ΕΛΛΑΔΑ
Σύλληψη διαιτητή για στήσιμο αποτελεσμάτων
Η υπόθεση της δωροληψίας σε αγώνες πολεμικών τεχνών προκαλεί έντονο προβληματισμό, καθώς αποκαλύπτεται ένα σύστημα που φέρεται να επηρέαζε όχι μόνο τα αποτελέσματα των αγώνων αλλά και την πορεία αθλητών προς την Εθνική ομάδα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η σύλληψη διαιτητή, ο οποίος κατηγορείται ότι ζητούσε χρήματα για να «στήσει» αγώνες, φέρνει στο προσκήνιο σοβαρά ερωτήματα για τη διαφάνεια και την αξιοπιστία των διοργανώσεων, ιδίως όταν πρόκειται για πανελλήνια πρωταθλήματα που επηρεάζουν το μέλλον νέων ανθρώπων. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Απριλίου 2026, έπειτα από επιχείρηση των Αρχών, οι οποίες είχαν ήδη συλλέξει κρίσιμες πληροφορίες για τη δράση του κατηγορουμένου. Ο άνδρας, που ασκούσε καθήκοντα διαιτησίας σε αγώνες πολεμικής τέχνης, φέρεται να είχε εμπλακεί σε πρακτικές που στόχευαν στην αλλοίωση των αποτελεσμάτων, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός μοτοσικλέτας που έτρεχε με 150 χιλιόμετρα – Του αφαιρέθηκε το δίπλωμα
Δωροληψία και “στημένοι” αγώνες στο μικροσκόπιο
Η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας, το οποίο έλαβε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο κατηγορούμενος ζητούσε χρήματα για να επηρεάσει την εξέλιξη και το αποτέλεσμα επικείμενων αγώνων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, το ποσό που φέρεται να απαιτούσε ανερχόταν στα 1.000 ευρώ για κάθε αθλητή. Το πιο ανησυχητικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι η χρηματική αυτή συναλλαγή δεν περιοριζόταν σε μία απλή διάκριση. Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι αθλητές που θα κατέβαλαν το ποσό, πέραν της επιτυχίας στους αγώνες, θα εξασφάλιζαν την ένταξή τους στην Εθνική ομάδα. Επιπλέον, θα λάμβαναν και μοριοδότηση για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, γεγονός που καθιστά την υπόθεση ακόμη πιο σοβαρή, καθώς επηρεάζει άμεσα το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τους μέλλον.
Δωροληψία με “παγίδα” και σύλληψη επ’ αυτοφώρω
Η επιχείρηση των Αρχών εξελίχθηκε μεθοδικά και κορυφώθηκε με τη σύλληψη του κατηγορουμένου. Κατά τη διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε ότι είχε αποσταλεί ταχυδρομικό δέμα σε ξενοδοχείο όπου θα διέμενε ο διαιτητής, με παραλήπτη τον ίδιο. Το δέμα περιείχε, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο φέρεται να σχετιζόταν με τη συμφωνία για αλλοίωση αποτελέσματος. Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν την εξέλιξη και προχώρησαν στη σύλληψη του άνδρα αμέσως μετά την παραλαβή του δέματος. Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν τόσο τα χρήματα όσο και ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να περιέχει κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση και ενδεχομένως να αποκαλύψει περαιτέρω εμπλεκόμενα πρόσωπα ή παρόμοιες πρακτικές.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ύπαρξης ευρύτερου κυκλώματος, καθώς και το αν υπήρξαν και άλλοι αγώνες που επηρεάστηκαν από παρόμοιες πρακτικές. Η υπόθεση αυτή αναδεικνύει ένα βαθύτερο πρόβλημα στον χώρο του αθλητισμού, όπου η αξιοκρατία τίθεται υπό αμφισβήτηση και οι ευκαιρίες για τους αθλητές ενδέχεται να καθορίζονται από οικονομικά ανταλλάγματα αντί για τις πραγματικές τους επιδόσεις.
-
ΒΟΛΟΣ21 ώρες agoΒολιώτης, χτύπησε με τα χέρια και με μπάρα γυμναστικής στο πρόσωπο και στη μέση πρώην σύντροφό του και με κατσαρόλα στο κεφάλι τη μητέρα του
-
VIDEO18 ώρες agoΤο τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδος στην παραλία του Βόλου
-
ΒΟΛΟΣ7 ώρες ago41χρονος μοναχός, Βολιώτης, έπεσε σε χαράδρα, μεταξύ Κλήματος Φυτόκου, σφάδαζε από τους πόνους, χωρίς να υπάρχει κανείς για να τον βοηθήσει
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ23 ώρες agoΗ πόλη των 15 λεπτών στην Ελλάδα που θα αλλάξει τα δεδομένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες agoΗ εξήγηση του πρωταθλητή τζούντο που κυκλοφορούσε με 1,5 εκατ. ευρώ σε σακούλες: “Είναι από εμπορία φράουλας”
-
ΒΟΛΟΣ21 ώρες agoΣυγκίνηση έχει προκαλέσει στον Αγιο Βλάσιο και τα Ανω Λεχώνια ο θάνατος του ελαιοπαραγωγού Νικόλαου Αρκουδογιάννη
-
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες ago“Για μια γυναίκα πλακωθήκανε, έχω τρελαθεί” ξεσπά ο παππούς του 20χρονου κατηγορούμενου (Βίντεο)
-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες agoΤραυματισμένος μοναχός εντοπίστηκε σε μονοπάτι στο Κλήμα Φυτόκου









