Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ελέγχει τη Γάζα μετά τον πόλεμο

Published

on

Netanyahu 2

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Αποφασισμένο να αναλάβει τον έλεγχο στη Λωρίδα της Γάζας φαίνεται πως είναι το Ισραήλ, ακόμα και μετά την εξουδετέρωση της Χαμάς και την ολοκλήρωση του πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 7 Οκτωβρίου.

Όπως δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι δυνάμεις των IDF θα παραμείνουν στη Λωρίδα της Γάζας και μετά τον πόλεμο, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει πλέον απειλή από τη Λωρίδα για τους πολίτες του Ισραήλ.

Στροφή λίγες ώρες μετά

Μπορεί ο Μπενιαμίν Νετανιάχου να δήλωνε μια ημέρα πριν ότι σκοπός του Ισραήλ δεν είναι ούτε να «κυβερνήσει», ούτε «να κυριεύσει», ούτε να επιβάλει νέα «κατοχή» στη Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο απέναντι στους επικεφαλής των αρχών των συνοριακών κοινοτήτων της Γάζας, τήρησε διαφορετική στάση.

«Οι δυνάμεις των IDF θα παραμείνουν υπό τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας, δεν θα την παραδώσουμε στις διεθνείς δυνάμεις», ανέφερε ο Νετανιάχου στους δημάρχους, δείχνοντας τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν εμπιστεύεται τις διεθνείς δυνάμεις για τον έλεγχο της Γάζας, που θα συνεχίσουν να έχουν οι IDF

Παράλληλα, ο Νετανιάχου φαίνεται να απορρίπτει την ιδέα για σχηματισμό μιας διεθνούς δύναμης ασφαλείας που θα αναλάμβανε τον έλεγχο ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας.

Advertisement

Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής των αρχών των συνοριακών κοινοτήτων της Γάζας εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο σχέδιο Νετανιάχου, τονίζοντας ότι θέλουν μια διαφορετική πραγματικότητα για την ασφάλεια μετά το τέλος του πολέμου, ενώ του ζήτησαν να μην συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός μέχρις ότου πέσει νεκρός και ο τελευταίος μαχητής της Χαμάς.

Τέλος, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα παράσχει οικονομική βοήθεια στις παραμεθόριες πόλεις της Γάζας, για να αντισταθμίσει τις ζημιές που υπέστησαν από τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου.

Περισσότερα Εδω

Μπείτε στις ομάδες του ASTRA TV

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο