ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«NINA 2» στο Theatre of the NO: Ένας μονόλογος για τον χρόνο, τη σκηνή και όσα μένουν όταν σβήσουν τα φώτα

Μια γυναίκα, ένα δωμάτιο, μια ζωή που ζητά απολογισμό. Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει κάθε Τρίτη στις 20:30 τον δυνατό μονόλογο «NINA 2», σε κείμενο της Κάτιας Σπερελάκη και σκηνοθεσία του Yoel Wulfhart.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο και βαθιά προσωπικό έργο που εξερευνά τη φθορά του χρόνου, την εύθραυστη ισορροπία της μέσης ηλικίας και την αλήθεια πίσω από τη λάμψη του θεάτρου. Η παράσταση παρουσιάζεται στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους.
Στο κέντρο της ιστορίας βρίσκεται η Νίνα, μια ηθοποιός που βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι της διαδρομής της. Μέσα στο ακατάστατο δωμάτιό της – χώρο φορτισμένο με μνήμες, άλλοτε προστατευτικό και άλλοτε ασφυκτικό – αναμετράται με χαμένες ευκαιρίες, προσωπικές διαψεύσεις και τα αόρατα όρια εξουσίας στον χώρο της τέχνης.
Ο λόγος της, εξομολογητικός και άμεσος, πλαισιώνεται από μουσικά αποσπάσματα και κινείται ανάμεσα στο χιούμορ και τη μελαγχολία, τη γοητεία και τη ματαίωση. Οι αναμνήσεις παλιών επιτυχιών συναντούν τις λιγότερο κολακευτικές όψεις της γήρανσης, της φθοράς και της εκμετάλλευσης.
Το έργο θέτει ένα ουσιαστικό ερώτημα: όταν σβήσουν τα φώτα της σκηνής, ποιος μένει; Και ακριβώς εκεί βρίσκει τη δύναμή του: λειτουργεί ως καθρέφτης για κάθε θεατή που έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τον χρόνο, τις επιλογές και όσα δεν έγιναν ποτέ.
Στον ρόλο της Νίνας εμφανίζεται η Βάσια Βασιλείου, η οποία έχει τιμηθεί με Έπαινο για το «Διεθνές Θεατρικό Ρεπερτόριο» από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής για την ερμηνεία και σκηνοθεσία της στη «Δεσποινίς Τζούλια» του Όγκουστ Στρίντμπεργκ.
Την ατμόσφαιρα της παράστασης ενισχύει η πρωτότυπη μουσική και ο ηχητικός σχεδιασμός του Μιχάλη Σταυρόπουλου, δημιουργώντας ένα ηχητικό τοπίο όπου παρελθόν και παρόν συνυπάρχουν.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΒΟΛΟΣ22 ώρες agoΣυναγερμός στην παλιά εθνική οδό Βόλου- Λάρισας- Ντεραπάρισε νταλίκα
LIFESTYLE18 ώρες agoΑπόστολος Ρουβάς: Τέλος εποχής για τον γνωστό σεφ – Η ανακοίνωσή του αδερφού του Σάκη Ρουβά (Εικόνα)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ15 ώρες ago«Η Ρεάλ Μαδρίτης πλήρωσε τη ρήτρα αποδέσμευσης στην Μπενφίκα και είναι έτοιμη να ανακοινώσει την επιστροφή του Μουρίνιο»
ΚΟΣΜΟΣ16 ώρες agoΟ ανώτατος ηγέτης του Ιράν καλεί τους πολίτες να κάνουν παιδιά και ελπίζει σε «καρποφόρα αποτελέσματα»
VIDEO18 ώρες agoΤραυματισμένος σε ακτή του Ανατολικού Πηλίου εντοπίστηκε Σουηδός που διέσχιζε με SUP το Αιγαίο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ16 ώρες agoΓκουαρδιόλα: «Συγχαρητήρια στην Άρσεναλ – Θα μιλήσω με τον πρόεδρο, είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος εδώ»!
ΒΟΛΟΣ22 ώρες agoΘλίψη στη ΔΕΥΑΜΒ για τον θάνατο της Ρούλας Χατζηχαραλάμπους
ΜΑΓΝΗΣΙΑ21 ώρες agoΗ Υφυπουργός ‘Ελενα Ράπτη σε ενημερωτική εκδήλωση για το Χάπι βιασμού: Κυρίως φοιτήτριες τα θύματα – “Νιώθουν έντονη ξαφνική ζάλη και ζητούν βοήθεια από τους δράστες”











