LIFESTYLE
Έλενα Κρεμλίδου: Δικαιώθηκε για το revenge porn, καταγγέλλει νέα ψηφιακή κακοποίηση – “Νιώθεις ότι είσαι εκτεθειμένη” (Βίντεο)
Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Έλενα Κρεμλίδου: Ο εκβιασμός στα 22 της και η δύσκολη περίοδος που ακολούθησε
Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Άνω Κάτω» του OPEN, η Έλενα Κρεμλίδου επέστρεψε στην περίοδο κατά την οποία προσωπικές της φωτογραφίες άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο χωρίς τη συγκατάθεσή της. Όπως εξήγησε, το υλικό προερχόταν από την εποχή που ήταν μόλις 16 ετών, ενώ ο εκβιασμός και η δημοσιοποίησή του έγιναν όταν ήταν 22 ετών και είχε αρχίσει να αποκτά αναγνωρισιμότητα. «Με απείλησαν. Ήθελα να αυτοκτονήσω», εξομολογήθηκε, περιγράφοντας την ψυχολογική κατάσταση στην οποία είχε βρεθεί. Η ίδια τόνισε ότι ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος, καθώς η δημόσια έκθεση συνοδεύτηκε από φόβο, ανασφάλεια και την αίσθηση ότι είχε χάσει τον έλεγχο της προσωπικής της ζωής. Παράλληλα, στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται συχνά οι γυναίκες που βιώνουν αντίστοιχα περιστατικά, επισημαίνοντας ότι η κοινωνική κριτική εξακολουθεί πολλές φορές να στρέφεται προς τα θύματα αντί προς εκείνους που παραβιάζουν την ιδιωτικότητά τους.
Η νέα υπόθεση με τις αλλοιωμένες φωτογραφίες και η μήνυση
Η Έλενα Κρεμλίδου αποκάλυψε ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ακόμη μορφή ψηφιακής παραβίασης. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, φωτογραφίες που είχε δημοσιεύσει η ίδια στους προσωπικούς της λογαριασμούς τροποποιήθηκαν με τη χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να εμφανίζεται παραπλανητικά χωρίς ρούχα, και στη συνέχεια αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου. Εξηγώντας τις δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας, υπογράμμισε ότι «χρειάζονται μόνο το πρόσωπό σου», καθώς ακόμη και μια συνηθισμένη φωτογραφία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ψεύτικου υλικού. Η ίδια ανέφερε ότι στην ιστοσελίδα υπήρχαν και εικόνες άλλων γυναικών, με χρήστες να συζητούν μεταξύ τους τις τεχνικές ψηφιακής επεξεργασίας. «Και δεν ήμουν μόνο εγώ. Ήταν πάρα πολλές γυναίκες», σημείωσε, αναδεικνύοντας την ευρύτερη διάσταση του προβλήματος. Όσον αφορά τη δική της περίπτωση, επιβεβαίωσε ότι έχει ήδη υποβληθεί μήνυση και ότι η νομική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η δικαστική δικαίωση και το μήνυμα για την προστασία των θυμάτων
Η γνωστή influencer έχει μιλήσει επανειλημμένα για τις συνέπειες της πρώτης υπόθεσης revenge porn στη ζωή της, αλλά και για την απόφασή της να αναζητήσει δικαίωση μέσω της Δικαιοσύνης. Τον Οκτώβριο του 2025, αστυνομικός που κατηγορήθηκε για τη διαρροή προσωπικού της υλικού καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ. Η Έλενα Κρεμλίδου έχει τονίσει σε προηγούμενες συνεντεύξεις της ότι η κοινωνική ντροπή δεν πρέπει να βαραίνει το πρόσωπο του οποίου παραβιάστηκε η ιδιωτικότητα, αλλά εκείνον που διακινεί το υλικό χωρίς συναίνεση. Με τις νέες δηλώσεις της φέρνει στο προσκήνιο και τον κίνδυνο της μη συναινετικής δημιουργίας σεξουαλικού περιεχομένου με τεχνητή νοημοσύνη, υπογραμμίζοντας πως η ψηφιακή κακοποίηση δεν προϋποθέτει πλέον την ύπαρξη πραγματικών προσωπικών εικόνων. Η νέα υπόθεση παραμένει, σύμφωνα με την ίδια, σε εξέλιξη.
Περισσότερα στο parapolitika.gr
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ12 ώρες agoFootball Meets Data: Τεράστιο φαβορί για Top 8 ο Παναθηναϊκός
-
MEDIA9 ώρες agoΟ Παναθηναϊκός στην κορυφή, το «Μπαμπά Σ’ Αγαπώ» αντιστάθηκε και το «Δύο μαύρα πουκάμισα» έμεινε πίσω
-
ΒΟΛΟΣ58 λεπτά agoΒόλος- Θλίψη για τον θάνατο της 56χρονης Σούλας Κακάνη
-
ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες agoΑυθεντικός Μαραθώνιος 2026: Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική – Οι δρόμοι που κλείνουν
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ24 ώρες agoΑποκλιμάκωση στις τιμές των καυσίμων: Πτωτικές τάσεις για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο – Πού αναμένεται να κινηθούν τα επόμενα 24ωρα
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες agoΜαζωνάκης: Για πρώτη φορά φωτογραφίες με τα σημάδια του θανάτου
-
ΒΟΛΟΣ7 ώρες agoΘλίψη για τον θάνατο της 55χρονης Στυλιανής Χατζηγεωργίου
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες agoΑποκάλυψη Live News: Φόβος μη βυθιστεί στο σκοτάδι η Ευρώπη με τους χάκερ









