ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τασούλας από το Αρκάδι: «Είμαστε υποχρεωμένοι να περιφρουρούμε την ελευθερία μας»
Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Στην υποχρέωση διαφύλαξης της ελευθερίας και στην ανάγκη οι Έλληνες να βαδίζουν ενωμένοι αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας. Παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Ρεθύμνου για την 160ή επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, γνωστού και ως Αρκαδική Εθελοθυσία.
Μετά την παρέλαση, τη δοξολογία στην Ιερά Μονή Αρκαδίου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου, και την κατάθεση στεφάνου στο Μαυσωλείο της Μονής, ο κ. Τασούλας δήλωσε:
«Εδώ, στο Αρκάδι του Ρεθύμνου, πριν από 160 χρόνια, τον Νοέμβριο του 1866, γράφτηκε μία από τις μεγαλύτερες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Όσοι ήρθαν και κατέφυγαν εδώ, στο μοναστήρι, επέλεξαν τον θάνατο από τη σκλαβιά. Επέλεξαν την ελευθερία αντί της υποδούλωσης. Επέλεξαν τον αυτοπροσδιορισμό και το δικαίωμα να καθορίζουν οι ίδιοι τη μοίρα τους, αντί να υποταχθούν στον Τούρκο. Το Αρκάδι αποτελεί πηγή αστείρευτη μηνυμάτων για εμάς σήμερα, 160 χρόνια μετά. Το κυρίαρχο από αυτά είναι ότι απροϋπόθετη ζωή δεν υπάρχει για τον Έλληνα.

Η ζωή για τον Έλληνα έχει ορισμένες βασικές προϋποθέσεις. Βασικότερη από αυτές είναι η ελεύθερη ζωή: να ορίζει ο ίδιος τον εαυτό του, τη ζωή του και τα υπάρχοντά του. Μια τέτοια ζωή ονειρεύτηκαν, για μια τέτοια ζωή πάλεψαν και για μια τέτοια ζωή πέθαναν οι έγκλειστοι στο Αρκάδι. Κι αυτό το μήνυμα, 160 χρόνια μετά, εξακολουθεί να αγγίζει όλους μας σήμερα, όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η ελευθερία που κατακτήσαμε, καθώς και η μετέπειτα ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, είναι καρπός και της δικής τους προσπάθειας. Γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι, τονίζω, υποχρεωμένοι, να περιφρουρούμε αυτή την ελευθερία και να την αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε οι Έλληνες να βαδίζουμε ενωμένοι και η Ελλάδα να προχωρά ευημερούσα και με ασφάλεια. Το οφείλουμε σε εκείνους που τιμήσαμε σήμερα και των οποίων τη μνήμη θα σεβόμαστε αιώνια.»


Ερωτηθείς για την πρωινή παρέλαση στο Ρέθυμνο και το μήνυμα της συμμετοχής των νέων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την χαρακτήρισε εντυπωσιακή. «Και ο στρατός και η μαθητική νεολαία μάς έδειξαν ότι όχι μόνο τους ανήκει το μέλλον, αλλά και διαγράφεται πιο ελπιδοφόρο», δήλωσε.
Στη συνέχεια ο κ. Τασούλας ξεναγήθηκε στο Μουσείο, την Πινακοθήκη, την Πυριτιδαποθήκη και την Ιστορική Τράπεζα της Μονής. Αμέσως μετά θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του, κατά τη διάρκεια του οποίου προβλέπεται και αντιφώνησή του.


Η επίσκεψή του στην Κρήτη θα ολοκληρωθεί το απόγευμα, στις 17:00, με την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη του Δήμου Ρεθύμνης, σε ειδική τελετή στο Σπίτι του Πολιτισμού, στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ17 ώρες agoΛεσόρ: «Περάσαμε μέσα από την καταιγίδα και τώρα χορεύουμε στη βροχή – Δεν μπορούν να δουν τον πόνο μου»
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ22 ώρες agoΆνετο πέρασμα του ΠΑΟΚ από το Μοσχάτο για το απόλυτο 6/6
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ13 ώρες agoΔεσύλλας: «Οι επικρατέστεροι 11 του Νίστρουπ για το ματς με τον Ηρακλή και η αφοσίωση του Λιβάι στον Παναθηναϊκό»
-
ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες agoΟ Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρης Μαρκόπουλος, στο «Σαββατοκύριακο από τις 5»
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες agoΟ χάρτης που δείχνει σε live μετάδοση τις κυβερνοεπιθέσεις ανά τον κόσμο
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ώρες agoΠαναθηναϊκός: Εκτός με ΑΕΚ και οι Γιαμπουσέλε και Σλούκας
-
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες agoΚλειστοί δρόμοι, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι εναλλακτικές
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ23 ώρες agoΕμφατική επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό με 100άρα στον Πρωτέα Βούλας!









