Connect with us
banner epikhirisis

LIFESTYLE

Σπύρος Γραμμένος: Η εξομολόγηση για τη σεξουαλική κακοποίηση – “Στα 13 μου έγινα ‘συνένοχος’ σε ένα έγκλημα – Στα 35 κατάλαβα τι είχε συμβεί” (Βίντεο)

Published

on

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google
Σε μια ιδιαίτερα προσωπική εξομολόγηση προχώρησε ο Σπύρος Γραμμένος, μιλώντας για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε ηλικία 13 ετών και για το αποτύπωμα που άφησε στη ζωή του. Ο τραγουδοποιός περιέγραψε πώς χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 20 χρόνια μέχρι να αντιληφθεί πλήρως τι είχε συμβεί και να αποδεσμευτεί από την ενοχή που, όπως εξηγεί, είχε μεταφερθεί πάνω του από τον κακοποιητή.

Διαβάστε: Σπύρος Γραμμένος: Στα 13 μου με βίασε οικογενειακός φίλος (Βίντεο)

Σπύρος Γραμμένος για τη σεξουαλική κακοποίηση: «Στα 35 κατάλαβα τι είχε συμβεί»

Μιλώντας στη σειρά συνεντεύξεων «Οι Άλλοι» της LiFO, ο Σπύρος Γραμμένος αποκάλυψε ότι το περιστατικό συνέβη όταν ήταν 13 ετών. Με δικά του λόγια χαρακτήρισε αυτό που βίωσε «παθητική κακοποίηση» και περιέγραψε πως, όταν επιχείρησε να φύγει, ο άνθρωπος που τον κακοποιούσε τού είπε πως αυτό που είχε συμβεί αποτελούσε «το μυστικό μας». «Στα 13 μου έγινα συνένοχος σε ένα έγκλημα. Έφτασα στα 35 μου να καταλάβω τι είχε συμβεί», ανέφερε, αποτυπώνοντας τον μηχανισμό ενοχής και σιωπής που τον συνόδευσε για χρόνια. Σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε αποκαλύψει ότι ο άνθρωπος που τον κακοποίησε ήταν οικογενειακός φίλος και ότι χρειάστηκε περίπου πέντε χρόνια ψυχοθεραπείας μέχρι να μπορέσει να μιλήσει δημόσια για το γεγονός. Όπως είχε εξηγήσει τότε, το θύμα μπορεί να οδηγηθεί στο να αισθάνεται υπεύθυνο για όσα συνέβησαν, ενώ η πραγματική ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον κακοποιητή.

Οι κρίσεις πανικού που ξεκίνησαν στα 15

Η τραυματική εμπειρία συνδέθηκε, όπως κατανόησε αργότερα μέσα από την ψυχοθεραπεία, και με τη σχέση που είχε αναπτύξει με το σώμα του. Οι κρίσεις πανικού ξεκίνησαν περίπου στα 15 του χρόνια και συνοδεύονταν από έναν επίμονο φόβο ότι «θα με αφήσει το σώμα μου». Για πολλά χρόνια δεν είχε συνδέσει ευθέως αυτές τις αντιδράσεις με όσα είχε βιώσει ως παιδί. Η σύνδεση αυτή ήρθε πολύ αργότερα, μέσα από τη θεραπευτική διαδικασία.



Advertisement


«Ήταν σαν μια μαύρη μπάλα στο στήθος»

Ο Γραμμένος χρησιμοποίησε μια έντονη εικόνα για να εξηγήσει πώς βίωνε το τραύμα, μια «μαύρη μπάλα» που ένιωθε να κουβαλά στο στήθος του. Όταν κατάφερε τελικά να μιλήσει, αισθάνθηκε, όπως είπε, ότι απαλλάχθηκε από αυτό το βάρος και ότι «έγινε άλλος άνθρωπος». Ταυτόχρονα, απέφυγε να μετατρέψει τη δική του εμπειρία σε γενική συμβουλή. Ξεκαθάρισε ότι σήμερα δεν λέει σε κάποιον που έχει κακοποιηθεί απλώς «μίλα», επειδή κάθε άνθρωπος βιώνει διαφορετικά τον πόνο και χρειάζεται τον δικό του χρόνο. Για τον ίδιο, το ουσιαστικό ήταν να καταλάβει ότι οι ενοχές που κουβαλούσε δεν του ανήκαν.


Η συνέντευξη έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία ο Σπύρος Γραμμένος επιστρέφει δισκογραφικά με το «Συγγνώμη που Υπήρξα», συνεχίζοντας παράλληλα τη μουσική, συγγραφική και ραδιοφωνική του δραστηριότητα.

Ο Σπύρος Γραμμένος μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στα 13 του, τις κρίσεις πανικού που ακολούθησαν και τα χρόνια ψυχοθεραπείας που χρειάστηκε για να αποτινάξει την ενοχή.


Περισσότερα στο parapolitika.gr

Advertisement

Μπείτε στις ομάδες του ASTRA TV

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο