ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πετρέλαιο θέρμανσης: Ποιοι παράγοντες διαμορφώνουν την τελική τιμή – Παραδείγματα
Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Με επιδότηση που φτάνει στα 40 λεπτά ανά λίτρο από κράτος και διυλιστήρια ξεκινάει από την Πέμπτη (15/10) η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τη χειμερινή σεζόν.
Η μέση πανελλαδική τιμή αναμένεται να διαμορφωθεί περίπου στα 1,55 ευρώ, ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα θα κινηθεί και κάτω από τα 1,5 ευρώ λόγω των προσφορών που ανακοίνωσαν οι εταιρείες εμπορίας.
Πώς θα ξεκινήσει η σεζόν για το πετρέλαιο θέρμανσης
Τα σημερινά δεδομένα δείχνουν ότι η μέση πανελλαδική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα διαμορφωνόταν αύριο στα 1,95 ευρώ το λίτρο δηλαδή περίπου 80 λεπτά παραπάνω σε σχέση με πέρυσι και 20 λεπτά περισσότερο σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης χειμερινής σεζόν τον Απρίλιο.
Έρχεται, ωστόσο, αυτή η επιδότηση των 40 λεπτών να συγκρατήσει την τιμή στο 1,55 ευρώ. Θα είναι και πάλι υψηλότερη από την αντίστοιχη περυσινή, όμως η διαφορά θα πέσει από τα 80 στα 40 λεπτά. Επίσης, η τιμή θα είναι αισθητά χαμηλότερη από αυτή του Απριλίου γι’ αυτό και περιμένουμε να καταγραφεί συγκράτηση του πληθωρισμού για τον Οκτώβριο.
Τι επηρεάζει την τελική τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης
Τα 1,55 ευρώ δεν θα αποτυπωθούν παντού. Το πόσο θα πληρώσουμε ο καθένας μας ξεχωριστά, θα εξαρτηθεί από την ποσότητα που θα αγοράσουμε, από το που βρίσκεται το σπίτι μας, ποιος είναι ο προμηθευτής μας και –το κυριότερο- τι γίνεται σε διεθνές επίπεδο καθώς αυτό καθορίζει το πόσο πωλούν τα διυλιστήρια.
Την Πέμπτη, τις χαμηλότερες τιμές, κάτω και από τα 1,53 ευρώ το λίτρο, περιμένουμε να τις καταγράψουμε σε Αττική, Πιερία, Δράμα, Σέρρες Καβάλα και Κόρινθο.
Αντίθετα, θα υπάρξουν νομοί που θα δούμε πετρέλαιο θέρμανσης και αρκετά πάνω από τα 1,6 ευρώ το λίτρο: Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Ρέθυμνο Φωκίδα Κέρκυρα και Άρτα μεταξύ αυτών στους οποίους αναμένουμε τις υψηλότερες τιμές.
Ρεπορτάζ: Θάνος Τσίρος
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ώρες agoΟλυμπιακός: Η «ερυθρόλευκη» παρακάμερα από την τρελή ανατροπή στην Ισπανία
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ11 ώρες agoEuroCup Γυναικών: Πρεμιέρα με εντός έδρας δοκιμασία για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, εκτός ο Παναθλητικός
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ21 ώρες agoUEFA Ranking: Η Ελλάδα βλέπει τη 10η θέση αυτή την εβδομάδα μετά το «δώρο» της Σαμπάχ!
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ8 ώρες agoΧατζηδάκης στο ΕΡΤnews: Θα συνεχιστεί η παρέμβαση στην αμόλυβδη – Η απομάκρυνση Γκίλφοϊλ δεν επηρεάζει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ20 ώρες agoΚωνσταντοπούλου για την υπόθεση Βαλυράκη: «Στοιχεία που βοούν για στυγερή δολοφονία» – Αιχμές για παραθεσμική λειτουργία και παρεμβάσεις
-
ΒΟΛΟΣ10 ώρες agoΤραγικό τέλος έβαλε στη ζωή του ένας 67χρονος Βολιώτης
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ23 ώρες agoΤο οικογενειακό γεύμα στην Κηφισιά Tutu Deals και το μήνυμα ενότητας του Πρίτσα
-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες agoΚωνσταντοπούλου για την υπόθεση Βαλυράκη: «Στοιχεία που βοούν για στυγερή δολοφονία» – Αιχμές για παραθεσμική λειτουργία και παρεμβάσεις









