Connect with us
banner epikhirisis

ΒΟΛΟΣ

Διαμαρτύρονται για τη μετακίνηση των παιδιών τους από την οδό Διμηνίου, χωρίς πεζοδρόμια

Published

on

Διαμαρτύρονται για τη μετακίνηση των παιδιών τους από την οδό Διμηνίου, χωρίς πεζοδρόμια

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Διαμαρτύρονται για τη μετακίνηση των παιδιών τους από τον δρόμο – καρμανιόλα χωρίς πεζοδρόμια – Ούτε αυτή την εβδομάδα η περιφέρεια τους χορήγησε πάσο για να πηγαίνουν σχολείο με λεωφορεία

 

Σε αποκλεισμό της οδού Διμηνίου, ενός δρόμου – καρμανιόλα, που δεν διαθέτει καν πεζοδρόμια και φιλοξενεί κίνηση βαρέων οχημάτων, προχωρούν γονείς μαθητών του 10ου Γυμνασίου Βόλου, οι οποίοι καλούνται να χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο καθημερινά για να πηγαίνουν στο σχολείο!

Ανήμερα του Αγιασμού, διεύθυνση του σχολείου και γονείς μαθητών ενημερώθηκαν ότι για φέτος δεν προβλέπεται η δωρεάν μετακίνηση των παιδιών με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου. Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας δεν έχει χορηγήσει πάσο για τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών του 10ου Γυμνασίου Βόλου, για τους οποίους υποστηρίζει ότι η απόσταση μέχρι το σχολείο μέσω της οδού Διμηνίου είναι μικρότερη της χιλιομετρικής απόστασης που ο Νόμος ορίζει!

Advertisement

Οι γονείς διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό των παιδιών τους από τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου με τα οποία μετακινούνταν στο σχολείο τα τελευταία επτά χρόνια και μαζί με τους γονείς του 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, στο Φυτόκο που επίσης αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με την πεζή σχολική διαδρομή μέσω της οδού Καλλιθέας, πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα διαμαρτυρία στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Εως και σήμερα, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα, με τους γονείς να ανησυχούν για τη σωματική ακεραιότητα ακόμη και τις ζωές των παιδιών τους, που ειδικά στην οδό Διμηνίου, κινούνται ανάμεσα σε φορτηγά και έργα οπτικών ινών, στην άκρη του οδοστρώματος.

Εχουν ήδη ενημερώσει την Τροχαία Βόλου και την ερχόμενη Δευτέρα, στις οκτώ το πρωί, θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της οδού Διμηνίου. Αμέσως μετά τον κυκλικό κόμβο επί της οδού Διμηνίου, δίνουν ραντεβού γονείς. Εκεί θα πάρουν απουσίες των παιδιών τους και όλοι μαζί θα κινηθούν με πορεία προς το σχολείο, για να καταδείξουν τον κίνδυνο που διατρέχουν καθημερινά τα παιδιά τους κινούμενα στην άκρη του οδοστρώματος, δίπλα από αυτοκίνητα και φορτηγά.

Η πορεία θα τερματίσει στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου, όπου με πρωτοβουλία των γονέων θα γίνει κατάληψη σε μία κίνηση πίεσης προς την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, να φροντίσει για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών τους στο σχολείο, όπως γινόταν και τα προηγούμενα επτά χρόνια.

Στην κινητοποίηση έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν και γονείς από το 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί αν εκείνοι θα δώσουν το παρών στην οδό Διμηνίου ή αν θα κάνουν αποκλεισμό της οδού Καλλιθέας, στην περιοχή του Φυτόκου.

Advertisement

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μπείτε στις ομάδες του ASTRA TV

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο