Connect with us
banner epikhirisis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση Σαμαρά – Μητσοτάκη: «Δεν βλέπω κανένα απολύτως περιθώριο συνεννόησης» λέει ο πρωθυπουργός

Published

on

Αντιπαράθεση Σαμαρά - Μητσοτάκη: «Δεν βλέπω κανένα απολύτως περιθώριο συνεννόησης» λέει ο πρωθυπουργός

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε η στάση του πρώην πρωθυπουργού απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, με τον πρωθυπουργό, από τη ΔΕΘ, να αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συνεννόησης μαζί του, την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να ετοιμάζεται για τη δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις θέσεις του πρώην πρωθυπουργού, δήλωσε ότι «με αυτά τα οποία έχει πει ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αμφισβητεί ευθέως τον πυρήνα της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της χώρας, όπως αυτή ασκείται τα τελευταία χρόνια, εγώ δεν βλέπω κανένα απολύτως περιθώριο συνεννόησης». Παράλληλα, εξαπέλυσε προσωπική αιχμή, σημειώνοντας: «Διαθέτει αρκετή τεχνογνωσία, ξέρετε, στο πώς να κάνει κακό στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Ελπίζω αυτή τη φορά να μην την αξιοποιήσει και να σκεφτεί καλύτερα την υστεροφημία του».

Ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε σε υψηλούς τόνους, με προσωπική επίθεση προς τον πρωθυπουργό. «Το ποιος διαθέτει τεχνογνωσία για να βλάψει την παράταξη δεν το αποφασίζει η οικογένεια Μητσοτάκη, αλλά ο λαός της παράταξης», δήλωσε, παραπέμποντας στην εκλογή αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας από 800.000 πολίτες, τους οποίους επικαλέστηκε ως παράδειγμα της δικής του πολιτικής διαδρομής.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Στο μέτωπο της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, υπερασπίστηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ασκώντας κριτική σε όσους, όπως είπε, συναντούσαν τον Ερντογάν ενώ προηγουμένως είχαν σημειωθεί παραβιάσεις, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι πολιτικά λογικό να ασκούν κριτική σε έναν πρωθυπουργό που συναντά τον Τούρκο πρόεδρο, ενώ παράλληλα «ισχυροποιεί τη χώρα μας».

Advertisement

Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι ο Αντώνης Σαμαράς «σε μία παράγραφο, είπε όλα τα επιχειρήματα του Τσίπρα, του Ανδρουλάκη και της Κωνσταντοπούλου μαζί», ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα έντονη τη στάση του, λέγοντας: «Έβγαλε τρομερή χολή». Η ίδια αμφισβήτησε, παράλληλα, την αναφορά του πρώην πρωθυπουργού στους 800.000 ψηφοφόρους, σημειώνοντας ότι «δεν έγινε πρωθυπουργός με 800.000, με τους μισούς έγινε».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε «θλίψη» τη δήλωση Σαμαρά και τον κάλεσε να μην προχωρήσει σε μια κίνηση που, όπως υποστήριξε, θα αποτελούσε λάθος.

Την ίδια ώρα, στο υπό διαμόρφωση νέο πολιτικό κόμμα του Αντώνη Σαμαρά δήλωσε ότι θα ενταχθεί, όταν αυτό ανακοινωθεί, ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάριος Σαλμάς. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο Σαμαράς αναγνώρισε ένα λάθος που μπορεί να είχε κάνει απέναντι στην παράταξη και αυτό ήταν το ότι στήριξε την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, υπενθύμισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε στηρίξει την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και την πρωθυπουργία του, θέτοντας το ερώτημα εάν τότε δεν υπήρχαν οι διαφωνίες που διατυπώνονται σήμερα.

Η αντιπαράθεση εξελίσσεται ενώ η κυβέρνηση θέτει ως βασικό πολιτικό δίλημμα ενόψει της εθνικής κάλπης τη «σταθερότητα ή περιπέτεια», όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.

Advertisement

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακκελάρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

Μπείτε στις ομάδες του ASTRA TV

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο