ΚΟΣΜΟΣ
Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Όρμπαν παραιτείται από τη βουλευτική του έδρα μετά τη βαριά εκλογική ήττα
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ανακοίνωσε ότι παραδίδει την κοινοβουλευτική του έδρα, μετά τη συντριπτική ήττα της συμμαχίας του στις εκλογές, έπειτα από 16 χρόνια παραμονής στην εξουσία.
Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανάρτησε στο Facebook, ο Όρμπαν δήλωσε ότι η έδρα που κέρδισε ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της συμμαχίας Fidesz-KDNP ανήκει ουσιαστικά στο κόμμα του.
«Αποφάσισα να την παραδώσω. Αυτή τη στιγμή δεν με χρειάζεται το κοινοβούλιο, αλλά η αναδιοργάνωση του εθνικού στρατοπέδου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η απόφαση σηματοδοτεί μια νέα πολιτική φάση για τον μακροβιότερο ηγέτη της σύγχρονης Ουγγαρίας, ο οποίος κυριάρχησε στην πολιτική σκηνή της χώρας για περισσότερο από μία δεκαετία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
-
VIDEO22 ώρες agoΤο τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδος στην παραλία του Βόλου
-
ΒΟΛΟΣ11 ώρες ago41χρονος μοναχός, Βολιώτης, έπεσε σε χαράδρα, μεταξύ Κλήματος Φυτόκου, σφάδαζε από τους πόνους, χωρίς να υπάρχει κανείς για να τον βοηθήσει
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες agoΑστυνομικός των ΜΑΤ κλωτσάει και σπρώχνει διαδηλώτρια που πέφτει σε ζαρντινιέρα
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες ago“Για μια γυναίκα πλακωθήκανε, έχω τρελαθεί” ξεσπά ο παππούς του 20χρονου κατηγορούμενου (Βίντεο)
-
ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες agoΤραυματισμένος μοναχός εντοπίστηκε σε μονοπάτι στο Κλήμα Φυτόκου
-
LIFESTYLE21 ώρες agoH Evangelia συναντά τη Eurovision star Miriana Conte κι η Paréa μεγαλώνει (Βίντεο)
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ22 ώρες agoΣυνάντηση Τασούλα – Μακρόν στο Προεδρικό Μέγαρο: Επισφραγίζονται οι ιστορικοί οι δεσμοί Ελλάδας και Γαλλίας
-
ΚΟΣΜΟΣ18 ώρες agoΠρίγκιπας Χάρι: «Θα είμαι πάντα μέλος της βασιλικής οικογένειας»









