο Μανώλης Πάππος (μπουζούκι), ο Παναγιώτης Καϊντατζής (ούτι), ο Γιώργος Ψάλτης (βιολί), ο Φοίβος Αποστολίδης (κρουστά), ο Νίκος Μέρμηγκας (λαούτο), ο Κωστής Κωστάκης (κιθάρα), η Αυγερινή Γάτση (φωνή – παραδοσιακό τραγούδι), ο Χάρης Λαμπράκης (νέι) και η Άννα Μαυρίκη (χορός).
Με τη συνύπαρξη κορυφαίων δημιουργών, την ανταλλαγή μουσικών εμπειριών και τις βραδινές συναυλίες δίπλα στη θάλασσα, το 6ο Φεστιβάλ Γυαλού επιβεβαιώνει τον διεθνή χαρακτήρα του και ενισχύει τη θέση του ως ενός από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα του καλοκαιριού στη Σάμο, προβάλλοντας τον διάλογο ανάμεσα στις μουσικές παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου και του σύγχρονου κόσμου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram

ΒΟΛΟΣ23 ώρες agoΗ καταγγελία συνοδού ασθενή που άναψε φωτιές- Αυτεπάγγελτη έρευνα της Αστυνομίας για το ξύλο στο νοσοκομείο Βόλου
LIFESTYLE24 ώρες agoΑν Χάθαγουεϊ: “Ψεύτικα μαλλιά, αληθινή κοιλίτσα” – Απάντησε με χιούμορ στις θεωρίες περί ψεύτικης εγκυμοσύνης (Βίντεο)
ΜΑΓΝΗΣΙΑ15 ώρες agoΧειροθετήθηκε Αναγνώστης ο πρόεδρος του Συμβουλίου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
ΜΑΓΝΗΣΙΑ23 ώρες agoΣκιάθος: Βαραίνει …η δικογραφία του 17χρονου- Και δεύτερος ανήλικος τον κατήγγειλε για βιασμό
ΒΟΛΟΣ22 ώρες agoΜέλη του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» απόλαυσαν το μπάνιο τους, στην παραλία του Αναύρου
LIFESTYLE24 ώρες agoΘανάσης Τσαλταμπάσης & Αγοραστή Αρβανίτη: “Λιγότερος ύπνος, περισσότερες αποσκευές, κούραση και άπειρη αγάπη” – Οι διακοπές, τα γενέθλια και η τρυφερή αφιέρωση (Εικόνες)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ24 ώρες agoΔιαψεύδει η Χάποελ Τελ Αβίβ τα σενάρια για Γουέστμπρουκ
ΒΟΛΟΣ19 ώρες agoΒόλος: Σώθηκε 85χρονος που έχασε τις αισθήσεις του στη θάλασσ α στο Σουτραλί









