Connect with us

LIFESTYLE

Η φωτογράφος και πρώην μοντέλο Ελισάβετ Αρώνη στα Παραπολιτικά: “∆εν πιστεύω στην τελειότητα, αλλά στην ισορροπία”

Published

on

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Από διεθνές μοντέλο, παγκόσμιας ακτινοβολίας φωτογράφος. Η κούκλα από την Ιεράπετρα Ελίζαμπεθ Αρώνη για μία δεκαετία διένυσε ατελείωτα χιλιόμετρα στην, ποτισμένη με νεραϊδόσκονη, «στρατόσφαιρα» της μόδας. Από το 2021, πίσω από την κάμερα γαρ, στοχεύει στα ιδανικά «κλικ» για το concept της εκάστοτε φωτογράφησης που αναλαμβάνει. Οι λήψεις της φιλοξενούνται σε κορυφαία ΜΜΕ, το απολαμβάνει και μας ανοίγει την καρδιά της. Ξετυλίγοντας το προσωπικό της παραμύθι.

«Γεννήθηκα στη Γερμανία το 1992. Σήμερα, στα 34 μου χρόνια, κοιτάζω πίσω σε μια διαδρομή που δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα με οδηγούσε πίσω από τον φακό, σε ρόλο φωτογράφου/creative director. Η ιστορία μου με τον χώρο ξεκίνησε από περίπου 8 ετών: με προσέγγιζαν στον δρόμο, στη Γερμανία, σκηνοθέτες, casting directors, προτείνοντάς μου να συμμετάσχω σε ταινίες, διαφημιστικές καμπάνιες, φωτογραφήσεις ως μοντέλο ή ως ηθοποιός. Ωστόσο, οι γονείς μου δεν το ήθελαν προτού τελειώσω το σχολείο. Ετσι, αρνιόμασταν κάθε πρόταση που ανέκυπτε. Στα 13 μετακόμισα στην Ελλάδα και στα 18 επέστρεψα στη Γερμανία για σπουδές. Μη έχοντας αποφασίσει πού ακριβώς ήθελα να δραστηριοποιηθώ, έκανα την πρώτη μου φωτογράφηση ως μοντέλο, δίχως να φαντάζομαι τότε ότι αυτή η απόφαση θα αποτελούσε την αρχή μιας μεγάλης καριέρας. Για μένα ήταν απλώς κάτι προσωρινό, έως ότου ανακαλύψω ποια κατεύθυνση ήθελα να ακολουθήσω».

«Ομως, όπως συμβαίνει συχνά στη ζωή», περιγράφει, «τα πράγματα εξελίχθηκαν από μόνα τους. Βήμα-βήμα, η μία πόρτα άνοιγε μετά την άλλη. Αυτό που άρχισε σχεδόν τυχαία εξελίχθηκε σε διεθνή καριέρα στο μόντελινγκ. Συνεργάστηκα με ονόματα της παγκόσμιας αγοράς, όπως σε καμπάνιες/φωτογραφήσεις για Christian Louboutin, Birkenstock, L’Oréal, Keune Cosmetics, BMW, fashion weeks, κορυφαίες δημιουργικές ομάδες… Τώρα, 16 χρόνια μετά την πρώτη μου φωτογράφηση, βρίσκομαι εδώ ως φωτογράφος και creative director. Είναι μια εξέλιξη που πιθανότατα δεν θα είχε προκύψει αν δεν είχα αποφασίσει το πρώτο βήμα στο μόντελινγκ. Πιστεύω βαθιά ότι όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο».

Ελίζαμπεθ Αρώνη: Το ατύχημα που άνοιξε έναν νέο δημιουργικό δρόμο

«Ενα ατύχημα, προ πέντε περίπου χρόνων, που είχε συνέπεια την εξάρθρωση της επιγονατίδας μου, πιθανότατα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα επαγγελματική πορεία μου. Κατά την αποκατάσταση, ούσα τρεις μήνες με πατερίτσες, αντιμέτωπη με μια εντελώς διαφορετική καθημερινότητα, θέλησα να αξιοποιήσω αυτόν τον χρόνο δημιουργικά. Ακουσα τη διαίσθησή μου, που μου έλεγε να ασχοληθώ με τη φωτογραφία, και αφοσιώθηκα σε αυτή με όλη μου την ενέργεια: παρακολουθούσα καθημερινά διαδικτυακά σεμινάρια, αφιερώνοντας μέχρι και δέκα ώρες το εικοσιτετράωρο, μαθαίνοντας, εξερευνώντας το σύμπαν των “κλικ”. Χωρίς να το συνειδητοποιώ τότε, ήταν η αρχή μιας νέας καριέρας. Από το μόντελινγκ πέρασα στη φωτογραφία και στην παραγωγή και, με τον αδερφό μου Εμάνουελ (videographer), ιδρύσαμε την Aronis Visions, εταιρεία παραγωγής, με έμφαση σε μόδα/ομορφιά. Εχουμε κάνει φωτογραφήσεις για editorials κορυφαίων περιοδικών (“Harper’s Bazaar”, “Marie Claire”, “L’Officiel”), έχουμε δημιουργήσει διεθνείς καμπάνιες, έχουμε συνεργαστεί με μοντέλα πρώτης γραμμής (Adriana Lima, Toni Garrn)… Κάπως έτσι, το μόντελινγκ έγινε η γέφυρα που με οδήγησε στη φωτογραφία».

Πώς προέκυψε η «ένωση δυνάμεων» με τον κορυφαίο δημιουργό υποδημάτων στον πλανήτη Christian Louboutin, από την οποία έγινε γνωστή ανά την υφήλιο; «Μέσω φωτογράφων που με πρότειναν για την καμπάνια του. Επειτα, η επικοινωνία έγινε μέσω του πρακτορείου μου. Δεν είχαμε προσωπική επαφή τότε. Ο χαρακτηρισμός “μούσα”, πάντως, όπως με αποκαλούν κάποιοι, δεν με εκφράζει, δεν είναι σωστός: υπήρξα το πρόσωπο δύο συνεχόμενων παγκόσμιων εκστρατειών του, κάτι που ήταν μεγάλη μου τιμή και προφανώς από τις σημαντικότερες εμπειρίες της καριέρας μου ως μοντέλου».

Advertisement

Ομοιότητες και διαφορές μόντελινγκ – φωτογράφησης; «Η εμπειρία μου ως μοντέλου βοήθησε πολύ στην εξέλιξή μου ως φωτογράφου/creative director. Γνωρίζω από πρώτο χέρι πώς αισθάνεται κάποιος μπροστά στην κάμερα, τι (μπορεί να) τον αγχώνει, τι χρειάζεται για να νιώσει άνετα, να εκφραστεί με φυσικότητα. Υπήρξα για δέκα χρόνια full time μοντέλο, οπότε γνωρίζω τι να περιμένω από όσους φωτογραφίζω, πώς να τους καθοδηγώ και πώς να τους βοηθώ στο ποζάρισμα, ώστε να αναδεικνύουν τον καλύτερό τους εαυτό μπροστά στον φακό. Η ουσιαστική διαφορά είναι ότι ως μοντέλο ερμηνεύεις το όραμα κάποιου άλλου, ενώ ως φωτογράφος/creative director είσαι υπεύθυνος για ολόκληρη τη δημιουργική διαδικασία».

Η επιστροφή στις ρίζες και η αγάπη για την Ελλάδα

«Επιπλέον, να πω ότι έχω δημιουργήσει, με την Inessa Azoidou, το Prime The Agency, με εξειδίκευση στο digital marketing, το luxury travel και τον τουρισμό στην Ελλάδα. Στόχος μας, η ανάδειξη μοναδικών ταξιδιωτικών εμπειριών και η προβολή της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού».

Και το διπλό DNA Ελλάδας – Γερμανίας πώς τη διαμόρφωσε; «Μου λένε συχνά, άλλοτε χαριτολογώντας, άλλοτε πιο σοβαρά, ότι στα επαγγελματικά είμαι περισσότερο Γερμανίδα και στα προσωπικά περισσότερο Ελληνίδα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου στη Γερμανία. Ομως, η Ελλάδα ήταν πάντα ο τόπος όπου ένιωθα πραγματικά σαν στο σπίτι μου, εκεί όπου αισθάνομαι ότι ανήκω και όπου θέλω να χτίσω το μέλλον μου. Αμφότερες οι κουλτούρες έχουν διαμορφώσει την προσωπικότητά μου. Προσπαθώ να κρατώ τα καλύτερα στοιχεία τους, συνδυάζοντας/αφομοιώνοντάς τα με τον δικό μου τρόπο».

Και εξηγεί: «Στα 13, μετά τον χωρισμό των γονιών μου, μετακομίζοντας στην Κρήτη, βρέθηκα σε ένα νέο περιβάλλον, χωρίς να μιλάω ελληνικά. Χρειάστηκε να προσαρμοστώ σε διαφορετική γλώσσα, κουλτούρα, καθημερινότητα, κάτι όχι εύκολο, καθώς έπρεπε να ανακαλύψω ξανά τη θέση μου σε έναν κόσμο που τότε μου ήταν άγνωστος. Αλλά βαθιά μέσα μου ένιωθα ότι βρισκόμουν στο σωστό μέρος».

Κάπου εδώ περνάμε στις γιαγιάδες της, που «έχουν πολύ ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Η Ελληνίδα γιαγιά μου, που, δυστυχώς, έφυγε από τη ζωή το 2022, ήταν πάντα σαν δεύτερη μαμά μου. Στην Κρήτη, ως έφηβη, έζησα μαζί της επί μακρόν και με επηρέασε βαθιά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου. Η γιαγιά μου Ελίζαμπεθ, που σήμερα είναι 95 ετών, αποτελεί επίσης τεράστιο πρότυπο. Σε εκείνη θαυμάζω περισσότερο την απίστευτη χαρά της για τη ζωή». Την επηρέασαν και επαγγελματικά: «Επειδή αμφότερες ήταν μοδίστρες, από μικρή μεγάλωσα μέσα στη μόδα. Από εκείνες γνώρισα τη δημιουργικότητα, την αγάπη για τη λεπτομέρεια, τη σημασία του προσωπικού στυλ».

Advertisement

Η ομορφιά, η αυθεντικότητα και το κομπλιμέντο που τη συγκίνησε

Και, τελικά, υφίστανται συνταγές για να αγγίξεις την… τελειότητα; «Η ομορφιά ξεκινά από τη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας. Δεν αφορά μόνο την εξωτερική εμφάνιση, αλλά κυρίως το πώς αισθανόμαστε μέσα μας, πόσο καλά γνωρίζουμε τον εαυτό μας, πόσο τον αποδεχόμαστε και τον αγαπάμε. Ακούγεται κλισέ, αλλά θεωρώ ότι, όταν μια γυναίκα νιώθει όμορφα με τον εαυτό της, αυτό αποπνέει», μας απαντά και προσθέτει: «Δεν πιστεύω στην τελειότητα, αλλά στην ισορροπία και την αυθεντικότητα. Οταν μαθαίνουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και να εκτιμάμε όσα είμαστε, τότε αισθανόμαστε πραγματικά όμορφοι».

Και το ωραιότερο κομπλιμέντο που έχει ακούσει; «Κάποιος μου είπε ότι βλέπει σε εμένα την πιο θετική ενέργεια που έχει συναντήσει στη ζωή του. Με συγκίνησε. Τέτοιου είδους λόγια αγγίζουν κάτι πολύ βαθύτερο μέσα μας».

*Δημοσιεύθηκε στο Secret των Παραπολιτικών

Περισσότερα στο parapolitika.gr

Advertisement

Μπείτε στις ομάδες του ASTRA TV

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο
▶ASTRA WEBTVON DEMAND ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ & ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο νέο ψηφιακό σπίτι του ASTRA TV ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ WEBTV