Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Ευκαιρία στην Άντερσον για δεύτερη πρωθυπουργική θητεία

Published

on

Σουηδία: Ευκαιρία στην Άντερσον για δεύτερη πρωθυπουργική θητεία

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Σουηδίας ζήτησε την Παρασκευή (2/10) από την Μαγκνταλένα Άντερσον, την επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Εργατικού Κόμματος, να προσπαθήσει και πάλι να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι η ίδια δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει επαρκή υποστήριξη για να το πράξει.

Ο κεντροαριστερός συνασπισμός της Άντερσον κέρδισε 176 έδρες έναντι 173 για τον κεντροδεξιό συνασπισμό του πρωθυπουργού Ουλφ Κρίστερσον στις εκλογές της 13ης Σεπτεμβρίου, όμως τα τέσσερα κόμματα που κέρδισαν διαφωνούν όσον αφορά το σε ποιον θα πρέπει να επιτραπεί να συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση της Άντερσον τη Δευτέρα ακολούθησε την απόφαση του Αριστερού Κόμματος το σαββατοκύριακο να υποστηρίξει έναν υποψήφιο του Μετριοπαθούς Κόμματος για την προεδρία του κοινοβουλίου. Η Άντερσον είπε πως η απόφαση αυτή υπονόμευσε την προσπάθειά της να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Αντρέας Νόρλεν δήλωσε σήμερα ότι οι πολιτικές και κοινοβουλευτικές συνθήκες είναι σήμερα οι ίδιες με αυτές που υφίσταντο όταν η Άντερσον είχε πάρει για πρώτη φορά την εντολή.

«Είναι ακριβώς το ίδιο εκλογικό αποτέλεσμα, η ίδια κατανομή εδρών και τα ίδια κόμματα που την ορίζουν ως την υποψήφιά τους για την πρωθυπουργία … έτσι είναι εύλογο η ίδια να επαναλάβει τις διερευνητικές συνομιλίες της», δήλωσε.

Advertisement

Η Άντερσον θα πρέπει να ενημερώσει τον πρόεδρο του κοινοβουλίου για την έκβαση των προσπαθειών της στις 12 Οκτωβρίου ή να ζητήσει παράταση.

Αν η Άντερσον ζητήσει παράταση, θα πρέπει να συζητηθεί η διάρκειά της, δήλωσε ο Νόρλεν. Μια ψηφοφορία στο κοινοβούλιο θα λάβει οπωσδήποτε χώρα μετά τη δεύτερη προσπάθειά της, πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι ο Κρίστερσον θα αντιμετωπίσει λιγότερα εμπόδια για να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς χρειάζεται να κερδίσει την υποστήριξη τουλάχιστον ενός κεντροαριστερού κόμματος, διατηρώντας παράλληλα την υποστήριξη των ακροδεξιών Σουηδών Δημοκρατών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Advertisement



Περισσότερα Εδω

Μπείτε στις ομάδες του ASTRA TV

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο
▶ASTRA WEBTVON DEMAND ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ & ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο νέο ψηφιακό σπίτι του ASTRA TV ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ WEBTV