Connect with us
banner epikhirisis

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κάνγκουα: «Με κέρδισε το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού – Στο ντέρμπι πρέπει να υποφέρουμε μαζί»

Published

on

Κάνγκουα: «Με κέρδισε το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού - Στο ντέρμπι πρέπει να υποφέρουμε μαζί»

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Για την επιλογή του Παναθηναϊκού, τις επαφές που είχε με την ΑΕΚ, αλλά και το πρώτο του ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό μίλησε ο Κάνγκουα στην εκπομπή «Monobala» του ΣΚΑΪ και στον Νίκο Παγκάκη.

Ο μέσος των «πράσινων» επιβεβαίωσε ότι το καλοκαίρι συζήτησε με την Ένωση, εξηγώντας όμως ότι το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού ήταν αυτό που τον κέρδισε. «Ναι, μίλησα με την ΑΕΚ. Αλλά ο λόγος που διάλεξα τον Παναθηναϊκό είναι επειδή μου άρεσε το πρότζεκτ. Ήθελα να γίνω μέρος αυτής της ομάδας και κατέληξα ότι αυτό είναι το σωστό μέρος για εμένα», ανέφερε.

Ο Κάνγκουα στάθηκε και στη γρήγορη προσαρμογή του, αλλά και στη συνεργασία του με τον Καμαρά στον άξονα. Όπως τόνισε, οι δύο παίκτες προσπαθούν να βοηθούν ο ένας τον άλλον και να βελτιώνουν συνεχώς τη μεταξύ τους χημεία. Περιγράφοντας το δικό του παιχνίδι, εξήγησε ότι θέλει να βοηθά την ομάδα στην προώθηση της μπάλας και στις μονομαχίες, αλλά έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην αντίληψη του παιχνιδιού: «Πρέπει να είσαι έξυπνος και να διαβάζεις το παιχνίδι. Αν το κάνεις, μπορείς πιο εύκολα να κάνεις ό,τι χρειάζεται».

Αναφερόμενος στη μάχη του τίτλου, ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε αισιόδοξος, χωρίς όμως να κοιτάζει μακριά. «Φυσικά το πιστεύουμε, αλλά πρέπει να παίρνουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Βήμα με βήμα, να κερδίζουμε και να βελτιωνόμαστε», σημείωσε, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τη Stoiximan Super League απαιτητική και ποιοτική. Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ξεκαθάρισε ότι οι «πράσινοι» σέβονται τον αντίπαλό τους, αλλά το βάρος πέφτει στη δική τους απόδοση: «Σε τέτοιους αγώνες χρειάζεται να είσαι εκεί σε κάθε κατάσταση. Να υποφέρουμε μαζί και να απολαμβάνουμε μαζί τις καλές στιγμές».

Ο Κάνγκουα αναφέρθηκε ακόμη στο νέο γήπεδο στον Βοτανικό, χαρακτηρίζοντάς το «καταπληκτικό πρότζεκτ» και έναν από τους λόγους που επέλεξε τον Παναθηναϊκό. Στο γρήγορο παιχνίδι ερωτήσεων που ακολούθησε, χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό «μεγάλο σύλλογο», τον προπονητή του «φανταστικό», τη Super League «πολύ καλή λίγκα» και το Conference League «καταπληκτική διοργάνωση». Όταν, τέλος, του τέθηκαν μαζί τα ονόματα Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, η απάντησή του ήταν άμεση: «Παναθηναϊκός!».

Advertisement

Σε ευχαριστούμε για την συνέντευξη. Τα ελληνικά πρωτοσέλιδα στη διάρκεια του καλοκαιριού, «έπαιζαν» το όνομα σου, επίσης για την ΑΕΚ, αλλά γιατί διάλεξες τους «πράσινους»;

«Πρώτα από όλα σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Ναι, μίλησα με την ΑΕΚ, όπως ξέρεις. Αλλά ο λόγος που διάλεξα τον Παναθηναϊκό είναι επειδή μου άρεσε το πρότζεκτ. Θέλω να γίνω μέρος του. Θέλω να γίνω μέρος αυτής της ομάδας. Και κατέληξα ότι αυτό είναι το σωστό μέρος για εμένα. Μίλησα αρχικά με τον τεχνικό διευθυντή.  Και είναι ένας από τους λόγους που ήρθα εδώ. Και επίσης μου αρέσει το σχέδιο και σκέφτηκα ότι αυτό είναι το σωστό πρότζεκτ για εμένα».

Μπήκες στη βασική ενδεκάδα σε χρόνο ρεκόρ. Και έχεις περίφημη χημεία με τον Καμαρά

«Προσπαθούμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Προσπαθούμε και να είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλον. Όπως είπα, θέλουμε να γίνουμε πιο δυνατοί. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία για τη χημεία της ομάδας».

Πες μου για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά σου

Advertisement

«Ναι είναι το στυλ μου, να βοηθάω την ομάδα. Να κουβαλάω τις μπάλες… Να αρχίζω να διεκδικώ και να κερδίζω. Μου αρέσει αυτό. Νομίζω ότι εν τέλει πρέπει να είσαι έξυπνος. Να διαβάζεις το παιχνίδι. Εάν πραγματικά διαβάζεις το παιχνίδι, μπορείς εύκολα να κάνεις ότι χρειάζεται».

Πιστεύεις ότι έχετε ό,τι χρειάζεται για να κατακτήσετε το πρωτάθλημα;

«Φυσικά το πιστεύουμε, αλλά ως ομάδα οφείλουμε να παίρνουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Βήμα με βήμα. Να συνεχίζουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, κάθε παιχνίδι. Να κερδίζουμε, να βελτιωνόμαστε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Και στο τέλος θα δούμε που βρισκόμαστε. Πολύ απαιτητική η Super League. Έχει πολύ καλές ομάδες. Καλή ποιότητα ποδοσφαιριστών. Μου αρέσει».

Τι γνωρίζεις για τον Ολυμπιακό και πόσο ενθουσιασμένος είσαι για το πρώτο σου ντέρμπι;

«Φυσικά κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίξει τέτοιου είδους παιχνίδια. Τα ντέρμπι είναι πολύ δύσκολα. Και συναρπαστικά παιχνίδια για να αγωνιστείς. Έτσι κάθε παίκτης θέλει να παίξει σε τέτοιου είδους ματς. Ως ομάδα πρέπει να προετοιμαστούμε. Πρέπει να ανυπομονούμε… Να προετοιμαστούμε όπως κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια. Φυσικά ο Ολυμπιακός είναι καταπληκτική ομάδα. Τους σεβόμαστε. Αλλά όπως σας είπα, συγκεντρωνόμαστε σε εμάς.

Advertisement

Θέλουμε να εφαρμόσουμε αυτά που ξέρουμε. Σε αυτού του είδους τους αγώνες χρειάζεται να βρίσκεσαι εκεί σε κάθε κατάσταση. Χρειάζεται να υποφέρουμε μαζί. Χρειάζεται να απολαμβάνουμε τις στιγμές μαζί. Τις καλές στιγμές μαζί. Και στο τέλος πρέπει να μείνεις στο παιχνίδι σε κάθε περίσταση».

Ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος με προορισμό να μονομαχεί για τον τίτλο. Και επίσης για την Ευρώπη

«Έχουμε πολλά παιχνίδια. Καταπληκτικά ματς έρχονται… Είμαστε ενθουσιασμένοι. Θέλουμε επίσης να κερδίσουμε κάθε ματς που έρχεται».

Πιστεύω ότι έχεις ακούσει για τον Βοτανικό…

«Καταπληκτικό πρότζεκτ. Ένας από τους λόγους που προτίμησα τους «πράσινους». Ήθελα να γίνω μέρος του. Είμαι ενθουσιασμένος για το τι έρχεται… Και ανυπομονώ».

Advertisement

Θα παίξουμε ένα παιχνίδι μαζί θα σου λέω μια λέξη και θέλω να απαντάς άμεσα…

Παναθηναϊκός

«Μεγάλος σύλλογος».

Κόουτς

«Φανταστικός προπονητής».

Advertisement

Κάνγκουα

«Καλός παίκτης».

Ο καλύτερος σου φίλος μέσα στην ομάδα;

«Όλοι!»

Δύο από τους σπουδαιότερους παίκτες μέσα στην ομάδα. Που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο

Advertisement

«Όλοι».

Super League

«Πολύ καλή λίγκα».

Conference League

«Καταπληκτική διοργάνωση».

Advertisement

Ο κύριος Αλαφούζος

«Καταπληκτικός».

Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ;

«Παναθηναϊκός!»

Περισσότερα Εδω!

Advertisement

Μπείτε στις ομάδες του ASTRA TV

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο
▶ASTRA WEBTVON DEMAND ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ & ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο νέο ψηφιακό σπίτι του ASTRA TV ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ WEBTV