ΕΛΛΑΔΑ
Αυτεπάγγελτο πειθαρχικό έλεγχο στους γιατρούς που εμπλέκονται στην υπόθεση αποφάσισε ομόφωνα το ΔΣ του ΙΣΑ
Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Αυτεπάγγελτος πειθαρχικός έλεγχος στους γιατρούς που φέρονται να εμπλέκονται στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά από ομόφωνη απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο των θεσμικών του αρμοδιοτήτων και με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, την Πέμπτη (10/09) αρμόδια Τριμελής Επιτροπή Ελέγχου των φορέων Π.Φ.Υ. του ΙΣΑ προέβη άμεσα σε αυτοψία στο χώρο όπου φέρεται να πραγματοποιήθηκε η ιατρική πράξη της πλασμαφαίρεσης. Στη συνέχεια συντάχθηκε Έκθεση Ελέγχου, η οποία θα κοινοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου με δικαστικό επιμελητή, στους εμπλεκόμενους ιατρούς.
Διαβάστε: Γιώργος Μαζωνάκης: Έκτακτη συνεδρίαση του ΙΣΑ για το ιατρείο όπου πέθανε ο τραγουδιστής
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Τι αποφάσισε το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, οι ιατροί καλούνται, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, να υποβάλουν τις απόψεις τους εντός πέντε ημερών. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας και την αξιολόγηση των απαντήσεών τους, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΑ θα αποφανθεί για την τυχόν επιβολή διοικητικών κυρώσεων.
Παράλληλα, ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που συγκλήθηκε εκτάκτως σήμερα, ομόφωνα αποφάσισε:
-να κινηθεί αυτεπάγγελτος πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος των δύο ιατρών,
-να κινηθεί η προβλεπόμενη διοικητική διαδικασία για τυχόν εισήγηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΙΣΑ προς τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για αναστολή της άδειας άσκησης ιατρικού επαγγέλματος των εμπλεκόμενων ιατρών με έρεισμα την ασκηθείσα ποινική δίωξη για το αδίκημα της έκθεσης ασθενούς με θανατηφόρο αποτέλεσμα και
-ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας γιατί πρόκειται για παραβάσεις της ιατρικής νομοθεσίας που προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη των ιατρών και το ιατρικό επάγγελμα εν γένει.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Ο ΙΣΑ συνεχίσει με αποφασιστικότητα τους ελέγχους, με πλήρη σεβασμό στη νομιμότητα και στις θεσμικές διαδικασίες».
-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες agoΚαρέ καρέ η αποχώρηση του Γιώργου Μαζωνάκη από το ιατρείο – Τον έβγαλαν έξω… με καρέκλα
-
ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες agoΣοκάρει ο διασώστης του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο νοσοκομείο
-
ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες agoΤι αποκάλυψε ο δικηγόρος για την ύπαρξη ή μη διαθήκης, τι θα συμβεί με την περιουσία του τραγουδιστή
-
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ18 ώρες agoΤο Xbox αναλαμβάνει το νέο παιχνίδι κατασκοπείας…
-
LIFESTYLE11 ώρες agoΚαλή σχολική χρονιά από το ”Νωρίς – Νωρίς”
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες agoΑποκλειστικό: Ο διασώστης του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον Γ. Μαζωνάκη μιλά στο STAR
-
ΒΟΛΟΣ6 ώρες agoΝέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων
-
LIFESTYLE18 ώρες agoΦοίβος Δεληβοριάς για Μαζωνάκη: “Έκανε το τάμα του στη νύχτα – Θα μείνει για πάντα αναμμένο κεράκι” (Βίντεο & Εικόνες)









