Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό στο Βερολίνο

Published

on

Περισσότερα από 1.300 νοικοκυριά στο νοτιοδυτικό Βερολίνο έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το βράδυ του Σαββάτου, ανακοίνωσε ο φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου.

Μετά την πενθήμερη διακοπή ρεύματος που έπληξε σχεδόν 50.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στις αρχές του έτους, έχουν καταγραφεί επανειλημμένες διακοπές στην ίδια περιοχή. Ο φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου δεσμεύθηκε για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης το αργότερο έως τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδας).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έπειτα από σεισμό 6,4 Ρίχτερ στη Βόρεια Χιλή

Published

on

AP780943014490.jpg

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή της Ατακάμα, στη βόρεια Χιλή, χωρίς να αναφερθούν θύματα, ωστόσο περισσότερα από 20.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο σεισμός καταγράφηκε στις 13.15 τοπική ώρα (20.15 ώρα Ελλάδας) σε απόσταση 54 χιλιομέτρων από την πόλη Ντιέγκο δε Αλμάγκρο, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Σεισμολογίας.

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ ο πρόεδρος Γκάμπριελ Μπόριτς ανέφερε ότι δεν έχουν αναφερθεί θύματα μέχρι στιγμής.

Πλάνα και φωτογραφίες τοπικών μέσων ενημέρωσης δείχνουν σπασμένα τζάμια και γκρεμισμένους τοίχους στην πόλη Κοπιαπό, που απέχει 800 χιλιόμετρα βορείως του Σαντιάγο.

«Μετά τον σεισμό, έχουμε 23.000 πελάτες χωρίς ηλεκτροδότηση στην περιοχή της Ατακάμα» ενώ αναφέρθηκαν και κάποιες καταρρεύσεις κτιρίων, ανέφερε ο Μιγκέλ Ορτίς, ο υποδιευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πρόληψης και Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Advertisement

Η Χιλή είναι μια από τις πιο σεισμογενείς χώρες στον κόσμο. Τρεις τεκτονικές πλάκες συναντιούνται στην περιοχή: εκείνη της Νάσκα, η Νοτιοαμερικανική και η Ανταρκτική. Το 1960 η πόλη Βαλντίβια ισοπεδώθηκε από έναν σεισμό μεγέθους 9,5 βαθμών, τον ισχυρότερο που έχει καταγραφεί ποτέ. Τουλάχιστον 9.500 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Το 2010 σημειώθηκε σεισμός 8,8 βαθμών –και ακολούθησε ένα τσουνάμι– με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 520 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο