ΚΟΣΜΟΣ
Το ΕΡΤnews στο Ιράν: Επιβεβαιώνει η Τεχεράνη το ταξίδι Αραγτσί στο Ισλαμαμπάντ
Η Τεχεράνη επιβεβαιώνει το ταξίδι του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί στο Ισλαμαμπάντ, όπως μεταδίδει η απεσταλμένη του ΕΡΤnews στο Ιράν, Κάτια Αντωνιάδη.
Το ταξίδι γνωστοποίησε ο ίδιος ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Χ, ανοίγοντας έτσι μία χαραμάδα αισιοδοξίας μήπως τελικά ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ιράν και Ηνωμένων Πολιτειών για τερματισμό του πολέμου.
Στην ανάρτησή του, ο Αμπάς Αραγτσί, ενημερώνει ότι θα ξεκινήσει ένα ταξίδι που περιλαμβάνει επισκέψεις εκτός από το Ισλαμαμπάντ και στη Μουσκάτ και στη Μόσχα.
«Σκοπός των επισκέψεών μου είναι ο στενός συντονισμός με τους εταίρους μας σε διμερή θέματα και η διαβούλευση σχετικά με τις περιφερειακές εξελίξεις. Οι γείτονές μας αποτελούν προτεραιότητά μας», έγραψε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος θα μεταβεί στο Ισλαμαμπάντ όπως όλα δείχνουν με μια μικρή ομάδα.
Embarking on timely tour of Islamabad, Muscat, and Moscow.
Purpose of my visits is to closely coordinate with our partners on bilateral matters and consult on regional developments.
Our neighbors are our priority.
— Seyed Abbas Araghchi (@araghchi) April 24, 2026
Νωρίτερα όπως μεταδίδει η απεσταλμένη του ΕΡΤnews, ο αντιπρόεδρος του Ιράν, Εσμαΐλ Σακάμπ Εσφαχανί προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για μια κατάσταση οφθαλμόν αντί οφθαλμού σχετικά με επιθέσεις σε πετρελαϊκά εργοστάσια. «Εάν πληγεί οποιαδήποτε από τις πετρελαιοπηγές μας» είπε χαρακτηριστικά, «θα στοχοποιηθεί μία από τις πετρελαιοπηγές, μία από τις εγκαταστάσεις των χωρών από το έδαφος των οποίων δεχόμαστε επίθεση», προσέθεσε.
Παράλληλα, καθησύχασε τους Ιρανούς συμπολίτες του. «Δεν πρέπει να ανησυχούν για τον ενεργειακό τους εφοδιασμό. Έχουν γίνει οι απαραίτητες διευθετήσεις», είπε ακόμα.
«Είναι λοιπόν μια προειδοποίηση η οποία έρχεται μετά από επανειλημμένες απειλές του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών να χτυπήσει πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Ιράν για να εξαλείψει τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας και τις μονάδες αφαλάτωσης του Ιράν, που είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικές για τη διαβίωση των κατοίκων», είπε χαρακτηριστικά η απεσταλμένη του ΕΡΤnews.
Παράλληλα συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις των κατοίκων σε διάφορες πόλεις του Ιράν και μάλιστα στην Τεχεράνη σε μια μικρότερη πλατεία, συγκεντρώθηκαν αρκετοί και φώναξαν ένα, ένα τα ονόματα των 168 μαθητών και μαθητριών, οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά την πρώτη μέρα του πολέμου στη Μινάμπ.
Αποστολή στην Τεχεράνη: Κάτια Αντωνιάδη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
-
ΒΟΛΟΣ18 ώρες agoΣεισμική δόνηση μικρής έντασης καταγράφηκε στον Βόλο
-
ΒΟΛΟΣ11 ώρες agoΒολιώτης, χτύπησε με τα χέρια και με μπάρα γυμναστικής στο πρόσωπο και στη μέση πρώην σύντροφό του και με κατσαρόλα στο κεφάλι τη μητέρα του
-
LIFESTYLE23 ώρες agoΚατερίνα Δαλάκα: Στο νοσοκομείο η πρώην Survivor – Η φωτογραφία που ανησύχησε και το μήνυμα της (Εικόνα)
-
VIDEO20 ώρες ago🔴 Διάρρηξη σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στον Βόλο – Έκαναν «φτερά» 35 λαχεία
-
VIDEO8 ώρες agoΤο τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδος στην παραλία του Βόλου
-
ΒΟΛΟΣ21 ώρες agoΜε ξεχωριστές μουσικές μελωδίες πλημμύρισε το Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα Βόλου
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ13 ώρες agoΗ πόλη των 15 λεπτών στην Ελλάδα που θα αλλάξει τα δεδομένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο
-
ΒΟΛΟΣ22 ώρες agoΣύγκρουση αυτοκινήτων στο κέντρο του Βόλου









