ΒΟΛΟΣ
Προχωρούν σε αυξήσεις τιμών οι φούρνοι
Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Προχωρούν σε αυξήσεις τιμών οι φούρνοι – Τι λέει ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Βόλου και Μαγνησίας «Η Δήμητρα» Κωνσταντίνος Τσουράπας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Δυσαρέσκεια προκάλεσε η απόφαση εξαίρεσης των αρτοποιείων και των καταστημάτων εστίασης από την επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα λόγω της ενεργειακής κρίσης.
Από την έναρξη της κρίσης στης Μέση Ανατολή τα αρτοποιεία έχουν δει το λειτουργικό τους κόστος να αυξάνεται σε απαγορευτικά για τη λειτουργία τους επίπεδα με τους επαγγελματίες να μην αντέχουν άλλο και πλέον να περνούν τις αυξήσεις στα προϊόντα τους αφού ζητούσαν εδώ και καιρό μέτρα στήριξης αλλά τελικά δεν περιλαμβάνονται, όπως λένε, σε αυτά.
Κάθε επιχείρηση ανάλογο για το κοστολόγιό της και τα έξοδά της προχωρά σε αυξήσεις της τάξεως των 10 λεπτών.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Βόλου και Μαγνησίας «Η Δήμητρα», Κωνσταντίνος Τσουράπας, μιλώντας στο taxydromos.gr, σχολιάζοντας την επίμαχη απόφαση λέει: «Άλλη μία φορά μένουμε εκτός επιδοτήσεων παρότι γνωρίζουν το πρόβλημα και έχουμε κάνει και προτάσεις για λύσεις».
Σημειώνει ότι «είναι αναγκαίο κακό οι αυξήσεις στα προϊόντα των αρτοποιείων. Είχαμε προειδοποιήσει από το καλοκαίρι ότι εάν θα δεν στηριχθούμε με μέτρα θα προχωρήσει σε αυξήσεις αφού πλέον το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεών μας έχει εκτιναχθεί στα ύψη», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι «εμείς κρατούσαμε σταθερές τιμές εδώ και χρόνια σεβόμενοι τον καταναλωτή και εκτιμώντας την επισκεψιμότητα των πελατών μας όμως δεν υπάρχει άλλη λύση. Αναγκαζόμαστε να περάσουμε ένα μικρό μέρος του κόστους που μας έχει αυξηθεί στα προϊόντα».
Μιλώντας από προσωπική εμπειρία λέει ότι το κόστος ενέργειας για τη λειτουργία ενός φούρνου είναι 70 ευρώ την ημέρα για το ρεύμα και 60 ευρώ για το πετρέλαιο ή το αέριο.
Δεν είναι όμως το κόστος της ενέργειας μόνο που επιβαρύνει δυσανάλογα τις επιχειρήσεις σε σχέση με τις οικονομικές τους δυνατότητες. Είναι μία σειρά από υποχρεώσεις, όπως σημειώνει ο κ. Τσουράπας, που είναι μεν αναγκαίες και γι’ αυτό υποχρεωτικές όμως ανεβάζουν υπέρογκα τα λειτουργικά έξοδα.
Προς επίρρωση αναφέρεται στην ηλεκτρονική τιμολόγιο, την ενημέρωση του Open Business για τις άδειες, άλλα διαδικασίες που έχουν γίνει υποχρεωτικές.
«Όλα αυτά κοστίζουν», σημειώνει ο κ. Τσουράπας.
-
ΒΟΛΟΣ3 ώρες agoΣυγκίνηση για τον θάνατο του Ασημάκη Βουρλιά
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ12 ώρες agoΗΠΑ: Έκλεισε με πτώση το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ17 ώρες ago35χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος σε γέφυρα στο Προάστιο Καρδίτσας
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ16 ώρες agoΣτο μανίκι της φανέλας του Παναθηναϊκού η Allianz
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ14 ώρες agoΜαρσέιγ – Παναθηναϊκός | Τα φανταστικά γκολ του ”Τριφυλλιού” στο φινάλε του αγώνα
-
MEDIA18 ώρες agoΤι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες agoΑ. Σδούκου: «Η ακρίβεια δεν είναι μια κρίση την οποία προκάλεσε ο Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση»
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ9 ώρες agoΧωρίς Λάρκιν η Φενέρμπαχτσε κόντρα στον Παναθηναϊκό









