Connect with us
banner epikhirisis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Δεν βλέπουμε την ΕΛ.Α.Σ. του Τσίπρα αντιπαραθετικά  

Published

on

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

«Δεν θέλουμε και δεν πρέπει να υπάρξει αντιπαραθετικό ψηφοδέλτιο στην ΕΛ.Α.Σ. του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στο Action 24.

Ακολούθως εξήγησε, ξεκινώντας από την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ: «Μετά την δημοσιοποίηση της ίδρυσης της ΕΛ.Α.Σ, αποφασίσαμε στην Κεντρική Επιτροπή ότι το νέο κόμμα είναι μία θετική πρωτοβουλία, την στηρίζουμε, στεκόμαστε δίπλα της δεν την βλέπουμε αντιπαραθετικά. Με αυτή την τεκτονική αλλαγή που φέρνει η ΕΛ.Α.Σ, εμείς δουλεύουμε για να υπάρξει μία ευρεία σύγκλιση στον προοδευτικό χώρο για να πέσει το καθεστώς Μητσοτάκη. Η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής έχει αποφασίσει και η βάση του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με αυτή την θέση. Ή σεβόμαστε ή όχι. Πιστεύω σε αυτή την πρόταση παρότι είναι δύσκολη γιατί αυτό μας λέει και η κοινωνία, να είστε όλοι μαζί για να φύγει το καθεστώς Μητσοτάκη».

Για την σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα απάντησε: «Η σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα πολιτικά και προσωπικά είναι πολύ καλή έως άριστη. Ωστόσο όσα έχουμε να πούμε για πολιτικά ζητήματα πρέπει να λέγονται δημόσια. Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και εγώ παρακολουθώ τις τοποθετήσεις του. Απορρίπτω κάθε λογική για κρυφή συζήτηση και συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα».

Στην ερώτηση για το αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής σε έναν συνδυασμό υπό τον Αλέξη Τσίπρα ο Σωκράτης Φάμελλος απάντησε: «Δεν κάνω πολιτική με προσωπικούς όρους. Πάλεψα για να υπάρχει ενότητα στον προοδευτικό χώρο. Έχω κάνει πολλά και προσωπικές υπερβάσεις και θα συνεχίσω να κάνω προκειμένου να φύγει αυτή η κυβέρνηση».

Στο ερώτημα για το αν η ΕΛ.Α.Σ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησε: «Θεωρώ ότι μπορεί η πρωτοβουλία να αποτελέσει την βάση για την απάντηση στον κ. Μητσοτάκη. Γιατί κανείς μόνος του δεν μπορεί. Οι συνθήκες στην κοινωνία διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση».

Advertisement

Ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να γίνουν το συντομότερο εκλογές και ότι μέχρι τότε το κόμμα και ο προγραμματισμός θα συνεχίσει να υπάρχει.

Σχολίασε τέλος την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας με το posokanei.gov.gr λέγοντας: «Πριν λίγο καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας είπε ότι λυπάται και θυμώνει με την ακρίβεια. Τώρα δημιουργεί ένα εργαλείο για να εκπαιδεύσει τους πολίτες στην ακρίβεια. Γιατί δεν κάνει κάτι για να πέσουν οι τιμές των προϊόντων»;

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

Advertisement

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο WhatsApp

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο Viber
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο