Connect with us

LIFESTYLE

Γιώργος Κιμούλης: “Έχω κουραστεί, αλλά δεν αλλάζω” – Η παραδοχή ότι υπήρξε “σκληρό ζώο” και οι επικίνδυνες επιλογές του

Published

on

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google
Σε μια προσωπική εξομολόγηση για τις αντοχές του, τη συναισθηματική κόπωση και τους συμβιβασμούς που απέφυγε στην καλλιτεχνική του πορεία προχώρησε ο Γιώργος Κιμούλης. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης παραδέχθηκε ότι τα χρόνια και οι δυσκολίες τον έχουν κουράσει, ωστόσο εξακολουθεί να υπερασπίζεται τις επιλογές του. Στην ίδια συνέντευξη, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος μίλησε για τις οικονομικές πιέσεις που βιώνουν οι νεότερες γενιές, χαρακτηρίζοντας τη δική του «ηττημένη».

Διαβάστε: Γιώργος Κιμούλης: Ζητεί 700.000 ευρώ από Ζέτα Δούκα, Δώρα Χρυσικού και Νίκο Ψαρρά (Βίντεο)

Γιώργος Κιμούλης: «Έχω την εντύπωση ότι ήμουν, και μπορεί να είμαι ακόμα, σκληρό ζώο»

Οι δύο ηθοποιοί παραχώρησαν κοινή συνέντευξη στη δημοσιογράφο Μυρτώ Λοβέρδου για το BHMAgazino, με αφορμή τη συνεργασία τους στη θεατρική παράσταση «Κόκκινο» του Τζον Λόγκαν. Όταν η συζήτηση στράφηκε στη σχέση της τέχνης με το χρήμα και στους πειρασμούς που αντιμετωπίζει ένας καλλιτέχνης, ο Γιώργος Κιμούλης εξήγησε ότι μεγαλύτερος κίνδυνος από τον ίδιο τον πειρασμό είναι η συναισθηματική εξάντληση. «Κατά τη γνώμη μου, το μεγάλο μυστικό βρίσκεται στην αντοχή, να μη σε προλάβει η συναισθηματική κόπωση, όχι στον πειρασμό. Γιατί αν σε ορίζει κάποιος αξιακός κώδικας, δεν παρασύρεσαι από τους πειρασμούς», ανέφερε. Όπως εξήγησε, οι διαδοχικές απογοητεύσεις μπορούν σταδιακά να οδηγήσουν έναν άνθρωπο να αμφισβητήσει τις αρχές του και να αρχίσει να υποχωρεί απέναντι σε καταστάσεις που προηγουμένως δεν θα αποδεχόταν. «Εκεί είναι που αρχίζεις να “κλείνεις το μάτι” ή να βάζεις νερό στο κρασί σου. Έχω την εντύπωση ότι ήμουν, και μπορεί να είμαι ακόμα, σκληρό ζώο. Έβαλα πολύ λίγο νερό στο κρασί μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Έκανα πράξεις τόσο επικίνδυνες, σαν να τιμωρούσα τον εαυτό μου»

Ο Γιώργος Κιμούλης προχώρησε ακόμη περισσότερο, αποκαλύπτοντας ότι ακόμη και τις ελάχιστες φορές που επέλεξε να συμβιβαστεί, δυσκολεύτηκε στη συνέχεια να αποδεχθεί τη στάση του. «Ακόμα και αυτές τις σταγόνες που νέρωσα, μετά έκανα κάποιες πράξεις τόσο επικίνδυνες, που ήταν σαν να τιμωρούσα τον εαυτό μου που τόλμησε να κινηθεί διαφορετικά», εξομολογήθηκε, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα περιστατικά. Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι η ηλικία και η μακρόχρονη επαγγελματική του διαδρομή έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους. «Δεν μπορώ να πω ότι στην ηλικία που είμαι δεν έχω κουραστεί. Αλλά δεν αφήνω αυτή την κούραση να προχωρήσει και σε έναν χώρο πράξεων», σημείωσε. Μάλιστα, εξήγησε ότι προτιμά να εκφράζει τα παράπονά του στους δικούς του ανθρώπους, βρίσκοντας μια ιδιαίτερη επιβεβαίωση όταν εκείνοι του λένε πως δεν πρόκειται να αλλάξει.

Δημήτρης Γκοτσόπουλος: «Είμαστε μια ηττημένη γενιά, δεν έχουμε μακροπρόθεσμα όνειρα»

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος στάθηκε στη διαφορετική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι νεότεροι καλλιτέχνες, συγκρίνοντας τις δυνατότητες της γενιάς του με εκείνες των προηγούμενων. «Η γενιά του Γιώργου ονειρευόταν. Εμείς είμαστε μια ηττημένη γενιά, αυτό είναι για εμένα δεδομένο. Δεν έχουμε καν όνειρα, μακροπρόθεσμα όνειρα», ανέφερε. Ο ηθοποιός υποστήριξε ότι η ύπαρξη ενός ξεκάθαρου δημιουργικού στόχου βοηθά τον καλλιτέχνη να αξιολογεί καλύτερα τις επαγγελματικές προτάσεις που δέχεται. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην οικονομική πραγματικότητα, εξηγώντας ότι η ανάγκη για επιβίωση επηρεάζει αναπόφευκτα τις επιλογές. «Αν το έχεις αυτό, μπορείς να αρνηθείς, από τη στιγμή που έχεις να ζήσεις. Τώρα που έχω να πληρώσω το νοίκι μου, είμαι πολύ πιο αυστηρός με τον εαυτό μου και τις επιλογές μου», τόνισε.

Advertisement

Το «Κόκκινο» και η σύγκρουση ανάμεσα στην τέχνη και το χρήμα

Οι τοποθετήσεις των δύο ηθοποιών συνδέονται με την παράσταση «Κόκκινο» του Τζον Λόγκαν, που παρουσιάζεται από τις 7 Οκτωβρίου 2026 στο Θέατρο Μουσούρη, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη. Το έργο διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 1950, στο εργαστήριο του Αμερικανού ζωγράφου Μαρκ Ρόθκο, την περίοδο που αναλαμβάνει μια σημαντική παραγγελία για πολυτελές εστιατόριο της Νέας Υόρκης. Στο επίκεντρο βρίσκεται η σχέση του καταξιωμένου δημιουργού με τον νεαρό βοηθό του, Κεν, αλλά και τα διλήμματα σχετικά με την καλλιτεχνική ελευθερία, την οικονομική επιτυχία και τη σύγκρουση των γενεών. Ένα θέμα που, όπως αποδεικνύεται από τη συνέντευξη του Γιώργου Κιμούλη και του Δημήτρη Γκοτσόπουλου, εξακολουθεί να απασχολεί τους ανθρώπους της τέχνης και έξω από τη θεατρική σκηνή.

Περισσότερα στο parapolitika.gr

Μπείτε στις ομάδες του ASTRA TV

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο
▶ASTRA WEBTVON DEMAND ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ & ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο νέο ψηφιακό σπίτι του ASTRA TV ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ WEBTV