ΒΟΛΟΣ
Σε εξέλιξη η τοιχογραφία στη μνήμη του Γιώργου Μαζωνάκη στον Βόλο, Ερμού και Σέφελ
Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Σε εξέλιξη το έργο στη συμβολή των οδών Ερμού 89 και Σέφελ
Τοιχογραφία αφιερωμένη στον Γιώργο Μαζωνάκη δημιουργείται αυτές τις ημέρες στον Βόλο, στη συμβολή των οδών Ερμού 89 και Σέφελ. Πρόκειται για κρητικό urban mural, με σχέδιο της Άννας Εμμανουήλ και υλοποίηση του Στράτου Μπόμπολου.
Όπως ενημερώνει η Αννα Εμμανουήλ στην οποία ανήκει το σχέδιο, το έργο αποτυπώνει το πορτρέτο του τραγουδιστή και βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης.
Είναι προσωπική δημιουργία στη μνήμη του Μαζωνάκη, που έφυγε από τη ζωή στις 9 Σεπτεμβρίου 2026, και εντάσσεται στη σειρά δημόσιων έργων που έχουν ήδη εμφανιστεί σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Το έργο συνδυάζει στοιχεία της κρητικής παράδοσης με τη σύγχρονη αστική εικαστική γλώσσα, δημιουργώντας μια δυναμική τοιχογραφία που αναδεικνύει την παρουσία και την καλλιτεχνική ταυτότητα του τραγουδιστή μέσα στον δημόσιο χώρο της πόλης.
Το σχέδιο του mural είναι της Άννας Εμμανουήλ, ενώ την υλοποίηση ανέλαβε ο Στράτος Μπόμπολος. Μέσα από την τοιχογραφία επιχειρείται η συνάντηση της λαϊκής-κρητικής αισθητικής με τον σύγχρονο urban χαρακτήρα, αποτυπώνοντας μια εικόνα που συναντά τον περαστικό στον δρόμο και παραμένει ως σημείο αναφοράς στην καθημερινότητα της πόλης.
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ9 ώρες agoΚλείσιμο με πτώση για το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
-
ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες agoΓιώργος Βαρδινογιάννης: “Καπετάνιος στη θάλασσα και στη ζωή”
-
MEDIA15 ώρες agoΤο “αντίο” στον Γιώργο Βαρδινογιάννη
-
LIFESTYLE10 ώρες agoΔήμητρα Σιγάλα για Γιώργο Βαρδινογιάννη: “Ένας πραγματικός άρχοντας, ένας μάγκας – Να έχεις γαλήνιες θάλασσες, Καπετάνιε μου”
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ23 ώρες agoΑθανασίου: «Ισοπεδωτικός ο Παναθηναϊκός χθες, άλλη ομάδα με τον Κάνγκουα μέσα»
-
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες agoΑυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που μοιράζουν 10 εκατ. ευρώ (Πίνακας)
-
MEDIA20 ώρες agoΆλλο Ντόρσεϊ, άλλο Έσε! (Vidcast)
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ21 ώρες agoAllwyn WBL1: Αλλαγή ώρας στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός









