LIFESTYLE
Μέλπω Λεκατσά: “Η εγκυμοσύνη διεκόπη σε προχωρημένο μήνα, ευτυχώς – Κάθισα εννιά μήνες στο κρεβάτι για τη Δώρα” (Βίντεο)
Ποια είναι η Μέλπω Λεκατσά
Η Μέλπω Λεκατσά δεν είναι γνωστή μόνο ως μητέρα της Δώρας Χρυσικού. Υπήρξε φοιτήτρια Φαρμακευτικής και ένα από τα πρόσωπα που συνδέθηκαν με την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973, καθώς έχει αναφερθεί ως η «φαρμακοποιός του Πολυτεχνείου». Σύμφωνα με μαρτυρίες και δημοσιεύματα, βρισκόταν στο τρίτο έτος της Φαρμακευτικής, βοήθησε στη φροντίδα τραυματιών, συμμετείχε στο αυτοσχέδιο φαρμακείο που είχε στηθεί μέσα στον χώρο της εξέγερσης και αργότερα συνελήφθη και βασανίστηκε από τη Χούντα. Η ίδια έχει μιλήσει δημόσια για εκείνες τις ημέρες, ενώ η Δώρα Χρυσικού είχε δημοσιεύσει στο παρελθόν αποσπάσματα από το ημερολόγιο της μητέρας της, γραμμένο σε περιτυλίγματα σοκολάτας ΙΟΝ κατά την περίοδο των βασανιστηρίων.
Μέλπω Λεκατσά: «Πριν από τη Δώρα, υπήρξε μια δραματική εγκυμοσύνη»
Η ίδια ξεκίνησε την εξομολόγησή της αναφερόμενη στην εγκυμοσύνη που προηγήθηκε της γέννησης της Δώρας Χρυσικού και την οποία, όπως είπε, δεν είχε θελήσει να συζητήσει δημόσια. «Πριν από την Δώρα, έχει υπάρξει μια δραματική εγκυμοσύνη. Δεν θέλησα να μιλήσω γι’ αυτήν, η οποία διεκόπη ευτυχώς. Διότι θα μου ήταν πολύ δυσάρεστο να έχει συνεχιστεί».
«Μου άφησε ένα μεγάλο τραύμα μέσα μου», είπε η Μέλπω Λεκατσά
Η Μέλπω Λεκατσά εξήγησε πως η διακοπή της εγκυμοσύνης δεν έγινε στις πρώτες εβδομάδες, αλλά σε προχωρημένο στάδιο, κάτι που την σημάδεψε βαθιά. «Αυτή όμως η διακοπή, επειδή ήταν σε προχωρημένο μήνα και όχι στις πρώτες εβδομάδες, που επιτρέπεται, μου άφησε ένα μεγάλο τραύμα μέσα μου. Ότι “εγώ θέλω ντε και καλά να νικήσω το καθεστώς και να γίνω μητέρα”. Και αυτό το προσπάθησα πάρα πολύ, γιατί το πρώτο παιδί που έμεινα έγκυος το έχασα πέντε μηνών».
«Μου έλεγαν ότι δεν θα κάνω παιδί»
Η συνταξιούχος φαρμακοποιός συνέχισε, περιγράφοντας τη δυσκολία αλλά και το πείσμα που την οδήγησε στην επόμενη εγκυμοσύνη της. «Άλλωστε ήταν μια προβλέψιμη, για μένα, κατάσταση γιατί μου έλεγαν ότι δεν θα κάνω παιδί. Μετά πείσμωσα τόσο πολύ όμως, έμεινα ξανά έγκυος στους τέσσερις μήνες και κάθισα εννιά μήνες στο κρεβάτι για τη Δώρα».
Η διαδρομή μέχρι τη γέννηση της Δώρας Χρυσικού
Η εξομολόγηση της Μέλπως Λεκατσά φωτίζει τη δύσκολη διαδρομή που προηγήθηκε της μητρότητας. Η απώλεια της πρώτης εγκυμοσύνης, οι φόβοι, οι προβλέψεις ότι δεν θα καταφέρει να κάνει παιδί και η απόφαση να μείνει εννιά μήνες στο κρεβάτι για τη Δώρα Χρυσικού συνθέτουν μια προσωπική ιστορία αντοχής, πείσματος και βαθιάς επιθυμίας να γίνει μητέρα.
-
ΒΟΛΟΣ21 ώρες agoΣεισμική δόνηση μικρής έντασης καταγράφηκε στον Βόλο
-
ΒΟΛΟΣ14 ώρες agoΒολιώτης, χτύπησε με τα χέρια και με μπάρα γυμναστικής στο πρόσωπο και στη μέση πρώην σύντροφό του και με κατσαρόλα στο κεφάλι τη μητέρα του
-
VIDEO23 ώρες ago🔴 Διάρρηξη σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στον Βόλο – Έκαναν «φτερά» 35 λαχεία
-
VIDEO11 ώρες agoΤο τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδος στην παραλία του Βόλου
-
ΒΟΛΟΣ23 ώρες agoΜε ξεχωριστές μουσικές μελωδίες πλημμύρισε το Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα Βόλου
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ15 ώρες agoΗ πόλη των 15 λεπτών στην Ελλάδα που θα αλλάξει τα δεδομένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ23 ώρες agoΜητσοτάκης: Η Ευρώπη απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί μόνη της – Είμαστε στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ22 ώρες agoΣυγγραφείς από όλον τον κόσμο στην 22η ΔΕΒΘ









