ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Έρευνα για διαρροές δεδομένων σε τράπεζες και…
Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Η Νότια Κορέα εντείνει την αντίδρασή της απέναντι σε σειρά περιστατικών κυβερνοασφάλειας που επηρέασαν τράπεζες, άλλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες και δημόσιους οργανισμούς. Ο πρόεδρος Λι Τζε Μιουνγκ ζήτησε στις 4 Οκτωβρίου πλήρη διερεύνηση των διαρροών προσωπικών δεδομένων και την κατάρτιση αποτελεσματικών μέτρων αντιμετώπισης, σύμφωνα με το Reuters και το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap.
Η παρέμβαση ακολούθησε έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών (FSC) με εποπτικές αρχές, ενώσεις του κλάδου και στελέχη οργανισμών που ανέφεραν επιθέσεις. Η επίσημη ανακοίνωση της FSC αναφέρει ότι οι έλεγχοι επεκτείνονται σε συστήματα που είναι εκτεθειμένα στο διαδίκτυο, στις διαδικασίες ταυτοποίησης και στα δικαιώματα πρόσβασης. Οι φορείς κλήθηκαν επίσης να περιορίσουν τις περιττές εξωτερικές συνδέσεις και να ανταλλάσσουν γρήγορα πληροφορίες για ύποπτες διευθύνσεις IP και άλλους δείκτες απειλής.
Τι έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής
Το Yonhap μετέδωσε ότι στη Shinhan Bank επηρεάστηκαν περίπου 25.000 πελάτες, με τα εκτεθειμένα στοιχεία να περιλαμβάνουν ονόματα, αριθμούς τηλεφώνου και ετήσιο εισόδημα. Για τη Hana Bank αναφέρθηκαν 89 περιπτώσεις, ενώ άλλοι οργανισμοί δήλωσαν ότι απέκρουσαν απόπειρες μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης. Ξεχωριστά, η Korea JoongAng Daily ανέφερε 119 επηρεαζόμενους πελάτες στην KB Kookmin Bank και περίπου 40.000 στη Yegaram Savings Bank.
Οι αρχές σημειώνουν ότι, με βάση τα έως τώρα ευρήματα, δεν φαίνεται να έχουν διαρρεύσει στοιχεία που αρκούν από μόνα τους για μη εξουσιοδοτημένες πληρωμές. Αυτό δεν μηδενίζει τον κίνδυνο: ο συνδυασμός ονόματος, τηλεφώνου και οικονομικών πληροφοριών μπορεί να αξιοποιηθεί για πιο πειστικές απόπειρες ηλεκτρονικού ψαρέματος, τηλεφωνική εξαπάτηση ή κλοπή ταυτότητας. Για τον λόγο αυτόν, η προστασία των πελατών και η έγκαιρη ενημέρωσή τους αποτελούν μέρος της επίσημης αντίδρασης.
Η αναφορά στην τεχνητή νοημοσύνη
Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης από τους δράστες δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ο επικεφαλής της FSC δήλωσε ότι το ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί και υποστήριξε ότι οι αμυντικοί μηχανισμοί πρέπει επίσης να αξιοποιήσουν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης. Πρόκειται συνεπώς για εκτίμηση των αρχών σχετικά με πιθανή μέθοδο επίθεσης, όχι για αποδεδειγμένο τεχνικό συμπέρασμα.
Η υπόθεση δείχνει πόσο σύνθετη γίνεται η προστασία ενός χρηματοπιστωτικού οικοσυστήματος με πολλούς διασυνδεδεμένους οργανισμούς και εξωτερικούς συνεργάτες. Η ουσιαστική απάντηση δεν περιορίζεται στην αποκατάσταση κάθε μεμονωμένου περιστατικού: απαιτεί κοινή εικόνα απειλών, αυστηρό έλεγχο πρόσβασης και γρήγορη ειδοποίηση των πολιτών όταν τα δεδομένα τους έχουν εκτεθεί.
Η συνοδευτική εικόνα είναι ενδεικτική εικονογράφηση AI και δεν αποτελεί πραγματική φωτογραφία των περιστατικών ή ακριβή απεικόνιση συγκεκριμένου οργανισμού.
Πηγή: Reuters, Financial Services Commission, Yonhap News Agency, Korea JoongAng Daily
Περισσότερα στο cyberskills.gr
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 ώρες agoΠαναθηναϊκός: Χωρίς Ρογκαβόπουλο με Vikos Φalcons-Η εξάδα των ξένων
-
LIFESTYLE14 ώρες agoΗ Πάολα νέο μέλος του The Voice of Greece – «Το πρόσταξε η καρδιά μου, θα κουβαλάω τον Γιώργο μαζί μου»
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 ώρες agoΟλυμπιακός: Πιάνει δουλειά ο Φουστέρ – Επιστρέφουν Μπέιλι και Σα πριν από τον «μαραθώνιο»
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ20 ώρες agoΚαρδίτσα – Άρης | Έξαλλος με τον Κώστα Αντετοκούνμπο ο Σπανούλης
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ5 ώρες agoAllwyn WBL1: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ από το ΣΠΟΡ FM TV
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ20 ώρες agoKαύσιμα και τρόφιμα στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης
-
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες agoΣε κλίμα συγκίνησης το 40ημερο μνημόσυνο για τον Δημήτρη Κόκοτα
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ20 ώρες agoΜήνυμα Μητσοτάκη στη Βρετανία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα










