ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Επιλογή μας να στηρίξουμε την καινοτομία
«Από 2019 είναι συνειδητή επιλογή να στηρίξουμε το οικοσύστημα της καινοτομίας προκειμένου η Ελλάδα να χτίσει ένα βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για το πρόγραμμα «The Greek AI Accelerator», στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργώνωσε η Endeavor Greece. Παράλληλα τόνισε πως αποτελεί στόχο για την κυβέρνηση η δημιουργία ενός υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας.
«Χρειαζόμαστε περισσότερα κεφάλαια για start ups, πρόσβαση σε υποδομές, σαφές κανονιστικό πλαίσιο που θα καθορίζει τι επιτρέπεται, να εκμεταλλευτούμε την ενιαία αγορά με 450 εκ καταναλωτές στην Ευρώπη», σημείωσε.
«Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε, ελάτε σε εμάς με ιδέες και πείτε πως μπορούμε να σας είμαστε χρήσιμοι», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «υπάρχει ένα υπεγραφειοκρατικό πλαίσιο στην Ευρώπη που πρέπει να απλοποιηθεί».
«Η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να είναι ένα εργαλείο που δεν θα αντικαταστήσει τον άνθρωπο αλλά θα τον βοηθήσει να είναι καλύτερος. Χρειάζεται λοιπόν ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο που θα ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα αλλά θα βάζει και κανόνες για να μπει φρένο όπου πρέπει», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
«Η ανάπτυξη θα έρθει από έξυπνους και ταλαντούχους ανθρώπους που θα σκεφτούν κάτι που έχει προστιθεμένη αξία και χρηματοδότες αυτών των εταιριών που θα αναλάβουν το ρίσκο και μια κυβέρνηση που δημιουργεί κανονιστικό πλαίσιο φιλικό προς αυτή την επιχειρηματικότητα», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Είμαστε εδώ όχι για να είμαστε ουραγοί αλλά πρωταγωνιστές, να κάνουμε περισσότερα από όσα θα ανέμενε κάποιος από μια μεσαία ευρωπαϊκή χώρα», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες agoΆνδρας κυνηγούσε με μαχαίρι γυναίκα ασθενή στα επείγοντα του νοσοκομείου
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες ago“Ήρθε πριν τρεις μέρες στην Ελλάδα, δεν απαντούσε όλη μέρα και ειδοποίησα την γειτόνισσα”, είπε ο αδερφός της 59χρονης που εντοπίστηκε νεκρή
-
LIFESTYLE24 ώρες agoΑπίθανο σκηνικό με τον Γιώργο Μαζωνάκη στην πίστα: Θαμώνας πέταξε κατά λάθος τα πανέρια με τα λουλούδια στην “ευαίσθητη” περιοχή του τραγουδιστή (Βίντεο)
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ22 ώρες agoFuel pass: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ20 ώρες agoΚέλλας στο ΕΡΤnews: Αναδρομικά στους αγρότες η επιδότηση για τα λιπάσματα
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ9 ώρες agoΑπό 2 Απριλίου η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ώρες agoΟΠΕΚΕΠΕ: Την άρση ασυλίας για 11 βουλευτές ζητά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Στη Βουλή η δικογραφία
-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες agoΚακοκαιρία Erminio: Άμεση ενεργοποίηση της τηλεκπαίδευσης όπου είναι εφικτό









