Connect with us
banner epikhirisis

ΒΟΛΟΣ

Βόλος: Στις φυλακές Βόλου, ομάδα νεαρών κρατουμένων, έσπασε παράθυρα, πλακάκια και νιπτήρες

Published

on

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Δικάστηκαν στο Αυτόφωρο για τις καταστροφές – Από τη θέση του εδωλίου δήλωσαν μετανοιωμένοι

Ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι τρεις νεαροί κρατούμενοι του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Βόλου για το επεισόδιο που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στις 11 το πρωί σε θάλαμο των φυλακών.

Ομάδα νεαρών κρατουμένων έσπασε παράθυρα των φυλακών, έφτιαξε αυτοσχέδιους λοστούς και στη συνέχεια προχωρούσε σε καταστροφές σε θάλαμο σπάζοντας πλακάκια και νιπτήρες στις εγκαταστάσεις υγιεινής των φυλακών.

Στο επεισόδιο φέρεται να συμμετείχαν δέκα άτομα. Τελικά, όμως σχηματίστηκε δικογραφία κατά τριών, ενός 18χρονου, ενός 19χρονου και ενός 21χρονοι.

Advertisement

Οι τρεις κρατούμενοι δικάστηκαν σήμερα κατηγορούμενοι για διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού και απόπειρα παράνομης βίας.

Δύο από τους κατηγορουμένους παραδέχτηκαν τις πράξεις τους τις οποίες απέδωσαν στη δυσαρέσκειά τους για τις συνθήκες κράτησης, ενώ ο τρίτος είπε ότι συμμετείχε στο επεισόδιο μετά από στεναχώρια που είχε για προσωπικό θέμα.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος απολογούμενος είπε ότι είναι δυσαρεστημένος με τις συνθήκες και έσπασε δύο νιπτήρες από το μπάνιο προκειμένου να αλλάξει η φυλακή.

Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο δεύτερος κατηγορούμενος.

Ο τρίτος κατηγορούμενος είπε ότι νωρίτερα του επεισοδίου ενημερώθηκε από τη σύζυγό του ότι παραλίγο να πεθάνει στα χέρια της το τριών μηνών μωρό τους, τρελάθηκε και από τη στεναχώρια του και έσπασε τρία καρτοτηλέφωνα, που βρέθηκαν μπροστά του.

Advertisement

Ολοι ζήτησαν συγγνώμη για τις πράξεις τους και δήλωσαν την πρόθεσή τους να πληρώσουν για να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Το δικαστήριο του έκρινε ένοχος και τους καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 2, 5 ετών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ, χωρίς αναστολή, χωρίς μετατροπή χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με το δικαστήριο να διατάσσει ολική έκτιση της ποινής.

Κ. Μ.

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο Viber

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο WhatsApp
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο